کلشی سین

داروهای ضد نقرس

دریافت اپلیکیشن دارویاب در کدام داروخانه موجود است؟
  • اطلاعات دارویی
  • مقدار مصرف
  • مصرف در بارداری
  • اشکال دارویی

آنچه در مورد کلشی‌سین می‌خوانید:
کلشی سین چیست؟
کلشی سین چگونه کار می کند؟
آیا کلشی سین نقرس را درمان می کند؟
عوارض جانبی رایج کلشی سین چیست؟
آیا می توان از کلشی سین برای بیماری هایی غیر از نقرس استفاده کرد؟
آیا کلشی‌سین در درمان کرونا نقشی دارد؟
آیا کلشی سین در دوران بارداری بی خطر است؟
چقدر طول می‌کشد تا کلشی سین در حملات نقرس اثر کند؟
نکات مهم قبل از مصرف کلشیسین
نحوه مصرف صحیح کلشی سین
در صورت فراموشی مصرف یک نوبت قرص کلشی‌سین چه باید کرد؟
آیا می توان از کلشیسین در کودکان استفاده کرد؟
چه مدت باید برای درمان نقرس از کلشی سین استفاده کرد؟
آیا تداخل دارویی با کلشی سین وجود دارد؟
آیا درمان با کلشی سین، محدودیت های غذایی دارد؟
آیا کلشی سین با الکل تداخل دارد؟
آیا می توان از کلشیسین در بیماران مبتلا به مشکلات کلیوی استفاده کرد؟
آیا می توان از کلشی سین در بیماران مسن استفاده کرد؟
چگونه از حملات نقرس بهتر پیشگیری کنیم؟
مسمومیت با کلشی‌سین خطرناک است؟


کلشی سین چیست؟
کلشی‌سین یک نوع داروی ضد التهاب است که برای بیماری نقرس و حملات آن استفاده می شود.

قرص کلشی‌سین رایج ترین درمان تجویز شده برای تسکین حملات  نقرس می‌باشد. اگرچه همه افراد قادر به مصرف این دارو نیستند، اما کلشی سین یک درمان جایگزین در حملات نقرس برای افرادی است که نمی توانند از مسکن های ضد التهابی استفاده کنند. 
بیماری نقرس باعث حملات التهابی دردناک در یک یا چند مفصل می شود. این به دلیل این حملات، تجمع یک ماده شیمیایی طبیعی در خون شما به نام اسید اوریک (اورات) است. در زمان‌هایی که  سطح اسید اوریک در خون شما بیش از حد بالا برود، می‌تواند منجر به تشکیل کریستال های کوچکی شود که معمولاً در مفاصل و تاندون ها جمع می شوند. این کریستال ها بافت های مفصل را تحریک می کنند و باعث التهاب، تورم و درد می شوند.


کلشی سین چگونه کار می کند؟
کلشی سین با کاهش تعداد گلبول های سفید خونی که به نواحی ملتهب و آسیب دیده حرکت می کنند، التهاب و درد مرتبط با بیماری هایی مانند نقرس را کاهش می دهد. در واقع کلشی سین به شکستن چرخه التهاب کمک می کند و تورم و درد را کاهش می دهد.


آیا کلشی سین نقرس را درمان می کند؟
اگرچه کلشی سین به مدیریت و پیشگیری از حملات نقرس کمک می کند، اما علت اصلی را درمان نمی کند. تغییرات سبک زندگی و ارزیابی مداوم توسط پزشک برای بیماران مبتلا به نقرس ضروری می‌باشد.

 

عوارض جانبی رایج کلشی سین چیست؟
عوارض جانبی ممکن است شامل تهوع، استفراغ و اسهال باشد. در موارد نادر، عوارض جانبی جدی مانند ضعف عضلانی یا اختلالات خونی نیز ممکن است رخ دهد.
-در صورت احساس تهوع یا استفراغ و درد شکمی، مصرف قرص ها را قطع کنید و اجازه دهید علائم شما برطرف شود. اگر علائم  ادامه داشت یا شدید شد، با پزشک خود صحبت کنید.

-در صورت بروز اسهال، مصرف قرص را قطع کنید و اجازه دهید علائم شما برطرف شود. اگر اسهال شدید است یا حاوی خون می‌باشد، فوراً با پزشک خود صحبت کنید.

-اگر علائم دیگری را تجربه کردید که فکر می کنید ممکن است به دلیل مصرف کلشی‌سین باشد، برای بررسی بیشتر با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.

 

آیا می توان از کلشی سین برای بیماری هایی غیر از نقرس استفاده کرد؟
بله، کلشی سین برای تب مدیترانه ای خانوادگی، بیماری بهجت و پریکاردیت نیز تجویز می شود. 

نکته مهم این است که کلشی‌سین داروی ضددرد نیست و نباید برای درد‌های مشابه حملات نقرس اما با علل دیگر به عنوان مسکن استفاده شود.

 

آیا کلشی‌سین در درمان کرونا نقشی دارد؟
طبق آخرین مطالعات و دستورالعمل‌های  سازمان‌های جهانی، مصرف کلشی‌سین در بیماران بستری مبتلا به کووید ۱۹، توصیه نمی‌شود. در بیماران غیر بستری نیز به جز استفاده در تحقیقات بالینی، در بیماران معمول، توصیه نمی‌شود.

 

آیا کلشی سین در دوران بارداری بی خطر است؟
خانم‌های باردار حتماً قبل از استفاده از کلشی سین با پزشک خود مشورت کنند. ایمنی این دارو در دوران بارداری به طور کامل ثابت نشده است.

 

چقدر طول می‌کشد تا کلشی سین در حملات نقرس اثر کند؟
کلشی سین می تواند ظرف ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از شروع درمان، حملات حاد نقرس را تسکین دهد.

 

نکات مهم قبل از مصرف کلشیسین
قبل از شروع مصرف کلشی‌سین موارد زیر را به پزشک خود اطلاع دهید: 

-اگر باردار یا شیرده  هستید، یا تصمیم به بارداری دارید.

-دچار اختلال در عملکرد قلب، کلیه یا کبد هستید.

- مشکلات  گوارشی دارید.

- اختلال خونی دارید.

-اگر سابقه حساسیت به کلشی‌سین یا هرداروی دیگری دارید.

-لیست سایر داروهای مصرفی خود،  شامل هر داروی بدون نسخه، مکمل یا داروی گیاهی که مصرف می‌کنید را در اختیار پزشک خود قرار دهید.

 

نحوه مصرف صحیح کلشی سین
-کلشیسین را دقیقاً همانطور که پزشک به شما گفته است، مصرف کنید. اکثر پزشکان توصیه می کنند هنگام شروع حملات نقرس، یک قرص، ۲ تا ۳ بار در روز مصرف کنید تا زمانی که درد کاهش یابد. 

-نکته مهم این است که نباید در طول هر حمله‌ی  نقرس(چندروز)، بیش از ۱۲ قرص کلشی سین(۰/۵میلی‌گرمی) را به عنوان یک دوره درمانی مصرف شود. 

-بسیار مهم است که حداقل سه روز بین دوره های مصرف کلشی سین فاصله وجود داشته باشد. چنانچه دچار حملات مکرر نقرس هستید، حتماً به پزشک خود در این مورد اطلاع دهید و از مصرف بی‌رویه‌ی این دارو خودداری کنید.

-در صورتی‌که  اخیراً دارویی برای جلوگیری از حملات نقرس (مانند آلوپورینول، فبوکسوستات یا سولفین پیرازون) برای شما تجویز شده است و برای جلوگیری از تشدید حملات نقرس نیز به شما کلشی سین داده شده است، دوز معمول کولشی‌سین یک قرص دو بار در روز می‌باشد.

-قرص کلشیسین را همراه با آب کافی میل کنید.

 

در صورت فراموشی مصرف یک نوبت قرص کلشی‌سین چه باید کرد؟
اگر مصرف یک نوبت را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید، مگر اینکه زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد. در این صورت نوبت فراموش شده را مصرف نکنید و مصرف نوبت‌های بعدی را طبق روال سابق ادامه دهید. از مصرف دو دوز کلشی‌سین با هم برای جبران دوز فراموش شده خودداری کنید.

 

آیا می توان از کلشیسین در کودکان استفاده کرد؟
کلشی سین ممکن است در شرایط خاصی برای کودکان تجویز شود اما ملاحظات دوز و ایمنی آن متفاوت است. مشاوره با متخصص اطفال و پیروی از دستورات وی ضروری است.

 

چه مدت باید برای درمان نقرس از کلشی سین استفاده کرد؟
قرص کلشیسین در دوره های کوتاه درمانی برای تسکین درد حملات حاد نقرس مصرف می شود. اگر حملات مکرر نقرس دارید، به پزشک خود اطلاع دهید زیرا ممکن است داروی دیگری را برای شما تجویز کند تا هر روز مصرف کنید تا از بروز حملات جلوگیری شود.

مدت زمان درمان با کلشیسین در هر فردی متفاوت است و پیروی از دستور پزشک در این مورد بسیار مهم است. ممکن است پزشک توصیه کند تامدتی جهت پیشگیری از حملات نقرس، به طور منظم از کلشی‌سین استفاده کنید.

 

آیا تداخل دارویی با کلشی سین وجود دارد؟
کلشی سین می تواند با داروهای مختلف تداخل داشته باشد. تداخلات متداول آن شامل تداخل  با استاتین ها(داروهای کاهنده چربی خون مانند سیمواستاتین)، برخی آنتی بیوتیک ها(ماکرولیدها مانند کلاریترومایسین) و ضد قارچ های خاص مانند فلوکونازول، سیکلوسپروین و وراپامیل است. بسیار مهم است که پزشک و داروساز خود را از تمام داروهایی که مصرف می کنید، مطلع کنید تا از عوارض احتمالی جلوگیری شود.

 

آیا درمان با کلشی سین، محدودیت های غذایی دارد؟
در حالی که هیچ محدودیت غذایی مستقیمی با کلشی سین در ارتباط نیست اما حفظ یک رژیم غذایی سالم با شرایط و محدودیت‌هایی که پزشک معین می‌کند، برای کنترل حملات نقرس بسیار مهم است.

در ضمن توصیه می‌شود تا زمانی که کلشیسین مصرف می کنید، آب گریپ فروت ننوشید. آب گریپ فروت خطر ابتلا به عوارض جانبی کلشی سین را افزایش می دهد.

 

آیا کلشی سین با الکل تداخل دارد؟
مصرف بیش از حد الکل می تواند خطر عوارض جانبی گوارشی این دارو را افزایش دهد و حملات نقرص را شدیدتر کند.

 

آیا می توان از کلشیسین در بیماران مبتلا به مشکلات کلیوی استفاده کرد؟
در افراد مبتلا به اختلالات کلیوی ممکن است نیاز به تنظیم دوز دارو باشد. نظارت دقیق توسط پزشک در این افراد بسیار مهم است.

 

آیا می توان از کلشی سین در بیماران مسن استفاده کرد؟
کلشی سین را می توان برای بیماران مسن تجویز کرد، اما ممکن است نیاز به تنظیم دوز باشد و نظارت دقیق توسط پزشک  به خاطر عوارض جانبی بیشتر، ضروری است.

 

چگونه از حملات نقرس بهتر پیشگیری کنیم؟
علاوه بر دارودرمانی، با تغییراتی در سبک زندگی،  می توانید به کاهش خطر ابتلا به حمله نقرس کمک کنید. این تغییرات  شامل کاهش وزن (اگر اضافه وزن دارید)، رژیم غذایی سالم و ننوشیدن الکل زیاد یا نوشابه های شیرین شده با شکر است. 

توصیه های  پزشک در مورد تغییراتی که می تواند برای شما مفید باشد را اجرا کنید.

 

مسمومیت با کلشی‌سین خطرناک است؟
مصرف کلشی سین بیش از مقدار مجاز می‌تواند عوارض شدید و حتی تهدید‌کننده‌ی حیات داشته باشد. به هیچ وجه بیش از مقدار تعیین شده مصرف نکنید و در صورتی که مشکوک به مصرف مقادیر زیاد کولشی‌سین هستید، سریعاً به مرکز درمانی مراجعه کنید یا با مرکز کنترل مسمومیت تماس بگیرید.

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف کلشی سین

-سندرم بهجت(بدون برچسب) (درمان و/یا پیشگیری از عود در بیماران با آرتریت، ضایعات پوستی، و یا زخم پوستی‌مخاطی)
-آرتریت کریستالی پیروفسفات کلسیم (CPP) ("نقرس کاذب") (بدون برچسب)
-تب مدیترانه ای خانوادگی (FMF)
-نقرس، پیشگیری در مدت شروع درمان‌های کاهنده‌ی اورات
-نقرس، درمان حمله حاد
-پری‌کاردیت، حاد یا راجعه(بدون برچسب)
-سندرم پست پریکاردیوتومی، پیشگیری (بدون برچسب)
-بیماری ایسکمیک قلبی پایدار، پیشگیری از حوادث قلبی عروقی آترواسکلروتیک (درمان کمکی) (بدون برچسب در ایالات متحده؛ با برچسب برای قرص ER [محصول کانادایی])
-سندرم شیرین (درماتوز نوتروفیل تب دار حاد) (عامل آلترناتیو) (بدون برچسب)
-واسکولیت، عروق کوچک پوستی ایدیوپاتیک (عامل آلترناتیو) (بدون برچسب)

کلشی سین یک داروی ضدنقرس است که جهت تسکین درد و التهاب نقرس حاد کاربرد دارد. این دارو هم چنین جهت پیشگیری از حملات حاد به ویژه در نخستین ماههای درمان با آلوپورنیول و یا Uricosurics نیز تجویز می‌شود.
این دارو آنالژزیک نیست و تأثیری هم بر غلظت های خونی اسیداوریک و یا بر دفع آن ندارد.
کلشی سین در موارد دیگری از جمله آمیلوئیدوز، سندرم بهجت، تب فامیلی مدیترانه ای، پورپوراترومبوسیتوپنی ایدیوپاتیک، پریکاردیت و سیروز اولیه صفراوی نیز کاربرد دارد.
این دارو با اسامی تجاری مختلف به صورت کپسول، محلول و قرص خوراکی ۰/۶ و ۰/۵ (قرص آهسته‌رهش) میلی‌گرم تولید می‌شود.

مکانیسم اثر کلشی سین

کلشی سین از طریق کاهش واکنش های التهابی به کریستال های اورات باعث پاسخ درمانی قابل توجهی در نقرس حاد می گردد،. این عملکرد ناشی از چندین عمل دارو از جمله کاهش تحرک لوکوسیت ها است.

نقرس: جلوگیری از فعالسازی، دگرانوله شدن و مهاجرت نوتروفیل ها (با مهار پلیمریزاسیون بتا توبولین در میکروتوبول ها) 
تب مدیترانه ای: اختلال در فعالسازی اینترلوکین-1β (با اختلال کمپلکس اینفلامازوم موجود در نوتروفیل و مونوسیت ها)

کلشی‌سین عملکرد اسکلت سلولی را با مهار پلیمریزاسیون توبولین بتا در میکروتوبول ها، مختل می کند و از فعال سازی، دگرانولاسیون و مهاجرت نوتروفیل های مرتبط با برخی علائم نقرس جلوگیری می کند. در تب مدیترانه‌ای خانوادگی، می‌تواند با تجمع درون سلولی کمپلکس التهابی موجود در نوتروفیل‌ها و مونوسیت‌هایی که واسطه فعال‌سازی اینترلوکین 1β هستند، تداخل ایجاد کند.

فارماکوکینتیک کلشی سین

متابولیسم: کبدی توسط ، CYP3A4 و گلوکورونیداسیون ؛ ۳متابولیت فعال (۲متابولیت اولیه و یک مینور)
شروع اثر: تسکین درد ۱۸تا۲۴ ساعت 
پیک اثر: ۴۸ تا ۷۲ ساعت 
پیک پلاسمایی: ۰/۵ تا ۳ ساعت 
اتصال به پروتئین: ۳۹درصد
نیمه عمر: ۲۷ تا ۳۱ ساعت 
دفع: ادرار (۴۰ تا ۶۵درصد به صورت تغییر نیافته)، چرخه کبدی روده ای، دفع صفراوی و افلاکس P-gp نیز محتمل است.

منع مصرف کلشی سین

-سابقه حساسیت به کلشی‌سین یا داروهای مشابه
-استفاده همزمان با یک مهارکننده P-glycoprotein (P-gp) یا مهارکننده قوی CYP3A4 در افراد با نارسایی کلیوی یا کبدی
-بیمارانی که هم نارسایی کلیوی و هم کبدی دارند(جهت پیشگیری از نقرس)
-بیماری گوارشی جدی
-بیماری قلبی جدی و دیسکرازی های خونی

موارد احتیاط:
-مشکلات کبدی
-مشکلات کلیوی
-افراد مسن یا ضعیف
-انسداد صفراوی

عوارض جانبی کلشی سین

عوارض شایع:
تهوع، اسهال، استفراغ، کرامپ شکمی، درد شکمی، خستگی، سردرد، درد حلقی-حنجره‌ای

عوارض جدی:
میلوساپرشن، لکوپنی، ترومبوسیتوپنی، گرانولوسیتوپنی، پان‌سیتوپنی، آنمی آپلاستیک، اسهال شدید، میوپاتی، رابدومیولیز، نوروپاتی، سمیت کبدی، سمیت کلیوی، نارسایی چند ارگان باهم، واکنش‌های بیش حساسیتی، آزواسپرمی برگشت پذیر، DIC(انعقاد درون‌رگی منتشر)

تداخلات دارویی کلشی سین

مشخصات کلی تداخلات:

- سوبسترای CYP3A4 (ماژور)
- سوبسترای P-gp (مازور)

- اثرات سرکوب کنندگی مغز استخوان

- رابدومیولیز


تداخلات رده X (پرهیز): 

فرآورده های ترکیبی ضد ویروس هپاتیت، فکسینیدازول، کانی وپتان، فوزیدیک اسید (سیستمیک)، آب گریپ فروت، ایدلالیزیب، لاسمیدیتان، نیرماتریلویر، پاکریتینیب



کاهش اثرات داروها توسط کلشی سین:

کولین C11، سیانوکوبالامین، مولتی ویتامین/ فلوراید (حاوی ADE)، مولتی ویتامین/ مینرال (حاوی ویتامین های A-D-E-K، فولات و آهن)، مولتی ویتامین/ مینرال (حاوی A-E ، بدون آهن) 



کاهش اثرات کلشی سین توسط داروها:
لوماکافتور و ایواکافتور، القاکننده های P-glycoprotein/ABCB1 



افزایش اثرات داروها توسط کلشی سین: 

مهار کننده های HMG-CoA ردوکتاز (استاتین ها) 



افزایش اثرات کلشی سین توسط داروها:
فرآورده های ترکیبی ضد ویروس هپاتیت، کلوفازیمین، کانی وپتان، مهار کننده های CYP3A4 قوی و متوسط الاثر، دیگوکسین، اردافیتینیب، مشتقات فیبریک اسید، فوزامپرناویر، فوس آپرپیتانت، فوزیدیک اسید (سیستمیک)، آب گریپ فروت، ایدلالیزیب، لاروترکتینیب، لازمیدیتان، لوماکافتور و ایواکافتور، میفپریستون، پالبوسیکلیب، مهار کننده های P-glycoprotein/ABCB1، استریپنتول، تاکرولیموس (سیستمیک)، تیپراناویر 


تداخلات با غذا: 
آب گریپ فروت، سطح سرمی کلشی سین را افزایش می دهد. راهکار:همراه با یک لیوان آب مصرف شود و در طول روز مایعات به میزان کافی مصرف گردد. از خوردن آب گریپ فروت پرهیز شود.

تداخلات آزمایشگاهی:
ممکن است باعث پاسخ مثبت کاذب در تست‌های ادراری ارزیابی اریتروسیت یا هموگلوبین شود.

هشدار ها کلشی سین

-دستورالعمل‌های درمان کووید-19 مؤسسه ملی بهداشت، استفاده از کلشی‌سین را برای درمان کووید-19 در بیماران بستری توصیه نمی‌کند. در بیماران غیر بستری نیز دستورالعمل های NIH استفاده از کلشی سین را برای درمان کووید-19، به جز استفاده در کارآزمایی‌های بالینی، توصیه نمی کنند.(دسامبر 2023)
-کلشی سین پنجره درمانی باریکی دارد. تجمع دارو می تواند با عواقب شدید و حتی کشنده همراه باشد. علائم مسمومیت با کلشی سین و عوامل موثر در تجمع، مانند نارسایی کبدی/کلیوی یا تداخلات دارویی حتماً بررسی شوند.
-استفاده همزمان از کلشی سین و P-gp یا مهارکنندگان قوی CYP3A4 در نارسایی کبدی منع مصرف دارد. مواردی از سمیت کشنده گزارش شده است. درمان حملات حاد نقرس با کلشی سین در بیماران مبتلا به نارسایی کبدی که کلشیسین پیشگیرانه دریافت می کنند، توصیه نمی شود.
-مشخص شده است که نارسایی کلیه یک عامل خطر مهم برای ایجاد مسمومیت قلبی ناشی از کلشی سین در بزرگسالان، حتی با استفاده ی کوتاه مدت می باشد.

توصیه های دارویی کلشی سین

-قرص کلشی‌سین همراه یا بدون غذا، همراه با آب مصرف شود. به مصرف مایعات کافی در مدت درمان تاکید شود.
-تجویز کلشی‌سین برای حمله‌ی حاد نقرص با یک میلی گرم (یا ۱/۲ میلی گرم) با مشاهده اولین علامت شعله ور شدن آغاز می‌شود و به دنبال آن با ۰/۵ میلی گرم (یا ۰/۶ میلی گرم) پس از یک ساعت ادامه ‌می‌یابد. حداکثر دوز کل برای روز اول ،۱/۸ میلی گرم در روز می‌باشد. درمان با کلشی‌سین در اسرع وقت، (به طور ایده آل ظرف ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از شروع حمله)شروع شود.
-اگر بیش از ۳۶ ساعت از زمان شروع حمله نقرص گذشته باشد، درمان‌های جایگزین در نظر گرفته شوند.
-در بیمارانی که از قبل در حال مصرف کلشیسین جهت پیشگیری از حملات هستند، ممکن است پزشک در زمان حمله، دوز بالاتر ۱/۸ میلی گرم در روز اول حمله را به جای دوز معمول پیشگیرانه تجویز کنند.
-در روز دوم و پس از آن حمله حاد نقرس، ۰/۵ میلی گرم (یا ۰/۶ میلی گرم) یک یا دو بار در روز تا رفع علائم حمله تجویز شود. برخی از پزشکان توصیه به ادامه مصرف به مدت ۲ تا ۳ روز پس از رفع حمله، می‌کنند.
-در بیمارانی که از قبل کلشی‌سین را جهت پیشگیری دریافت می‌کردند، برخی از متخصصان ۰/۶ میلی‌گرم کلشی‌سین دو بار در روز (دوز کل: ۱/۲ میلی‌گرم در روز) از روز دوم تا ۴۸ ساعت پس از رفع حمله تجویز می‌کنند و سپس دوز پیشگیرانه قبلی را از سر می‌گیرند.
-در مواردی که کلشی‌سین برای پروفیلاکسی کوتاه مدت نقرس تجویز می‌شود، دوز خوراکی ۰/۵ یا ۰/۶ میلی‌گرم ۱تا۲ بار در روز تجویز می شود. حداکثر دوز مجاز روزانه در این موارد ۱/۲میلی‌گرم می‌باشد. طول دوره‌ی پیشگیری از ۳تا ۱۲ماه بسته به شرایط بیمار متفاوت است. دوز روزانه پروفیلاکتیک در سالمندان بالای ۷۰سال، ۵۰ درصد کاهش یابد.
-در کودکان بسته به سن و مورد مصرف، تنظیم دوز و آموزش دستور مصرف به همراه بیمار لازم می‌باشد.
-ممکن است بیمار نیاز به مصرف مکمل ویتامین B12 داشته باشد. به بیمار تاکید شود از مصرف آب گریپ فروت اجتناب کند.
-از اقدامات احتیاطی مناسب برای دریافت، جابجایی، مدیریت و دفع این دارو استفاده شود. دستکش (تک) در هنگام دریافت، باز کردن بسته بندی و قرار دادن در انبار پوشیده شود. NIOSH پوشیدن یک دستکش (تک) برای مصرف قرص یا کپسول دست نخورده را توصیه می کند.
-کولشی‌سین داروی ضددرد نیست و‌نباید جهت درمان درد در موارد دیگر استفاده شود.
-به نظر می رسد سمیت کلشی سین در افراد مسن تر خطرناک‌تر است، به ویژه اگر بیمار مبتلا به بیماری های کلیوی، گوارشی یا قلبی نیز باشد. قابل پیش بینی ترین عوارض جانبی، مربوط به دستگاه گوارش (از جمله استفراغ، درد شکمی و حالت تهوع) است. اگر کلشی سین در این مرحله قطع شود، ممکن است از بروز سایر عوارض جانبی شدیدتر مانند سرکوب مغز استخوان یا مسمومیت عصبی عضلانی پیشگیری شود.
-مصرف کلشی سین در زنان مبتلا به تب مدیترانه ای خانوادگی که قصد بارداری دارند نباید قطع شود. بارداری در زنان مبتلا به بیماری‌های روماتیسمی و اسکلتی عضلانی باید در زمانی که فعالیت بیماری در حالت خاموش/کم است، برنامه‌ریزی شود.ادامه درمان با کلشی سین برای استفاده در مردان مبتلا به بیماری های روماتیسمی و اسکلتی عضلانی که قصد دارند فرزندی داشته باشند، به شدت توصیه می شود. مصرف کلشی‌سین در مردان به ندرت ممکن است با ناباروری برگشت پذیر همراه باشد. اگر آزواسپرمی یا اولیگواسپرمی مربوط به مصرف باشد، ممکن است نیاز به کاهش یا قطع موقت کولشی‌سین باشد. با این حال، مردان معمولاً نیازی به قطع مصرف کلشیسین پیش از فرزند‌ دار شدن ندارند.
-کلشی سین از جفت عبور می کند.بر اساس اطلاعات موجود، افزایش خطر نقایص مادرزادی، یا از دست دادن جنین به دنبال استفاده مادر از کلشی سین برای درمان بیماری های روماتیسمی، مانند تب مدیترانه ای خانوادگی (FMF) مشاهده نشده است در حالیکه FMF درمان نشده با پیامدهای نامطلوب بارداری از جمله سقط جنین و تشدید حملات FMF همراه است. پس کلشی سین را می توان در دوران بارداری در زنان مبتلا به بیماری های روماتیسمی و اسکلتی عضلانی ادامه داد. دستورالعمل های موجود توصیه می کنند که مصرف کلشی سین در دوران بارداری برای درمان شرایطی مانند FMF زمانی که جایگزین قابل قبولی وجود ندارد، ادامه یابد چراکه قطع درمان ممکن است منجر به بیماری کنترل نشده و پیامدهای نامطلوب بارداری شود. افزایش نظارت بر بیمار در دوران بارداری توصیه می شود.
-کلشی سین در شیر مادر وجود دارد.طبق نظر کارخانه سازنده، انتظار می رود نوزادانی که فقط با شیر مادر تغذیه می شوند، کمتر از ۱۰ درصد دوز تنظیم شده با وزن مادر را دریافت کنند. عوارض جانبی مصرف کلشی‌سین در شیرخوارانی که از شیر مادر تغذیه می کنند ، مشاهده نشده است.به توصیه ی کارخانه سازنده، تصمیم به ادامه یا قطع شیردهی در طول درمان باید با توجه به خطر مواجهه نوزاد، مزایای شیردهی برای نوزاد و مزایای درمان برای مادر گرفته شود.کلشی سین با شیردهی سازگار است و مصرف آن در زنان مبتلا به تب مدیترانه ای خانوادگی باید ادامه یابد. اجتناب از شیردهی ۲ تا ۴ ساعت پس از دوز کلشی‌سین مادر می‌تواند باعث کاهش مواجهه نوزاد شیرده با دارو شود.
‏-CBC و اسیداوریک و کراتینین سرم بیمار به صورت منظم و‌دوره‌ای چک شود.
-تست های ارزیابی عملکرد کبدی و کلیوی به صورت منظم انجام شود.
-علائم گوارشی بیمار پایش شود (ممکن است به تنظیم دوز نیاز داشته باشد.) 
-علائم سمیت عصبی عضلانی ارزیابی گردد. 
- لازم است به بیمار تذکر داده شود که هرگونه علائم جدی گوارشی را گزارش کند. 
- به بیمار آموزش داده شود که در زمان حملات نقرس، دارو را به چه صورت مصرف نماید.

دارو های هم گروه کلشی سین

الوپورینول فبوگزوستات پگلوتیکاز
گروه C

در شرايط خاص و نظارت ويژه پزشك قابل استفاده است: مطالعات حیوانی مواردی از عارضه جانبی برای جنین نشان داده است و مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست. منافع دارو در مقابل خطرات احتمالی، تعیین کننده مصرف یا عدم مصرف این دارو در دوران بارداری است.

کد ژنریک نام شکل دارویی پرخطر دما حیاتی برچسب هشدار بالا
00348
07262

  • اسامی تجاری فارسی
  • اسامی تجاری انگلیسی

اسامی تجاری موجود در ایران

مختار رضایی (1400/11/22)

سلام و خسته مباشید: بعد از مراجعه به دکتر بخاطر ورم و درد شدید در مچ پای راستم آقای دکتر بمن ۴ عدد قرص کلشی سین یک میلی گرم را تجویز نمود که باید بصورت ساعتی مصرف کنم. متاسفانه بعد از مصرف بمن حالت سکسکه و ترش کردن معده بوجود آمده و خیلی شدید است. برای کاهش ترش معده و سکسکه باید چیکار کنم؟ و آیا دوز مصرف کلشی سین هر ساعت یک میلی گرم زیاد نیست؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1400/11/27)

به نظر می رسد برای شما این روش مصرف قابل تحمل نیست

قهرمانی (1400/5/8)

درود بر شما دکتر رفتم گفته نقرس آرتریدی دارم از مچ پا درد دارم تا چه مدت باید کلشی سین استفاده کنم تا کاملا خوب بشه و یا آلوپورینول همراه با کلشی سین استفاده کنم یا نه

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1400/5/9)

درمان نقرس طولانی مدت است و باید همواره مواظب رژیم غذایی خود باشید. مصرف هم زمان آلوپورینول و کلشی سین بستگی به نظر پزشک دارد.

سیدعلی فاطمی (1400/4/28)

سلام دکتر من زمستان ۹۹ بیماری وباسیلم اوت کرد و سنگ کلیم هم زیاد شد که با مسکن و پیشگیری بیماریم را کنترل کردم چند روز پیش شب خوابیدم صبح شصت پا راستم ورم و درد شدید ایجاد شد که فکر کردم کشیدگی است اما یک روز بعد انگشت بغل شصت پا چپم ورم کرد ه ودرد داشت که به پزشک مراجعه کردم گفت شاید نقرس است که باید آزمایش بدی یکی دوتا ناپروکسن خوردم درد شدید پام که درناحیه رو پا راستم اومده بود خوب شد . می خواستم ببینم اگر اسید معده و گوارشم مشکل داره میشه کلشی سین بخورم تا نقرس برطرف شه؟ اگه بد است چیکار کنم؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1400/4/29)

احتمال زیاد نقرس دارید. باید یک دوره طولانی مدت از داروهای ضد نقرس استفاده کنید. پزشک باید برای شما تجویز کند. از مصرف گوشت و حبوبات پرهیز کنید

شیوا سرخی باسمنج (1400/1/31)

سلام پسرم الان ۱۰ سالشه و من ۴ سال پیش با تشخیص آزمایش ژنتیک متوجه شدن که بیماری fmfتب مدیترانه ای مبتلاست و هر روز یک عدد کلشی سین مصرف می‌کنه اوایل خیلی عذاب کشید چندین بار بستری شد یک سالی میشد که بهتر بود ولی متاسفانه الان به سختی میتونم دارو رو پیدا کنم و واقعا خیلی نگرانم اگه پیدا نشه اگه نخوره این قرص چه بلایی سرش میاد لطفاً کمک کنید

جعفرسراوانی (1400/1/10)

سلام دکتر روز سوم حمله حاد نقرس شصت پا هستم متاسفانه تاکنون بعداز مصرف ۶ عدد قرص حالم بصورت کامل بهبود نداشته و به سختی روی پام می ایستم ودچار اسهال و حالت تهوع شدم بازم بایستی مداسین مصرف کنم بابت درد و کاهش التهاب یا فعلا توفف مصرف دارو بکنم . داروی دیگه ای نیاز نیست استفاده بشه. متاسفانه ایام عید همه مطب پزشکان متخصص بسته هست

مهدی افروغ (1399/12/23)

سلام .ببخشید دکتر خانم دکتر مادر من حدود۱ماهه زبانش درد میکنه رفتن دکتر گفتن بدنت کم آبی داره قرس کل شی سین داده و مادرم بعداینکه قرس ومی خوره اسهال میره به نظرتون ماچکارکنیم؟؟؟؟ممنون میشم زودتر جواب بدین

حمید رضا قبادی (1399/12/14)

سلام من برای کجی الت و مشکل نعوظ و درد و آب رفتگی اندازه الت و تکرر ادار رفتم دکتر ویتامین E و مکسولوسین و مداسین ۱ کلشی سین داده...من عوارض و موارد مصرف مداسین را دیدم که برای نقرسه...البته من سابقه کبد چرب و جراحی کیسه صفرا داشتم...

وحیدپیرجهان (1399/12/1)

سلام وقت به خیر همسرمن الان یه دوسالی هست نقرس داره وقرص مداسین آلوپرینول وزینتوما مصرف می‌کنه یعنی هرزمان که پاهاش دچار درد و ورم میشه قرص میخوره الان به تازگی دچاراسهال میشه آیا بخاطرقرص هست یا خیر

بهار (1399/11/30)

سلام من العان3ماه فهمیدم بهجت دارم.قرص کلشی سین روزی یکی مصرف میکنم.یک ماه اخر ضعف شدید دارم به طوری که تا2روزم تو رختخواب میوفتم.انگاری حمله خستگی بهم دست میده.به نظرشما دلیل این حمله چیه

سینا جلاک (1399/11/28)

سلام برای کاهش عود بعد از عمل تنگی مجرا میشه از این قرص استفاده کرد؟ ایا خوب هست؟

احمدی (1399/11/27)

سلام دخترمن توازمایشش پتاسیم 5.48میباشد ودکتر کلشی سین نوشته علتش چیه

محمد حسینمردی (1399/11/26)

سلام اقای دکتر من نزدیگ 5سال نقرس دارم هر چند وقت یکبار حمله شدید بهم دست میده الان حدود 2هفته میشه حمله شدید بهم دست داده تا حدی هست که تمامی رگ های کف و مچ پام هر دوپا گرفته امکان راه رفتن برام خیلی سخت شده قرص کلشی سین پیدا نمیشه دو مرحل امپول مسکن تزریق کردم قرص مسکن خوردم حتی برای یک روز هم اروم نشده پام میخواستم بپرسم من الان باید چه کاری انجام بدم که زود خوب بشه بخاطر نقرس و درد های زیاد و طولانی مدتش من دوبار شغلم از دست دادم

مهدی عابدی (1399/11/15)

سلام من هفت سال fmfدارم با قرص کلشی سین خوب شده بودم..تبم شده بود esrزیر پانزده عالی بود..ولی الان بیست پنج روز درد قفسه سینه درد شانه هان سردرد درد پشت کتف چپ دارم بعضی مواقع تپش قلب دارم... Esrشده 37چکارکنم..کمک کنید

امین بهرامی (1399/11/15)

سلام...آیا قطع ناگهانی کلشی سین مشکل ایجاد نمیکنه؟

حسینی (1399/11/10)

من چند سالی هست که مشکل بهجت دارم و موثرترین دارو برای من کلشی سین بوده،و اگر دارو را مصرف نکنم درد و تورم خصوصا در ناحیه مچ پا و ساق بر میگرده.هر وقت دچار استرس و مشغولیت ذهنی میشم حتی کلشی سین هم اثرش کم میشه.فقط یک نکته بسیار مهم برای اقایان اینکه مصرف کلشی سین باعث کاهش شدید اسپرم و حتی امکان داره به صفر برسه .البته با قطع دارو برگشت پذیره.البته شاید برای همه اقایان این اتفاق نیفته.

الف (1399/11/3)

سلام، به تشخیص پزشک بیمار FMF هستم که حدود 15 سال است کلشی سین مصرف می کردم اما بیش از شش ماه است، این دارو در داروخانه ها نیست( بخاطر کرونا یا تحریم!!؟)، با اینکه از پزشکم نامه گرفتم ولی موفق به تهیه دارو نشدم و الان 4 هفته هست که حملات زیاد شده و نمیدانم چه کنم دیگه توان مقابله با این بیماری را ندارم، کمکم کنید لطفا

سارا (1399/10/10)

سلام.وقت بخیر. همسر من مدتی دل درد و تب و اسهال و تنگی نفس داشت که بعد از انجام معاینات زیاد و آزمایش ژنتیک بیماری تب مدیترانه ای تشخیص دادن و روزی ۲عدد کلشی سین میخورن..بعد از ۲هفته دوباره حمله ها بدتر با شدت بیشتر شروع شد سرفه شدید و تب و دل درد و...با دکترشون مشورت کردیم گفتن قطع کنید و بعد از ۱هفته روزی یکی... میخواستم محبت بفرمائید و نظرتون رو بفرمائید و اینکه برای دردهای شدیدی که دارن چه مسکنی استفاده کنن...ممنونم

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1399/10/10)

لازم است تحت نظر متخصص عفونی باشند. ایندومتاسین مسکن مناسبی است.

مسعود سلطانی (1399/5/4)

با سلام دکتر قرص مداسین (کلشی سین) تجویز کرده هر هشت ساعت یکی و نمی دونم چند گرمی هست؟! ولی با مصرف دچار حالت تهوع و اسهال شدم که به مرور شدت گرفت که با قطع مصرف علائم برطرف شد حالا مصرف قرص را ادامه بدهم یا خیر و هم اکنون درد از بین رفته هست و قرص الو کیم هم بعد از دوره مصرف کلشی سین روزی یکی تجویز شده هست چه موقع شروع کنم؟!

ایمان محمدی (1399/5/3)

سلام دکتر من تقریبا 40 روز پیش نقرس گرفتم وبه شصت پام زد و ورم کردو درد شدید داشت دکتر روزی ۲ تا کلشی سین تجویز کردن و گفتن بعد ۱ ماه آلوپورینول روزی ۱ عدد ۱۰۰ مصرف بشه از وقتی کلشی سین و قطع کردم و آلوپورینول شروع کردم دوباره علائم شصت پام ظاهر شدن و درد شدید. ولی دیگه کلشی سین گیر نمیاد همه جارو زیرورو کردم ولی نیست، چه دارویی میتونم مصرف کنم بجاش؟؟

دکتر سمانه شبان - داروساز (1399/5/3)

سلام، بله طبیعیه و با شروع مصرف آلوپورینول، علایم حملات نقرس مجددا عود میکنه. در صورتی که مشکل قلبی، گوارشی یا کلیوی خاصی ندارین، میتونین از قرص ناپروکسن 500 میلی گرم، هر 12 ساعت با معده پر و آب زیاد مصرف کنین. تا چند روز بعد از زمانیکه علایم حمله نقرس به طور کامل برطرف شه.

مجتبی صادقی (1399/3/12)

با سلام.من دوسال قبل دچار نقرس در مفصل شصت پا و ورم و درد شدید شدم با مراجعه به دکتر و مصرف قرص کلشیسین و الوپورینول خوب شدم و قرصها رو دیگه مصرف نکردم...الان چند روزه دوباره مفصل شصت پام دوباره متورم شد و درد شدید دارم.الان ۴ روزه کلشیسین هر ۱۲ ساعت یک میلیگرم و الوپورینول ۳۰۰ روزی یک عدد رو شروع کردم خواستم ولی همچنان درد شدید دارم..میخواستم بدونم دز دارویی کم یا زیاده و اینکه برای کاهش درد چه دارویی رو با چه دزی پیشنهاد میکنید سپاسگزارم

اراز محمدی (1399/3/10)

سلام ببخشید ایا ریزش موی در اثر کلشی سین رو میشه با دارو های متخصص پوست و مهار کرد؟ روزی یک قرص مصرف میکنم من ایا میشه یکدرمیان مصرف کنم؟ برای تب مدیترانه ای

فریده امیدوار (1399/3/3)

سلام مادر من امروز زانوهاشون ورم کرده ونمیتونن اصلا قدم از قدم بردارن بهشون یک کلشی سین ساعت یک بعد ظهر ویک آلوپرینول دادم ولی اصلا خوب نشدن ونمیتونن اصلا چیزی بخورن اگر امکانش بود ومیتونستن راه برن حتما میبردمشون دکتر هر چی مایعات هم میدم به خاطر رفتن دستشویی کلی مشکل پیدا میکنند من میتونم الان دوباره این قرص ها روبهشون بدم لطفا من را راهنمایی کنید

دکتر ژیلا سادات صدری - رزیدنت اعصاب و روان (1399/3/4)

سلام تورم زانوهاشون ممکنه به خاطر ارتروز و التهاب شدید بشه که البته باید با معاینه تشخیص داده بشه و تگر تشخیص این باشه باید مایع میان مفصلی توسط متخصص تخلیه بشه این داروها برای درمان نقرسه و کمکی بهتون نمیکنه

الهام اولیایی (1399/3/3)

سلام مادرم ۷۶ سال دارند و طبق تشخیص پزشک، نقرس دارند. دکتر متخصص، کلشی سین تجویز کردند. ۵ روز هست که این قرص رو.می خورند اما وضعیت مزاجیشون به شدت بهم ریخته و اسهال دارند. به دکترشون هم دسترسی نداریم، برای بهبود حال مزاحیشون، دارویی هست که مصرف کنند؟ ممنون میشم که راهنمایی بفرمایید

ایرج ملکی (1399/2/25)

با سلام .بنده مشکل اوره دارم مقدار اوره ۸.۹ می باشد ولی ورم و درد مفاصل ندارم .دکتر کلشی سین و آلوپورینول داد روزی یکی .می خواستم بدانم جهت کاهش عوارض کلشی سین باید چه مدت همراه با آلوپورینول مصرف کنم ؟می توانم فقط آلوپورینول مصرف کنم.ممنون از شما

حسن خاکپور (1399/2/17)

من اسیداوریکم ۹.۷ من باید چند هفته آلوپورینول ۱۰۰ روزانه مصرف کنم .ممنون

محسن علیپور (1399/2/11)

باسلام خدمت دکتر عزیز ببخشید من با ورم ودرد در زانو به دکتر مراجعه کرده وبا انجام ازمایش دکتر گفته که نقرس دارم واسیداوریک ۱۰.۳۶است کولیکشن سی و ایندرومتاسین.وپردنیزولون تجویز کرده ولی دردم اروم نمیشه لطفا خواهشا میکنم راهنمای کنید چه کنم زانو وتمام مفا صلم درد داردم ممنون میشم

داودقانع (1399/2/8)

سلام وقت بخیر من۲۳ساله نقرس دارم اسیداوریک خونم بالاست متاسفانه قرص آل‌وپورینول روتازه شروع کردم وفقط کلشی سین میخوردم الان انگشت سبابه دست چپم بدجوری ورم کرده وبالا اومده ودیروقتی هست شصت هردوپام هم بالااومده شماچه راهی روپیشنهادمیکنید.ممنون میشم

دکتر ژیلا سادات صدری - رزیدنت اعصاب و روان (1399/2/8)

با سلام ورمش بخاطر فاز حاد بیماری هست و نیاز به کورتون داره بهتر است به پزشک مراجعه کنید چون کورتون را پس از شروع باید به اهستگی قطع کرد

علی مرادی (1399/2/4)

با سلام، من سالی یک مرتبه دچار آفت های زیاد در دهان و همزمان خارش سر آلت میشم( یکی دو سال اول سر آلت زخم میشد ولی الآن فققط تغییر رنگ میده) و دکتر تشخیص سندرم بهجت دادی و برام کلشی سین تجویز کردن روزی یه دونه، الآن همون حالتا دوباره بهم داره دست میده،میتونم کلشی سین مصرف کنم ؟ تا چند روز استفاده کنم؟

محمد موسی فلاح (1399/2/1)

با سلام چهل وپنج سال سن دارم .سه سال است سالی یک بار انگشت شصت پام ویا مچ پام ناخوداگاه شبانه درد می گیرد .طوری که اصلا نمی توانم یک قدم هم راه برم .پس از چند روز با مصرف کلشی سین و مسکن واستراحت مطلقرمی خوبه میشه .اما بعد از اینکه التهاب ان کم شد ودردش افتاد من داروی مصرف نمی کنم.اسید اوریک خونمم هم نرمال است .از خوردن گوشت ومواد پروتینی به شدت پرهیز می کنم. با توجه به توضیحی که عرض کردم نیاز هست بطور مداوم دارو مصرف کنم .؟ ایا با پرهیز و رژیم قضایی و ورزش ، نقرس قابل کنترل هست ؟ غیر از ازمایش وگرفتن خون در علایم بالینی (ظاهری )مشخصه ای برای اینکه بفهیم نقرس داریم وجود دارد ؟ از نظر درجه بندی انواع بیماریها بیماری نقرس خطر زا هست یا خیر ؟ بیماری نقرس جز رشته تخصصی کدام از یک پزشکان می باشد ؟ ممنون از پاسخگویی اساتید ارجمند

الیاس اشراقی (1399/1/26)

سلام،،علائم نقرس حاد رو دارم،دکتر کلشیسین روزی یک عدد تجویز کرد،اما بقدری درد دارم که نمیتونم روی پا بایستم،دوز دارو کم نیست؟چقد اضافه کنم؟ممنون

دکتر سمانه شبان - داروساز (1399/1/26)

سلام! دوز دارو کاملا مناسبه و نمیشه افزایشش داد. اگر مشکل گوارشی مثل زخم معده ندارین میتونین از مسکن هایی مثل ایندومتاسین یا ناپروکسن استفاده کنین.

محسن (1399/1/25)

با سلام، من حدود 3روز هستش درد والتهاب شست پا(حاد نقرس) دارم قرص کلشی سین با سلکوکسیب مصرف کردم ولی هنوز خیلی درد دارم به حدی که نمیتونم به درستی راه برم لطفاً راهنمایی کنید

اخدر (1399/1/23)

سلام، من مادرم حدود ۸ ماهیه که دچار کم کاری کلیه هستن و کراتینین کلیه شون ۱/۶ هستش و اسید اوریک هم یه کم بالای ۶ الان دکتر گفتن که مامانم نقرس دارن و کلشی سین ۱ روزی یک عدد براش نوشتن آیا برای کلیه شون مشکلی ایجاد نمیشه با مصرف این قرص؟

فرزانه علیزاده (1399/1/16)

سلام وقت بخیر من پنج هفته پیش نهم اسفند ناگهان تب کردم و درد شدید در سمت راست قفسه سینه و گردن و کتف سمت راستم پیدا کردم. بعد چند روز حالم خوب شد. سه هفته بعد در اول فروردین دوباره همینطور شد و باز حالم خوب شد و ده روز خوب بودم که باز همین اتفاق افتاد. تبم از ۳۷.۸ بالاتر نمیرود ....من به تب مدیترانه ای شک کردم ...ایا ابنطور است؟ من به علت اسید اوریک بالا روزانه یک عدد قرص الوپورییول ۱۰۰ استفاده میکنم....لطفا مرا راهنمایی کنید.

دکتر فریدون کرباسی - متخصص داخلی (1399/1/17)

تب در صبح بالاتر ۳۷/۲ودر عصر بالاتر از ۳۷/۷ می باشد تب مدیترانه ای این گونه نیست

حمید (1399/1/15)

سلام من الان داروی سیپروفلوکساسین مصرف میکنم. دو رو ز هست نقرسم عود کرده میتونم مداسین مصرف کنم ؟ تداخل دارویی نداره؟

بهار محمدی (1399/1/15)

سلام وقتتون بخیر من همه علائم تب خاورمیانه ایی رو دارم به جز درد مفاصل برای آزمایش و دریافت دارو چطور و کجا باید اقدام کنم

دکتر نسیم یارمحمدی - متخصص زنان و زایمان (1399/1/15)

سلام عزیزم اگر تمایل به بارداری ندارید میتونین بدون مشکل ازش استفاده کنید البته ترجیحا تا زیر 35 سال و بعد از اون با بررسی شرایطتون میشه باز همادامه داد

علی براهویی (1399/1/15)

سلام وقت بخیر. من نقرس دارم ولی کلشی سین یا آلوپرینول رو هر وقت گوشت قرمز بخورم یا سوزش خفیف در نوک انگشت شست پا احساس کنم مصرف میکنم. مشکلی نداره؟ ضمناً تو این ایام تعطیلات بخاطر احساس درد در پهلوها یک دوره سفکسیم هم مصرف کردم.

محمد فراست (1399/1/15)

سلام شصت پای چپم درد ناجوری داره چند سالی هست اسید اوریکم بالاست ولی سه ساله دیگه هیچ دارویی مصرف نکردم ارنجهایم نیز درد وسوزش گرفته اند خصوصآ هنگام خواب ممنون میشم راهنمایی کنید

دکتر فریدون کرباسی - متخصص داخلی (1399/1/18)

احتمالا باید مجدد دارویزضد اسید اوریک مصرف کنی

محمد رضا حیدریان (1399/1/14)

سلام وقت بخیر. من ۸ ساله که نقرس دارم و تحت نظر دکتر بیماریهای کلیه هستم و دو ماهه پیش رفتم دکتر و آزمایش جوابش خوب بود و آلوپیرینول ۱۰۰ روزی ۱ عدد تجویز کرد. متاسفانه از ۱۵ اسفند ماه کرونا گرفتم و قرصم را نخوردم و الان نقرص به آرنجم زده و درد شدید دارم. و دسترسی به دکتر ندارم. گلشی سین باید چه دوزی و چند ساعت باید بخورم؟ ممنونم

دکتر سمانه شبان - داروساز (1399/1/14)

سلام! در صورتی که مشکل کلیوی و کبدی ندارین, امروز یک عدد قرص کلشی سین 1 میلی گرم مصرف کنین و 1 ساعت بعدش, نصف قرص میل کنین. روزهای بعد فقط روزی یک عدد مصرف کنین تا زمانیکه علایم حمله نقرس برطرف شه. قرص آلوپورینول رو نیز بعد از حمله شروع به مصرف کنین.

وحید طراوتی (1399/1/12)

با سلام من حدود۲۰ساله کلشیسین مصرف میکنم و پسر کوچک منم همین مشکلو داره دل درد شدید که به دکتر متخصص رفتیم برای پسرم هم کلشسین تجویز کردن ایا مشکلی واسه پسرم که ۸سال هستش مشکل نداره از الان این قرص رو بخوره وهمچنین واسه خودم

دکتر زهرا طاهری - پزشک عمومی. (1399/1/12)

سلام واحترام..نمیدانم بیماریتان چیست..اما به جز نقرس،درسایرِ موارد،مصرف کلشی سین،در بچه های بالای چهارسال،باتجویزوتشخیص پزشک،وتنظیم دوز،مشکلی ندارد.سلامت باشید.

مهدی رجبی (1399/1/11)

سلام برادرم ۲۰ ساله است نزدیک به ۵ساله بخاطر تب مدیترانه اس کلشی سین مصرف میکند دکتر نصف قرص صبح و نصف قرص شب را تجوی کرده ولی ایشان یک قرص کامل شب میخورد مشکلی ندارد؟ مصرف این قرص ممکن است به کلیه و کبد اسیب بزند؟چون چند روزی است که شبها دوطرف پهلو درد میکند؟ ممنونم

دکتر سمانه شبان - داروساز (1399/1/11)

سلام! مشکلی نیست میتونن شب یکی کامل مصرف کنن. علت اینکه پزشک فرمودن نصف صبح و نصف شب, این بوده که از عوارض گوارشی احتمالی مثل تهوع و دل درد جلوگیری شه. کلشی سین به کبد و کلیه اسیب نمیرسونه ولی در صورتی که دوز مصرفی دارو کافی نباشه, بیماری شما باعث آسیب به اندام هایی مثل کبد و کلیه خواهد شد. شما حتما و سریعا برای انجام ازمایش خون و ادرار اقدام کنین.

سبحان (1399/1/1)

پسر من نبود 2سال هست که مداسین مصرف میکنه اگه دچار کرونا بشه چکنم پسرم 7ساله است خواهش میکنم جوابم رو بدید

دکتر مهدی قمی - پزشک عمومی (1399/1/1)

سلام دوست عزیز شما باید به بچه تان بگید مراقب خودش باشه ک دچار انفولانزا نشه وسعی کنید روزی یک لیوان آب پرتغال حتما مصرف کنه واز جهت تقویتی مراعات کنه و شما نیز مراقبت کامل را انجام بدید آن شاءالله ک ایام هم میگذرد و نگران هم نباشید فقط درمان ایشون ماندن در خانه مصرف آب میو و سوپ و پیشگیری از سرما خوردن واگ همین نکته را رعایت کنید جای نگرانی نیست

ناشناس (1398/12/29)

باسلام من بیماری بهجت دارم 6 ماه هست که قرص کلشی سین یک میلی روزی یک عدد میخورم چون دکتر روماتولوژی تو ایام تعطیلات نیست ایا ادامه بدم پردنیزولون 5 هم میخو رم ایا ضرر داره ادامه بدم یا خیر

دکتر سمانه شبان - داروساز (1398/12/29)

سلام! حتما طبق دستور پزشک به مصرف داروها ادامه بدین و بعد از تعطیلات برای ارزیابی بیماری, مجددا به پزشک مراجعه کنین.

ناشناس (1398/12/25)

شوهرم الان چندسال بخاطر بیماری بهجت همین کلشي سین یا همون مداسين استفاده میکنه گفتن مصرف زیادش پوکی استخوان مياره آیا بیماری بهجت خودش درمانی داره لطفا کنید بگید چکارکنم من

بهنام (1398/11/29)

سلام..من پسرم ۱۳سالشه...مدت پنج سال میکروب هلیکوباکتر و زخم اثنی عشر داشت...اما دردهای دوره ای شکم و داغ شدن بدن هم داشت...در آخرین ویزیت فوق تخصص گوارش کلشیسین تجویز کرده..یعنی پسرم تب مدیترانه ای داره؟؟و باید این دارو رو مصرف کنه و تا چه زمانی؟؟سپاس

الهه چیچک خواه (1398/9/20)

باعرض سلام‌و خسته نباشیدپدرمن دچارتب مدیترانه ای چندین ساله قرص کلشی سین مصرف میکنه به خاطر بیماریشون کلیه هاشونو از دست دادن حالا دکترامیگن قلبش دچار آمیلوییدوز شده و این هم بازب خاطر بیماری زمینه ایشه یعنی تب مدیترانه ای.گفتن مصرف کلشی سین روزی یک عدد باشه ولی روزی یک عدد نمیتونه بخوره اسهال میشه نصفی میخوره بی زحمت یکم درموردبیماری امیلوییدوز و طول عمربیمارومقدارمصرف کلشی سین راهنمایی کنین بانهایت سپاس

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/9/21)

تب مدیترانه ای یک بیماری خود ایمنی است که باعث التهاب در نقاط مختلف بدن می شود. درمانی برای این بیماری وجود ندارد ولی با داروی کلشی سین علائم آملوئیدوز کنترل می شود. به نظرم با نظر پزشک اسهال ناشی از مصرف کلشی سین را برطرف کنید. مصرف مقدار مناسب کلشی سین می تواند کمک موثری به بیمار کند.

fari (1398/9/19)

دکتر برای مادر من از زمان بستری شدن دربیمارستان به علت آب اوردن ریه این دارو را تجویز کردن در شروع مصرف ایشان دچار اسهال میشدن به دکترشون گفتم گفتند نصف بدهم الان میخواستم بدانم واقعا تا کی باید این دارو را مصرف کنند؟ مادرم بیمارقلبی است اهل گوشت خوردن هم نیست مایع پلر ریه افیژیون بوده اما جواب پاتولوژی منفی و دکتر ریه گفتند ازنظرایشان ۳۰ تا ۴۰٪ سرطان را رد میکنند و ایشان گفتند دیگر کلشی سین ندهم چون این دارو را دکتر گوارش بیمارستان تجویز کردند که تا ب الان حدود۲۰ روزه میخورند

سارا (1398/9/13)

با سلام متخصص داخلی برای همسر من که پای سمت راستش یهو قفل کرده بود این دارو تجویز کردن ، و گفتن تا وقتی اسهال بشه دارو رو 1 ساعت 1 بار ادامه بده ، ما هم طبق نظر ایشون ادامه دادیم (9 تا قرص خوردن)، الان همسرم شدیدا دچار اسهال و استفراغ شدند که مجبور شدم بردم کلینیک که 1 آمپول دیکلوفناک + 1 سرم تزیق کردن ولی باز هم بعد از گذشت 4 ساعت هنوز معدش چیزی رو نگه نمیداره و هر چی میخوره بالا میاره میشه منو راهنمایی کنین (و چون خوب نشد دیگه هم قبول نمیکنه ببرمش درمانگاه) ، ممنون

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/9/13)

حداکثر دوز مصرف کلشی سین در موارد حمله حاد نقرس هر ۲ ساعت ۱ قرص تا ۱۲ ساعت (۶ قرص ۱ میلی گرم) می باشد. عوارض به زودی برطرف می شود. جای نگرانی نیست.

محمد حسن اسایش (1398/8/19)

سلام.دکترروماتولوژی این دارو را همراه با اسید فولیک ۵ وآمپول متوترکسات برای خانم من که روماتیسم قلبی داشته وفشارخون بالادارد کمکاری تیرویدوکبد چرب درجه دو داشته نوشته است.درشرح این داروبیشتربرای نقرش مفید دانسته اند وحالا بعد ازچند ماه کبدچرب نامبرده از درجه دو به درجه سه تبدیل نشده است .آیا این قرص دربهبود التهاب قلبی نقش دارد یا خیر ؟آیا برای کبد مضر است یا خیر؟اصلا دکتراین دارورا برای چه موضوعی تجویز کرده است ؟آیا کلشیسین می تواند آنزیم های کبد را که دراثرتزریق متوترکسات به شدت بالا رفته است،پایین بیاوردیاخیر؟ممنون ازراهنمایی تان.

محمد حسن اسایش (1398/8/19)

سلام.دکترروماتولوژی این دارو را همراه با اسید فولیک ۵ وآمپول متوترکسات برای خانم من که روماتیسم قلبی داشته وفشارخون بالادارد کمکاری تیرویدوکبد چرب درجه دو داشته نوشته است.درشرح این داروبیشتربرای نقرش مفید دانسته اند وحالا بعد ازچند ماه کبدچرب نامبرده از درجه دو به درجه سه تبدیل نشده است .آیا این قرص دربهبود التهاب قلبی نقش دارد یا خیر ؟آیا برای کبد مضر است یا خیر؟اصلا دکتراین دارورا برای چه موضوعی تجویز کرده است ؟آیا کلشیسین می تواند آنزیم های کبد را که دراثرتزریق متوترکسات به شدت بالا رفته است،پایین بیاوردیاخیر؟ممنون ازراهنمایی تان.

ناشناس (1398/8/14)

با سلام. تداخل کلشی سین با داروهای ویتامین د مشکل ایجاد میکند

محمد حسن اسایش (1398/8/13)

آیا داروی یا قرص کلشین سین برای کبد چرب وپایین آوردن آنریمهای کبد مفید است یاخیر ؟ اگرمفید نیست؛برای پایین آوردن آنزیمهای کبد که دراثر تزریق آمپول متوتروکسات -ضدروماتیسم قلبی-سه برابرشده وبه ۵۷ و۱۰۷ رسیده است،چه دارکهایی مفید وکارسازاست.اسایش.

پرویز معدنی (1398/8/9)

دکتر روماتولوژی این دارو را برای من نوشته‌ ُُ من دارای کلیه سنگ ساز هستم و تأ کنون 2 دو بار عمل کردم و در حال حاضر نیز دارای چندین سنگ در کلیه می‌باشم آیا این دارو را مصرف کنم یا نه

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/8/10)

کلشی سین مانع از تشکیل سنگ های اوره می شود. طبق دستور پزشک دارو را مصرف کنید.

جوانفر (1398/8/1)

سلام.وقت بخیر.من حدود سی ساله قرص کلشی سین مصرف میکنم.الانم بعداین همه مدت عوارض این قرص بخوبی قابل مشاهدست.عوارضی از قبیل کم خونی-سرگیجه-اختلالات عصبی-درد شدید شکم-کم شدن حافظه-التهاب روده ومعده-ترشح اسیدمعده-ویران شدن ویتامین ب بدن-بیخوابی شبانه و از این قبیل عوارضها....میخواستم ببینم راهکاری برای این مشکل هست یانه؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/8/1)

در صورت صلاحدید پزشک از داروی جایگزین استفاده کنید و یا یک دوره تنفس (با مصرف داروی جایگزین) برای خود در نظر بگیرید.

چنانچه در خصوص "کلشی سین" سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

Click to Change image

آگهی های عمومی

گلوتریو امگا3 شیاف ایبوپروفن شربت نوسکاف اپلیشکن اندرورید و آی او اس دارویاب-app drug info