ریسپریدون

دریافت اپلیکیشن دارویاب در کدام داروخانه موجود است؟
  • اطلاعات دارویی
  • مقدار مصرف
  • مصرف در بارداری
  • اشکال دارویی

ریسیپریدون
‎ریسیپریدون یک دارو از دسته داروهای موثر بر سیستم اعصاب می باشد که به آن ها داروهای ضد سایکوز گفته می شود. این دارو ها با تاثیر بر روی تعادل ناقل های شیمیایی که مسئول ارتباطات و مخابره ی پیام عصبی در مغز می باشند، نقش درمانی خود را ایفا می کنند.
‎ریسیپریدون ممکن است جهت بهبود علائم در بیماران مبتلا به شیزوفرنی یا سایر اختلالات روانی که با تغییر افکار، احساسات و رفتار ها در ارتباط هستند، تجویز گردد. به این نوع اختلالات اصطلاحا سایکوز گفته می شود.
‎این دارو همچنین گاهی در افرادی که رفتار های پرخاشگرانه از خود نشان می دهند و قصد صدمه زدن به خود یا دیگران را داشته اند توسط متخصص تجویز می شود.
‎ریسیپریدون همچنین به صورت تزریقی نیز تولید شده است و به صورت آمپول تزریقی طولانی اثر در موارد خاص توسط متخصصان قابل استفاده می باشد.


‎پیش از شروع مصرف ریسیپریدون 
‎-در صورتی که باردار یا شیرده هستید، پیش از شروع مصرف این دارو حتما پزشک خود را مطلع نمایید.
‎-در صورت سابقه یا ابتلا به اختلالات قلبی، عروقی، کبدی، کلیوی یا مشکلات پروستات حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید.
‎-چنانچه سابقه ی اختلالات تنفسی دارید به پزشک خود اطلاع دهید.
‎-در صورتی که مبتلا به هر یک از بیماری های عصبی از جمله صرع، افسردگی، پارکینسون، فشار بالای چشمی (گلوکوم) یا بیماری عضلانی میاستنی گراویس هستید پزشک خود را مطلع نمایید.
‎-در صورتی که قرار است تحت عمل جراحی چشم قرار بگیرید پزشک خود را مطلع کنید.
‎-در صورتی که تاکنون سابقه ی زردی پوست یا چشم و یا بیماری خونی، تومور در ناحیه ی غدد فوق کلیوی داشته اید به پزشک خود اطلاع دهید.
‎-هرگونه حساسیت دارویی خود را به پزشک یا داروساز اعلام نمایید.
‎-به دلیل این که این دارو می تواند با داروهای بسیاری تداخل ایجاد نماید، لیست کاملی از کلیه ی داروها و مکمل های مصرفی خود را در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید تا در صورت وجود تداخل، اقدامات لازم انجام شود.


‎نحوه ی صحیح مصرف ریسیپریدون 
‎-مقدار مصرف و نحوه ی مصرف این دارو با توجه به بیماری و شرایط بیمار توسط پزشک تعیین می گردد. ریسیپریدون را دقیقا طبق دستور مصرفی که پزشک برای شما مشخص نموده است مصرف نمایید. ممکن است در ابتدا مقدار مصرفی کمتری تجویز شده باشد و به تدریج مقدار مصرف دارو افزایش یابد.
‎-سعی کنید دارو را در زمان مشخص و به صورت منظم مصرف کنید تا از فراموش کردن نوبت دارو پیشگیری نمایید و اثرات درمانی مطلوب تری از مصرف دارو مشاهده نمایید.
‎-مصرف ریسپریدون با غذا تداخلی ندارد و می توان آن را قبل یا پس از غذا مصرف کرد.
‎-معمولا بهتر است قرص را همراه با یک لیوان آب شود اما در صورت مشکل در بلع به پزشک خود اطلاع دهید تا قرص های قابل انحلال در آب یا قرص های حل شونده در دهان برای شما تجویز نماید.
‎-قرص های قابل انحلال در دهان (ordispersible) برای باز شدن در دهان فرموله شده اند. با دست های خشک قرص را از بسته بندی خارج نمایید (از خارج کردن قرص با فشار دادن از پوشش آلومینیومی خودداری نمایید) و روی زبان خود قرار دهید و اجازه دهید قرص روی زبانتان حل شود (مانند آبنبات).
‎-در صورت مصرف نوع مایع دارو، مقدار داروی مصرفی دارو را با سرنگ مخصوص بصورت دقیق اندازه گیری نمایید و در صورتی که مشکلی در این مورد دارید، حتما روش درست اندازه گیری مقدار دارو را از داروساز خود سوال کنید. در صورت نیاز می توانید دارو را در هرگونه نوشیدنی غیر الکلی به غیر از چای و نوشابه رقیق نمایید. (نصف لیوان آب، شیر کم چرب یا آب پرتقال پیشنهاد می شود.)
‎در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو، بلافاصله بعد از یادآوری مصرف کنید مگر اینکه به زمان مصرف دوز بعدی نزدیک باشد، در این صورت دوز فراموش شده را مصرف نکنید و نوبت بعدی را طبق برنامه ی سابق مصرف نموده و از دو برابر کردن مقدار مصرف در یک نوبت خودداری نمایید.


‎توصیه ها ی لازم در خصوص مصرف ریسپریدون
‎-در مدت درمان با این دارو، تحت نظر پزشک خود بمانید و معاینات و آزمایشات بالینی دوره ای را طبق دستورات پزشک انجام دهید تا روند بهبودی شما بررسی گردد.
‎-مصرف فرآورده های الکلی در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض دارویی را افزایش دهد لذا از مصرف فرآورده های الکلی خودداری نمایید.
‎-در صورتی که قرار است تحت عمل جراحی قرار بگیرید، درمانگر خود را در جریان مصرف این دارو قرار دهید زیرا ریسیپریدون می تواند با داروهای بیهوشی تداخل ایجاد نماید. خصوصا در صورتی که قرار است تحت عمل جراحی چشم قرار بگیرید، حتما پزشک خود را از ابتدا در جریان مصرف این دارو قرار دهید زیرا ممکن است عوارض چشمی در بر داشته باشد.
‎-از آنجا که این دارو، با داروهای بسیاری تداخل ایجاد می نماید در صورت نیاز به شروع هرگونه داروی جدید (حتی داروهای بدون نسخه) داروساز خود را در جریان مصرف این دارو قرار دهید تا از بروز تداخلات دارویی جلوگیری شود.
‎-در صورتی که مبتلا به دیابت هستید، در مدت درمان با این دارو قند خون خود را بیشتر چک نمایید زیرا ریسیپریدون می تواند بر روی سطح قند خون اثر بگذارد لذا توصیه های لازم را از پزشک خود دریافت نمایید.
‎-معمولا دوره ی درمان با این دارو طولانی می باشد و قطع ناگهانی این دارو می تواند عوارض جدی ایجاد نماید لذا مصرف دارو را تا زمانی که پزشک توصیه می نماید ادامه دهید و قطع دارو حتما زیر نظر پزشک و به صورت تدریجی انجام گیرد.

‎عوارض دارویی ریسیپریدون
‎-در صورت احساس تهوع، یبوست، اسهال، دلپیچه و درد شکمی یا سؤهاضمه، با مصرف وعده های غذایی ساده و خودداری از مصرف غذاهای پر چرب و پر ادویه می توان این عوارض را کاهش داد.
‎-معمولا احساس سرگیجه یا خواب آلودگی یا تاری دید پس از مصرف ریسیپریدون ایجاد می شود در صورتی که این علائم را مشاهده نمودید، تا زمانی که اثر دارو برطرف نشده، از رانندگی و کار با ابزار هایی که نیاز به احتیاط دارند، خودداری کنید و فرآورده های الکلی نیز مصرف ننمایید.
‎-سردرد و احساس درد در نقاط دیگر بدن ممکن است در ابتدای مصرف این دارو مشاهده شود. در این صورت مایعات به مقدار زیاد مصرف نمایید و با داروساز خود درباره ی داروی ضد درد مناسب شرایط خود مشورت نمایید. در صورتی که درد مزمن و ادامه دار شد، به پزشک خود مراجعه نمایید.
‎-در صورت احساس لرزش و بی قراری یا حرکات غیر ارادی در عضلات در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه نمایید زیرا معمولا در این شرایط نیاز به تنظیم مجدد مقدار مصرفی دارو می باشد.
‎-افزایش وزن، اختلال خواب، تغییرات خلق و خو، افزایش فشار خون، سرفه و احساس سرماخوردگی، تپش قلب، لکه های قرمز پوستی، اختلال در میل جنسی، درد و حساسیت پستان ها، ترشح شیر از پستان ها، اختلال در قاعدگی و خشکی دهان می تواند در مدت مصرف این دارو بروز کند. در صورتی که این علائم شدید شد یا برای شما آزار دهنده بود به پزشک خود اطلاع دهید.
-در صورت احساس سفتی عضلات، تب بالا، احساس گیجی، افزایش ضربان قلب همراه با تعریق سریعا به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه نمایید زیرا این علائم می تواند نشانه هایی از یک عارضه ی نادر اما جدی باشد که باید توسط پزشک بررسی گردد و اقدامات لازم صورت گیرد.

مشاهده داروهای ضد افسردگی با منشاء گیاهی در داروخانه اینترنتی دارویاب

Reference1: www.drugs.com
Reference2: www.webmd.com

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف ریسپریدون

اين دارو براي درمان تظاهرات اختلالات سايكوتيك به كار مي رود واثر درماني قابل ملاحظه اي بر علائم مثبت ومنفي جنون جواني دارد .

مکانیسم اثر ریسپریدون

مكانيسم اثر ضد جنون اين دارو مشخص نيست .اثر آن احتمالا به خاطر مهار انتخابي مونو آمينرژيك(D2 , 5-HT2)مي باشد .اين دارو همچنين داراي اثر مهاري متوسطي بر گيرنده هاي H1. a2. a1 مي باشد .

فارماکوکینتیک ریسپریدون

جذب گوارشي دارو زیاد و سریع می باشد و دارو به مقدار خيلي زياد به پروتئين هاي پلاسما متصل مي شود.متابوليسم دارو عمدتا كبدي و دفع آن از طريق ادرار (70%)و مدفوع (15%)ونيمه عمر آن 24-20 ساعت مي باشد .

منع مصرف ریسپریدون

در صورت ابتلا به سرطان پستان ،برادي كاردي ،اختلالات الكتروليتي ،بيماري هاي قلبي –عروقي وعروقي مغز ،سابقه سكته قلبي يا حمله عصبي ،دهيد راتاسيون ،كاهش حجم خون ،اختلالات شديد كبدي وكليوي ،بيماري پاركينسون،حساسيت مفرط نسبت به دارو وهمراه با ساير دارو هاي طولاني كننده فاصله QT نبايد از اين دارو استفاده كرد .

عوارض جانبی ریسپریدون

*
عوارض شایع (%10<):
غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش پرولاکتین خون، افزایش وزن
گوارشی: افزایش اشتها، استفراغ، یبوست، درد ناحیه فوقانی شکم، تهوع
ادراری تناسلی: بی اختیاری ادرار
سیستم اعصاب مرکزی: وضعیت بیهوشی، خواب آلودگی، واکنش خارج هرمی ناشی از دارو، بی خوابی، خستگی، پارکینسونیسم، سردرد، اضطراب، سرگیجه، ریزش غیرارادی بزاق (سیالوره)، آکاتیزیا (بی قراری حرکتی)
عصبی، عضلانی و اسکلتی: لرزش (شامل لرزش غیرارادی سر)
تنفسی: نازوفارنژیت، سرفه، آبریزش بینی
متفرقه: تب
عوارض نسبتا شایع (%10-1):
قلبی عروقی: برادی کاردی، بلوک شاخه ای، ناراحتی قفسه سینه، درد قفسه سینه، تغییرات الکتروکاردیوگرام، ادم صورت، بلوک درجه یک دهلیزی بطنی، افت فشارخون، افت فشارخون وضعیتی، تپش قلب، طولانی شدن فاصله QT در الکتروکاردیوگرام، تاکی کاردی، افزایش فشارخون، ادم محیطی، سنکوپ
پوستی: راش پوستی، اگزما، خارش، خشکی پوست، آکنه ولگاریس
غدد درون ریز و متابولیسم: کاهش کلسترول HDL، عطش، افزایش کلسترول سرم، آمنوره، کاهش وزن، کاهش میل جنسی، تاخیر در انزال، گالاکتوره غیرمرتبط با زایمان، وجود گلوکز در ادرار، ژینکوماستی، افزایش قندخون، افزایش گاماگلوتامیل ترانسفراز، خونریزی غیرمتناوب رحمی، اختلالات قاعدگی، افزایش تری گلیسیرید سرم
گوارشی: خشکی دهان، سوء هاضمه، ریزش غیرارادی بزاق (سیالوره)، اسهال، کاهش اشتها، ناراحتی معده، درد شکمی، بی اشتهایی، گاستریت، گاستروانتریت، ناراحتی شکمی، دندان درد
ادراری تناسلی: تاخیر در قاعدگی، التهاب مثانه، اختلال نعوظ، قاعدگی نامنظم، درد پستان، اختلالات جنسی، عفونت مجاری ادراری
هماتولوژی و انکولوژی: آنمی، نوتروپنی
کبدی: افزایش آنزیم های کبدی، افزایش سطح سرمی آلانین آمینوترانسفراز، افزایش سطح سرمی آسپارتات آمینوترانسفراز
ازدیاد حساسیت: واکنش ازدیاد حساسیت
عفونی: آبسه در محل تزریق، عفونت، آنفلونزا، عفونت موضعی، عفونت ویروسی
موضعی: پینه در محل تزریق، واکنش محل تزریق، درد موضعی، درد محل تزریق، تورم محل تزریق
سیستم اعصاب مرکزی: دیستونی (انقباض غیرعادی)، اختلال در راه رفتن، درد حین پروسه های درمانی، درد، اختلال توجه، آژیتاسیون، آتاکسی، افسردگی، دیس آرتری (گفتارفلجی)، زمین افتادن، لتارژی، کسالت، عصبانیت، سرگیجه وضعیتی، خواب رفتگی اندام، تشنج، اختلال خواب، دیس کینزی تاردیو (حرکات مکرر غیرارادی)، سرگیجه، هیپوستزی (اختلال حس لامسه)
عصبی، عضلانی و اسکلتی: درد دست و پا، کمردرد، دیس کینزی، درد عضلات و استخوان ها، درد مفاصل، حالت بدنی غیرطبیعی، آکینزی، هیپوکینزی، درد عضلات و استخوان های قفسه سینه، درد عضلات، ضعف عضلات، گردن درد، اسپاسم عضلانی، سفتی عضلانی، سستی، افزایش کراتین فسفوکیناز در نمونه خون
چشمی: تاری دید، کونژنکتیویت، کاهش وضوح بینایی
گوشی: درد گوش، عفونت گوش
تنفسی: احتقان بینی، درد گلو و حنجره، رینیت، عفونت مجاری تنفسی، برونشیت، تنگی نفس، علایم شبه آنفلونزا، فارنژیت، پنومونی، سینوزیت، خون دماغ، احتقان سینوس پارانازال

تداخلات دارویی ریسپریدون

*مشخصات کلی تداخلات:
- سوبسترای CYP2D6
- سوبسترای CYP3A4
- تشدید اثرات تضعیف‌کننده CNS
- کاهش اثرات مرکزی هیستامین
- آنتاگونیست دوپامین
- تشدید اثرات خارج هرمی
- تشدید هایپرگلایسمی
- تشدید هایپرپرولاکتینمی (قوی)
- تشدید هیپودوپامینرژیک
- تشدید اثرات کاهنده‌ فشارخون
- کاهش آستانه تشنج

تداخلات رده X (پرهیز):
آکلیدینیوم، آمیسولپرید (خوراکی)، آزلاستین (نازال)، بروموپرید، برومپریدول، کابرگولین، سیمتروپیوم، الوکسادولین، فکسینیدازول، گلیکوپیرولات (استنشاق دهانی)، گلیکوپیرونیوم (موضعی)، ایپراتروپیوم (استنشاق دهانی)، لاسمیدیتان، لووسولپیرید، متوکلوپرامید، اورفنادرین، اوکساتومید، اوکسوممازین، پارالدهید، پیموزاید، پیریبدیل، پتاسیم کلرید، پتاسیم سیترات، پراملینتید، روفناسین، سولپیرید، تالیدومید، تیوتروپیوم، اومکلیدینیوم

کاهش اثرات داروها توسط ریسپریدون:
مهارکننده‌های استیل کولین استراز، آمفتامین‌ها، داروهای ضد دیابت، داروهای ضد پارکینسون (آگونیست دوپامین)، عوامل معده روده ای (پروکینتیک)، ایتوپراید، گوانتیدین، لووسولپیرید، نیتروگلیسیرین، پیریبدیل، کیناگولید، سکرتین

کاهش اثرات ریسپریدون توسط داروها:
مهارکننده‌های استیل کولین استراز، کابرگولین، القاکننده‌های قوی CYP 3A4، لیتیوم، پگ اینترفرون آلفا 2-b، القاکننده‌های P-gp/ABCB1، پیریبدیل

افزایش اثرات داروها توسط ریسپریدون:
الکل (اتیل)، آمی‌فامپریدین، آمیسولپرید، داروهای آنتی کولینرژیک، آزلاستین (نازال)، بلونانسرین، برکسانولون، بوپرنورفین، سیمتروپیوم، کلاریترومایسین، کلوزاپین، تضعیف‌کننده‌های CNS، دمپریدون، دروپریدول، الوکسادولین، فلونیترازپام، فلوپنتیکسول، گلوکاگون، گلیکوپیرولات (استنشاق دهانی)، هالوپریدول، آیوهگزول، آیومپرول، آیوپامیدول، مکیتازین، متوتری‌مپرازین، متیل‌فنیدات، متی‌روسین، میرابگرون، الانزاپین، آگونیست های اوپیوئیدی، اورفنادرین، اوکسی‌کدون، پالیپریدون، پارالدهید، پتاسیم کلرید، پتاسیم سیترات، داروهای ضدافسردگی طولانی کننده فاصله QT (خطر متوسط)، مهارکننده‌های کیناز طولانی کننده فاصله QT (خطر متوسط)، کوئتیاپین، راموسترون، روفناسین، ساکویناویر، عوامل سروتونرژیک (خطر بالا)، سولپیرید، سوورکسانت، تالیدومید، تیازید و دیورتیک های شبه تیازیدی، تیوتروپیوم، توپیرامات، زولپیدم

افزایش اثرات ریسپریدون توسط داروها:
مهارکننده‌های استیل کولین استراز (مرکزی)، آکلیدینیوم، آلیزاپرید، آمیسولپرید (خوراکی)، عوامل کاهنده فشارخون، فراورده‌های حاوی سم بوتولینوم، بریمونیدین (موضعی)، بروموپرید، برومپریدول، کانابیدیول، ماری‌جوانا (شاهدانه)، سریتینیب، کلرال بتائین، کلرمتیازول، کلرفنسین کاربامات، کلوبازام، کوبیسیستات، مهارکننده‌های متوسط و قوی CYP 2D6، داروناویر، دئوتترابنازین، دایمتیندن (موضعی)، دوکسیلامین، درونابینول، اردافتینیب، اسکتامین، فکسینیدازول، گلیکوپیرونیوم (موضعی)، هیدروکسی‌زین، ایماتینیب، ایپراتروپیوم (استنشاق دهانی)، گیاه کاوا، لاسمیدیتان، لمبورکسانت، لیتیوم، دیورتیک های لوپ، لومفانترین، منیزیم سولفات، متوتری‌مپرازین، متیل‌فنیدات، متوکلوپرامید، متی‌روسین، میانسرین، مینوسیکلین (سیستمیک)، نابیلون، اندانسترون، اوکساتومید، اوکسوممازین، پگ اینترفرون آلفا 2-b، پنتامیدین (سیستمیک)، پرامپانل، مهارکننده‌های P-gp/ABCB1، پیموزاید، پراملینتید، داروهای طولانی کننده فاصله QT (بیشترین خطر)، داروهای ضد سایکوز طولانی کننده فاصله QT (خطر متوسط)، داروهای ضد آریتمی کلاس IC طولانی کننده فاصله QT (خطر متوسط)، داروهای متفرقه طولانی کننده فاصله QT (خطر متوسط)، مهارکننده‌های متوسط CYP3A4 طولانی کننده فاصله QT (خطر متوسط)، آنتی‌بیوتیک‌های کینولونی طولانی کننده فاصله QT (خطر متوسط)، کینیدین، رانولازین، روفینامید، داروهای سروتونرژیک (خطر بالا)، سدیم اکسیبات، تترابنازین، تتراهیدروکانابینول وکانابیدیول، تری‌مپرازین، اومکلیدینیوم، فراورده‌های والپروات، وراپامیل، وریکونازول

تداخل با غذا:
محلول خوراکی دارو با نوشیدنی‌های حاوی تانن و پکتینات (چای و کولا) سازگار نیست.
راهکار: محلول خوراکی دارو همراه با آب، قهوه، آب‌پرتقال و یا شیر کم‌چرب مصرف شود.

هشدار ها ریسپریدون

- اين دارو باعث طولاني شدن فاصله QT در بعضي از بيماران مي شود .
2-به دليل احتمال افزايش سطح پلاسمائي پرولاكتين ،در طي درمان با ريسپريدون بايد سطح پرولاكتين را به طور منظم اندازه گيري نمود .
3- در صورت ابتلا بيمار به تومورهاي مغزي ،انسداد روده اي ،سندرم Reye s، سابقه سوءاستفاده يا وابستگي داروئي اين دارو را بايد با احتياط￿كامل￿￿￿رف ￿رد￿.

توصیه های دارویی ریسپریدون

- در حين مصرف اين دارو بايد بيمار جهت مشاهده هر گونه اختلال حركتي ديررس مورد معاينه دوره اي قرار گيرد .
2- از آنجايي كه خودكشي در بيماران مبتلا به جنون جواني وجود دارد ، دارو بايد با حداقل مقدار ممكن در دسترس بيمار قرار گيرد.
3. در صورت بروز سندرم بدخيم نورولپتيك، مصرف دارو بايد بلافاصله قطع كرد. براي درمان هيپرترمي ( با تجويز داروهاي ضد تب) ، دهيدراتاسيون (با تأمين آب و الكتروليت‌ها ) ناپايداري قلبي-عروقي، ( با كنترل فشار خون و ريتم قلب)، هیپوکسی(با تجویز اکسیژن و تنفس کمکی)، سفتي عضلاني(با تجويز دانترولن ، بروموكريپتين و آمانتادين) اقدام لازم را به عمل آورد . در صورت نياز به تداوم مصرف دارو ، حداقل 5 روز دارو را بايد قطع كرد و سپس با جايگزين يك دارو از يك گروه ديگر از داروهاي ضد جنون(با مقدار كم) درمان را ادامه داد.

دارو های هم گروه ریسپریدون

الانزاپین کوتیاپین زیپراسیدون
آریپیپرازول کلوزاپین لوراسیدون
پالی پریدون ایلوپریدون
گروه C

در شرايط خاص و نظارت ويژه پزشك قابل استفاده است: مطالعات حیوانی مواردی از عارضه جانبی برای جنین نشان داده است و مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست. منافع دارو در مقابل خطرات احتمالی، تعیین کننده مصرف یا عدم مصرف این دارو در دوران بارداری است.

کد ژنریک نام شکل دارویی پرخطر دما حیاتی برچسب هشدار بالا
01773
16293
08127
01774
19736
01869
01870

  • اسامی تجاری فارسی
  • اسامی تجاری انگلیسی

اسامی تجاری موجود در ایران

اسامی تجاری موجود در ایران

نام تجاری
قرص ریسپریدول سبحان دارو 2 میلی گرم
قرص ریسپریدول سبحان دارو 1 میلی گرم
قرص ریسپریدول-عبیدی 4 میلی گرم
قرص ریسبایودال 3 میلی گرم
قرص ریسیدون 2 میلی گرم
قرص ریسبایودال 4 میلی گرم
قرص ریسبایودال 2 میلی گرم
قرص ریسپریدول-عبیدی 3 میلی گرم
قرص ریسپریدول-عبیدی 2 میلی گرم
قرص ریسبایودال 1 میلی گرم
قرص ریسپریدول-عبیدی 1 میلی گرم
قرص ریسپریدول روزدارو 4 میلی گرم
قرص ریسپریدول سبحان دارو 4 میلی گرم
قرص ریسپریدول روزدارو 3 میلی گرم
قرص ریسپریدول روزدارو 2 میلی گرم
قرص ریسیدون 1 میلی گرم
قرص ریسپریدول روزدارو 1 میلی گرم
قرص ریسپریدون-هگزال 2 میلی گرم
قرص ریسپریدون پورسینا 2 میلی گرم
قرص ریسپریدون پورسینا 1 میلی گرم
قرص ریسپریدون-هگزال 4 میلی گرم
قرص ریسپران 1 میلی گرم
پودر قابل تزریق ریسپردال کونستا 50 میلی گرم
قرص ریسپران 2 میلی گرم
محلول خوراکی ریسپریدون وکهارت 1 میلی گرم/میلی لیتر 100 میلی لیتر
پودر قابل تزریق ریسپردال کونستا 37.5 میلی گرم
پودر قابل تزریق ریسپردال کونستا 25 میلی گرم
محلول خوراکی اویتریت 1 میلی گرم/میلی لیتر 100 میلی لیتر
محلول خوراکی ریسپریدون سینا پیشگام 1 میلی گرم/میلی لیتر 100 میلی لیتر
قرص رسپیروس 4 میلی گرم
محلول خوراکی ریسپولکس 1 میلی گرم/میلی لیتر 100 میلی لیتر
محلول خوراکی آپو ریسپریدون 1 میلی گرم/میلی لیتر 100 میلی لیتر
کسرا عباسی (1401/11/19)

سلام پسرم 7 سالشه بیش فعاله مدام در حال حرکت واذیت کردنه دکتر بردم براش روبیفن 10 نوشت صبح نصف قرص وظهر نصف قرص وبجز این ریسپریدون 1 میلی گرمی نوشت گفت اول شب نصف بده اگه بعد از 4روز علایمش بهتر نشد ظهر هم نصف دیگه ریسپریدو ن بده بعد چهار روز استفاده روبیفن که میخوره تمرکز واخلاقش خوب شده ولی ریسپریدون فکر میکنم اصلا روش اثر نداره در کل من چون ریسپریدون گیر نیاورده بودم روبیفن تقریبا یک هفته زودتر از ریسپریدون شروع کروم به همین خاطر متوجه تاثیر روبیفن شده بودم حالا به نظر شما ریسپریدون 1 میلی گرمی را یک بار نصف قرص شب استفاده کنم یا ظهر هم نصف دیگه قرص رو مصرف کنم

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1401/11/20)

با نصف قرص روزانه شروع کنید. در صورت نیاز دوز دارو را افزایش دهید

یاس (1401/7/8)

سلام من برای علایم سایکوز این دارو را تجویز کرده اند و به صورت امپول خارجی اما داروی ایرانی بیشتر اذیت میکرد ولی بهرحال خارجی هم سردرد وو سرگیجه وضعیتی میاره و گاهی حس میکنم در سرم یه مایعی سفت شده و فشار میاره به سرم مخصوصا زمانی که فکر کردنم سرعت بیشتری میگیره و بیشتر فکر میکنم.ولی کمک کرده طبیعی و سالم تر فکر کنم و فرق فکرهای غیر منطقی و غیر حقیقی رو از واقعیت بهتر تشخیص بدم.البته روانشناس توصیه کرده بود ارتباط اجتماعی و پیاده روی ام را بیشتر کنم قبلا.

سارازا عی (1401/6/25)

سلام پسرم ۹سالشه.اصلابه حرف گوش نمیده وصداش میزنیم بااینکه میشنوه ولی جواب نمیده وکارای خطرناک میکنه .تاباهاش حرف می‌زنیم گریه میکنه ۲بارتاحالااسم مردن روآورده بردمش دکترگفتن بیش فعال هست.قرص ریسپیریدون ۲تجویزکردن.هفته اول یک چهارم هفته دوم نصف هفته سوم یک عدد.میخواستم بدونم آیامشکلی براش به وجودنمیات خیلی نگرانم.ممنون میشم خانم دکتربرام توضیح بدید.

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1401/6/26)

اگر فقط موضوع بیش فعالی بود شاید توصیه نمی کردم ریسپریدون را ادامه دهید ولی با توجه به اعمال خطرناک و صحبت های انجام شده به نظرم طبق دستور پزشک عمل کنید.

هلما (1400/2/10)

سلام چندوقت قرص ریسپریدون استفاده کردم ولی به یکباره عادت ماهانه قطع شدمیگن ازعوارض همین قرص میخاستم بدونم کی تاثیرازبین میره که بازدوباره پریودبشم احتیاج داره دکترزنان برم

شیرین محمدی (1400/1/21)

سلام . پدر من با خوردن داروی اعصاب فوت کرد و من با خوردن داروی ریسپریدون دچار الرژی وحشتناک شدم که بعد از یه ماه چندین دکتر هنوز خوب نشدم خود نویسنده این ص چندین ص از مضرات این دارو می نویسه

آس.دلیر (1400/1/9)

سلام وخسته نباشید،من دخترم بعد۳سالگی یکدفعه ای دچاره بیقراری وگوشه گیری وکم حرفی شد،دخترم تا۳سالگی هیچ مشکلی نداشت یهوبچه ازاینروبه اونروشدو دکترشربت ریسپریدون تجویزکرده ولی بچروخیلی منگ کرده وکم حرف شده وخیلی بیقراری هم میکنه،همه میگن داروشوقطع کن ولی من موندم چکارکنم،اگرمیشه کمکم کنین؟؟؟؟

مرضیه رضایی (1399/12/29)

سلام برادرم قرص رسپریدون دو ویک مصرف می کنه خیلی با خودش می خنده میشه عوارض قرص ها باشه

بهنام کریمی (1399/12/22)

روزی 1میلیگرم ریسپریدون می خورم هم فشارم رو بالا مبره وهمعضلاتم رو سفت می کنه چکا باید بکنم

عسل خدری (1399/12/21)

سلام من پسرام دوقلوهستندودوسال وده ماه بخاطراینکه کم حرف میزنن ۵ و۶کلمه دکترقرص ریسپریدون هفته اول ربع قرص صبح ربع قرص شب دوهفته دوم نصف هنوز شروع نکردم میترسم الان عوارض دیدم لطفا راهنمایی و کمک توروخدا؟

میلاد راد (1399/12/20)

سلام خسته نباشید میخواستم بدونم عوارض جنسی این دارو دائمیه یا خوب میشه؟

محمد رضا منش (1399/12/19)

دکتر خسته نباشید من بعد از مصرف ریسپریدون دچار خواب الودگی نسبتا شدید کمی دو بینی و گیجی میشم ایا عوارض برطرف میشه...نظرتون چیه؟ و چه مدت طول میکشه عوارض از بین بره؟ باتشکر از زحمات شما🙏🙏🙏

محمدرضا پهلوانی (1399/12/13)

سلام خواهش میکنم تا مطمئن نشدید که فرد با هیچ راهی بجز دارو وجود نداره بعد اقدام کنید اول به روانشناس برید بعد به اگه راهی نداشت به روانپزشک مراجعه کنید من دو سال مصرف کردم بجز سرد مزاجی خستگی تغییر حالت اندامی خواب آلودگی و چیزهایی که نمیشه گفت هیچ نفعی برام نداشت به خدا خطر داره

محمدرضا پهلوانی (1399/12/13)

سلام خواهش میکنم تا مطمئن نشدید فرد کاملا مشکل روانی داره و با هیچ راهی دیگه درمان نمیشه به سراغ داروی اعصاب روان نرید دارو آخرین راهه برای درمان روانشناس اول باید رفت بعد روانپزشک داروی اعصاب اونقدر که ضرر داره فایده نداره خیلی خطر داره باعث ناباروری میشه من خودم دو سال مصرف کردم به خدا تا بجز بیحالی و سرد مزاجی و چیزهایی دیگه که نمیتونم بگم فایده ای نداشت

nothing (1399/12/13)

وقتی اریزوور احساس خودکشی و اسیب رساندن به خودراایجاد میکند پس چرا تجویز میشود؟

nothing (1399/12/12)

ریتالین ک بی خوابی میاره چرا درکنار ریسپریدون تجویز شده برای برادرم ؟ درواقع چرا ریتالین تجویز شده؟

nothing (1399/12/12)

سلام برادرم ۱۲ساله هست به دلیل بیش فعالی و فعالیت شدید و بی قراری ریسپریدون و اریزوورو Ritalina ,Novartis تجویز شده یک روزه مصرف کرده علائم شدید گوارشی و بی حالی و خستگی داره واقعا نگرانم فکر میکنم داروهای اعصاب تاثیرات طولانی دارند و بدترمیشه دراینده و عادت میکنه دلمون میسوزه شروع کنیم دارو بدیم عادت کنه خواهش میکنم پاسخ بدین 😞

پرنیان منصوری (1399/12/7)

سلام من دخترم 8 سالشه دکتر این قرص را دادن چون خواب نداره شب ها الان وتقریبا 7 شب هست که میخوره دارو و تپش قلب گرفته و سردرد میشه چکار باید انجام بدهم

علی فلاح (1399/11/30)

سلام میخواستم ببینم این دارو عوارض نداره چون پسر من 12 سالش هست و دکتر یک چهارم قرص صبح و شب تجویز کرده لطفا راهنمایی کنید چون تازه میخواد شروع کنه و برای علائمی چون کندن زخم و سر زدن ادار دکتر تجویز کرده میخواستم ببینم برای این علائم اصلا مصرف کنم یا نه

م.س (1399/11/16)

سلام دکترمیبخشید علت تفاوت واکنش بدن به دوقرص مشابه ریسپریدون۱ شرکت پورسینا و ریسپردون۱mgشرکت سبحان چی میتونه باشه؟چرا که مورد دوم اثر خیلی قوی تر داره،ممنون از راهنمایی تون

الناز کرمی (1399/11/15)

من بیشتر از دوساله این دارو رو مصرف می‌کنم پرولاکتین خونم به شدت بالا رفته. چکار باید بکنم؟

زهرا بداغی (1399/11/11)

سلام من این دارو را ۴ روزه مصرف میکنم لرزش شدید گرفتم موقع حرف زدن قدرت تکلم ندارم یدفع بهم میریزم باز آروم میشم باید چیکار کنم نفس کم میارم

ماری (1399/8/5)

با سلام ۴ ماهه که با پسری نامزد کردم و هفته ای یکبار به خونمون میومد ادم ساکت و کم حرفیه و بعضی موقع ها تو فکر عمیقی میره بطوری که هر چی صداش میزنم نمیشنوه و بعضی موقع ها هم بلند میشه و چند دقیقه سر پا وایمیسته و حتی بدون دلیل راه میره خیلی بهش گیر دادم که رفتارش نرمال نیست و .... اخرش مجبور شد و گفت که تو سربازی اپراتور بوده و مجبور بوده از شب تا صبح جواب تلفن بده و تنظیم خوابش بهم خورده و روز بعد که استراحت بوده مجبور بوده بره سر کار تو آزمایشگاه و شبایی که کار میکرده بره پیش چند نفر که گارکر بودن تو تهران برا خوابیدن .مدتی که پیش اونا بوده چون خودشون معتاد بودن مواد رو انداخته بودن تو چای و به اینم دادن بعدا از چند وقت افسرای اونجا حالت و حرکاتشو غیر نرمال تشخیص دادن و پیش روانپزشک ناجا بردن و گفته بود که مواد روش تاثیر گذاشته و اونو افسرده کرده و گفته border line هستی و داروی ریسپریدون براش نوشته که از سال ۹۳ شروع استفاده کرده بدون اینکه دوباره پیش متخصص یا روانپزشک بره و حدود ۲۰ روزه که من فهمیدم و گفتم جوابم بهش منفیه دیگه نمیخوره و میگه حالم خیلی خوب شده و حواسم جمعه واقعا الان خیلی نگرانم که باید چکار کنم ؟ که ایا این چیزایی که میگه درسته یا نه ؟ چه راهی واسه فهمیدن اینکه مغزش آسیب ندیده و اون مواد مخدر روش اثر نذاشته وجود داره؟ و اینکه موقعی که این قرص را مصرف میکرد زیاد اب میخورد و زیاد دستشویی میرفت و میگفتم تب بدنم گرمه و حتی روی پا هاش اگزما میزد و شروع به خواریدنشون میکرد بطوری که زخم میشدن و حتی یبار ناخن انگشت سبابه پاش رفته بود تو گوشت و عفونت کرده بود ایا این اگزما به اون قرص در ارتباطه ؟ با این وجود من چه کار کنم بخدا یه هفته ست شب و روز ندارم همش کارم گریه ست ایا راهی برای درمانش هست و اینکه ایا border line به معنی اختلال شخصیت مرزی نیست؟

یزدانی (1399/1/14)

سلام امیدوارم سلامت باشیدبچه من ۱۴ساله است. بیماری دوقطبی داره داروهای مصرفیش.صبح دپاکین ۵۰۰وولبان ظهردپاکین ۵۰۰وولبان وریسپریدون وبپریدون وشب دپاکین ۵۰۰-ریسپریدون وبیپریدن است سوالم اینه که اولااین قرصها رامیشه کم کردیاخارجیشوگیراوردچون بچه لرزش وکندی حرکت پیداکرده هرروزهم بزاق دهنش ترشح میکنه ومعدهاش دردمیگیره حالت بیحالی وخواب الودگی ام ولش نمیکنه خلاصه من ومامانش واقعا مستاصل شده ایم خوشحل میشم ازراهنمایتون بهره بگیرم

دکتر محمدجعفر طالب پور - پزشک عمومی (1399/1/14)

تغییر در نوع و میزان هر دارویی بویژه داروهای اعصاب صرفا باید به تشخیص و تجویز پزشک باشد در صورتی که شرایط و علایم بیمار با داروی ایرانی کنترل است، لزومی به مصرف داروی خارجی نیست اگر اهل داروهای گیاهی هستید در کنار داروهای تجویزشده، برای فرزندتان شربت جُلّاب درست کرده و بدهید

مریم محمدی (1399/1/11)

سلام خسته نباشید جناب دکتر..پسرمن یازده سالشه ..و مشکل بیش فعالی داره ..خواستم بدونم ریسپریدون ب تنهایی میتونه باعث کنترل این' بیس فعالیشو کنترل کنه.....چون دکترش همراه قرص ریتالین .ریسپریدون رو هم واسس تجویز کرده اما با این شرایط .قرص ریتالین تو شهر خودمون گیر نمیاد و نمیتونیم برم تهیش کنم......ممنون میشم ازتون اگه من رو از این بلاتکلیفی در بیارین با پاسختون..ٌ

دکتر زهرا روشندل - متخصص اعصاب و روان (1399/1/11)

با عرض سلام. در صورتی که ریتالین قابل دسترسی نباشد به پزشک فوق تخصص روانپزشکی اطفال مراجع کنید تا از داروی دیگر جهت کنترل علائم بیمار استفاده شود. ریسپریدون داروی مناسبی است.

مینا (1399/1/11)

با عرض سلام و خسته نباشید سوالی داشتم دختر من شبی دو عدد قرص ریسپریدون ۱ نصرف می کند و حالت گرفتگی ه بینی پیدا کردن می خواستم ببینم که باید چکار کنم به دکترشم دسترسی ندارم ممنون

دکتر حمیده کاظمی - متخصص کودکان و نوزادان (اطفال) (1399/1/11)

سلام دخترتون چند ساله هست واز چه زمانی رسپیریدن مصرف میکنه؟

زهرا آقایی (1399/1/10)

با سلام. دکتر برای پسر ۵ ساله ی من برای درمان پیش فعالی این دارو را داده و الان ۳ ماه هست که به صورت۰.۲ مصرف میکنه در روز ۲ بار ولی در لیست پیش فعالی ننوشته.!

دکتر علی نوری فیروزی - داروساز (1399/1/10)

سلام ، منظورتون از جمله "به صورت۰.۲ مصرف میکنه در روز ۲ بار" متوجه نمی شوم؟ یعنی نصف قرص روزی 2بار؟ در هر صورت این دارو با تجویز پزشک متخصص میتواند برای بیش فعالی استفاده شود.مطابق دستور پزشک میل کنید.

ناشناس (1399/1/10)

سلام،داداشم ریسپریدون2میخورد،ک ماه پیش دکتر ریسپریدون4رو براش تجویز کرده و تو این مدت خیلی تکرر ادرار داره،علتش چیه؟دارو باید کم یا قطع بشه؟ممنون میشم جواب بدین چون تو این اوضاع که تعطیله دسترسی به دکترش نداریم ،نمیدونیم باید چکار کنیم.😔

دکتر علی نوری فیروزی - داروساز (1399/1/10)

سلام ، برادر شما چندساله است ؟ تکرر ادرار از عوارض داروی شماست.اما در کودکان شایع تر از بزرگسالان است .توصیه می کنم دارو را ظهر مصرف کرده تا از نیاز تخلیه ادرار در شب کاسته شود.توصیه می کنم دارو را در دوز منقسم مصرف کنید یعنی اگر روزی 1 عدد میل می کنید نصف قرص ظهر و نصف قرص اوایل شب.اگر دارو اثر خواب آلودگی بر شما ندارد میتوانید صبح و بعدازظهر استفاده نمایید.سعی کنید از نوشیدنی های کافئین دار و محرک ادرار مثل نوشابه ، قهوه ، چای استفاده نکنید. در صورتی که علائم بیماری ادامه داشت ممکن است نیاز به تغییر دوز دارو با نظر پزشک معالج باشد . از تغییر دارو و تغییر دوز آن به صورت خودسرانه خودداری کنید.

ناشناس (1399/1/9)

سلام دخترمن پنج سالشه میخوابه پاهاش رو میکشه و سیخ نگه میداره چندساعت همینجوری فشار میاره به خودش که خیس عرق میشه دکتر این دارو تجویز کرده حالا ک دارو تموم شده گاهی انجام میده این کارو بازم باید این قرص مصرف کنه؟؟؟ لطفا بهم بگید چکارکنم ایا دراینده مشکلی پیش میاد براش خیلی ممنون ازشما

دکتر علی نوری فیروزی - داروساز (1399/1/9)

سلام ، دوره درمان را پزشک معالج براساس معاینات و بررسی های حضوری تشخیص داده و تعیین می کند.بنابراین در مراجعه به پزشک خود از نیاز به ادامه درمان سوال کنید. در صورت سوال نگفتید که دارو را چه مدت است مصرف می کند ؟ و اینکه آیا داروی دیگری در کنار آن مصرف می کند؟ اما اکنون با توجه به توضیحات شما توصیه می کنم موقت مصرف دارو را با همان دستور پزشک معالج مصرف کنید و در اولین فرصت به ایشان مراجعه کرده و از طول دوره درمان کسب اطلاع کنید. از بابت عوارض دارو و اینکه در آینده در فرزند شما اختلالی ایجاد کند نگرانی به خود راه ندهید ، مصرف این دارو در صورتی که بر اساس نیاز و مطابق دستور پزشک تجویز شود مشکلی به همراه نخواهد داشت.

الهه احمدی (1399/1/6)

سلام پسر من الان 6 سالش و قرص ریسپریدون را از 4 سالگی مصرف میکنه اول که یک چهارم مصرف میکرد ولی تقریبا دو ماهی هست که نصف مصرف میکنه. و الان اوکی هست ایا من میتونم این قرص را دیگه قطع کنم

دکتر علی نوری فیروزی - داروساز (1399/1/7)

سلام ، خیر قطع مصرف یکباره داروی ریسپریدون توصیه نمی شود. این دارو نبابستی به یکباره قطع شده و با نظر پزشک معالج باید کم کم قطع شود.

س.ج (1399/1/1)

سلام. دکتر برای برادرم که سندرم دارد به علت اختلالات عصبی قرص ریسپریدون 1، پروپرانولول و رهاکین تجویز کرده است. الان بعد از مصرف حدود 4 ماه این قرص ها دو تا از انگشتان دست چپش خیلی درد دارد (مفاصل انگشتان). علت آن بخاطر چیست؟ و باید چه کرد؟ ممنون

دکتر مروارید عالیشاه - متخصص اعصاب و روان ( روانپزشک ) (1399/1/2)

سلام درد مفاصل انگشتان ارتباطی با داروهای مصرفی ندارد

Amir AJ (1398/12/23)

سلام من این دارو را خوردم حس میکنم بدتر شدم واحساس خوابالودگی.کسالت.تمرکز نداشتن.واظطراب شدید دارم دکترم برای اختلال وسواس این دارورا به من تجویز کرد آیا دارورا قطع کنم بهترمیشوم یا خیر؟ باتشکرازلطف شما

حميد رافتي (1398/12/9)

با سلام با مصرف قرص ريسپريدون تپش قلب، درد عضلاني و تعرق شديد دارم. قوص لوزار و امپرازول هم استفاده مي كنم. لطفا راهنمايي بفرماييد چكار كنم. با تشكر

حسن قاسمی (1398/11/29)

سلام شوهر من قرص ریسپید.م رو نصفش کرده و مصرف می‌کنه در صورتی که دکتر گفته کامل بخوره این مشکلی ایجاد نمیکنه

ف.د (1398/11/26)

باسلام دکتر روانپزشک برای پسرم که مشکل سایکوز داره رسپریدون تجویز کرد...ولی پس از سه روز مصرف این قرص پسرم دچار گرفتگی شدید ماهیچه در قسمت گردن شد..نسبت به هالوپریول هم قبلا این مشکل براش پیش امده ولی ایندفعه خیلی شدیدتر بود..علتش چی هست و ایا داروی جایگزین بدون این عوارض داره؟

علی حسن زاده (1398/10/12)

سلام‌ پسرم مشکل یاد گیری داره ۱۱سالشه بردیم دکتر و ریسپریدون راتجویر کرده براش ایا در جوانی مشکلی واسش به وجود نمیاد ممنونم راهنمایی کنید

دکتر مروارید عالیشاه - متخصص اعصاب و روان ( روانپزشک ) (1398/10/16)

دکتر مروارید عالیشاه (متخصص اعصاب و روان): سلام اگر منظورتان به دارو میباشد خیر.

افسانه مرادیان (1398/9/24)

دختر من ۱۰ سال و ۳ ماهشه تقریباً دو هفته است که یک دوم قرض ریسپریدون به خاطر اینکه تمرکزش پایینه مصرف میکنه از دیشب تا حالا لب پایینش ورم کرده میشه علتش برام توضیح بدین و آیا باید دارو رو قطع کنم؟؟؟

دکتر مروارید عالیشاه - متخصص اعصاب و روان ( روانپزشک ) (1398/9/25)

دکتر مروارید عالیشاه (متخصص اعصاب و روان): سلام.در کمتر از ۴ درصد موارد مصرف ریسپریدون میتواند ادم صورت دهد پس ریسپریدون را قطع و در اسرع وقت به پزشک معالج مراجعه نمایید تا در مورد ادامه درمان تصمیم گیری نماید

مصطفی مهدیزاد (1398/9/7)

سلام.ایا این دارو با داروهای سرما خوردگی مانند کلداستاپ تداخل دارد؟

چنانچه در خصوص "ریسپریدون" سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

Click to Change image

آگهی های عمومی

گلوتریو امگا3 شیاف ایبوپروفن شربت نوسکاف اپلیشکن اندرورید و آی او اس دارویاب-app drug info