هیدروکسی بنزوات ها شامل : متیل پارابن - پروپیل پارابن - بوتیل پارابن و اتیل پارابن هستند که در صنایع غذایی به عنوان ماده محافظ برای جلوگیری از آلودگی های میکروبی و قارچی کاربرد دارند.
به عنوان مثال استفاده از متیل پارابن با مقادیر حداکثر 0.1% به عنوان ماده محافظ در صنایع غذایی مورد تائید سازمان غذا و داروی آمریکا می باشد
پارابن ها مشتق پارا-هیدروکسی بنزوئیک اسید هستند که به عنوان پرزرواتیو عمل می کنند.
پس از جذب از دستگاه گوارش و متابولیسم کبدی اثرات استروژنی ضعیف خود را از دست می دهند و به همین دلیل به عنوان ماده محافظ با ایمنی بالا محسوب می گردند
پارابن ها معمولا عوارض چندانی نداند ولی خارش و حساسیت پوستی در بعضی افراد مشاهده می شود. مصرف انواع کنسروها در طولانی مدت ممکن است باعث بروز علائم آلرژیک و خارش پوستی مخصولا در افراد مستعد می شود