پوستی روشن و شفاف با درمکس پیگمنتا

درمکس پیگمنتا به چه منظوری استفاده می شود؟
از بین بردن لک های تیره و جای جوش، روشن کردن پوست، محافظت از پوست در برابر آسیب های اکسیداتیو

ساختمان پوست چگونه است؟
پوست به عنوان بزرگترین عضو بدن، از آب، پروتئین، چربی و مواد معدنی ساخته شده است و از بدن در برابر میکروب ها محافظت می کند. پوست به تنظیم دمای بدن کمک می کند و توسط اعصاب موجود در آن، به انسان کمک می کند احساساتی مانند سرما یا گرما را حس کند. پوست همراه با مو، ناخن، غدد چربی و غدد عرق بخشی از سیستم پوشش بیرونی بدن محسوب می شود.

پوست از سه لایه بافت به شرح زیر تشکیل شده است:

اپیدرم (لایه بالایی): لایه ای از پوست است که قابل لمس و مشاهده است. در داخل سلول های پوست، پروتئینی به نام کراتین وجود دارد که سلول های پوستی را می سازد و همراه با پروتئین های دیگر این لایه را تشکیل می دهد.

درم (لایه میانی): 90% ضخامت پوست را تشکیل می دهد و حاوی کلاژن است که به انعطاف پذیری و قوی شدن پوست کمک می کند. علاوه بر کلاژن در قسمت درم الاستین نیز وجود دارد که با حفظ انعطاف پذیری پوست کمک می کند تا در صورت کشیده شدن، پوست دوباره به حالت اولیه خود برگردد. درم شامل غدد چربی، ریشه مو ها، غدد عرق و عروق خونی است.

هیپودرم (لایه زیرین یا چربی): حاوی چربی، عروق خونی بزرگتر و بافت هم بند است.

 

عملکرد پوست چیست؟

اپیدرم: به عنوان یک سد محافظ عمل می کند و از ورود باکتری ها و میکروب ها به بدن و جریان خون و ایجاد عفونت جلوگیری می کند. اپیدرم مرتبا در حال ساخت سلول های جدید پوستی است و حاوی سلول های لانگرهانس از سیستم ایمنی می باشد که به مبارزه با میکروب ها و عفونت ها کمک می کنند و از بدن محافظت می کند. اپیدرم با داشتنملانین به ایجاد رنگ پوست کمک می کند.

درم: توسط اعصابی ک دارد به دریافت احساس سرما، گرما، لمس، خارش و درد کمک می کند. این قسمت از پوست حاوی غدد چربی است که به نرم و صاف نگه داشتن پوست کمک می کند و از جذب آب بیش از حد پوست در زمان شنا یا استحمام جلوگیری میکند. درم با آزاد کردن عرق از منافذ پوست به تنظیم دمای بدن کمک می کند و به خاطر داشتن رگ های خونی در تغذیه پوست، فراهم کردن ریزمغذی های مورد نیاز آن و حفظ سلامت پوست نقش مهمی دارد.

هیپودرم: به خاطر ماهیت چربی خون از سرد شدن یا گرم شدن بیش از حد بدن جلوگیری می کند و نیز از استخوان ها و ماهیچه ها در برابر صدمات و ضربات در هنگام تصادف یا سقوط محافظت می کند. هیپودرم با داشتن اعصاب و عروق خونی بزرگ به اتصال آن به بقیه بدن کمک می کند.

 

پروسه ایجاد لک روی صورت چگونه است؟
پوست طبیعی حاوی سلول هایی به نام ملانوسیت است. این سلول ها ملانین تولید میکنند، ماده ای که به پوست رنگ می دهد. پوستی که ملانین زیادی دارد، پوست هایپرپیگمنته نامیده می شود و پوستی که ملانین بسیار کمی دارد، هایپوپیگمنته نامیده می شود. هایپر پیگمنتاسیون باعث می شود لکه های پوست تیره تر از پوست اطراف شوند. این شرایط می تواند هر نوع پوستی را تحت تاثیر قرار دهد و احتمال آن در دوران بارداری، افزایش سن یا بعد از آسیب بیشتر می شود. هایپر پیگمنتاسیون در پوست های رنگی بسیار رایج است، زیرا رنگ پوست های تیره از قبل دارای محتوای ملانین بالاتری هستند. سوختگی، کبودی، آکنه، بثورات پوستی و آسیب های دیگر به پوست می تواند باعث تولید ملانین بیشتر و ایجاد لک های تیره شود. در واقع زمانی که سلوله های پوستی آسیب دیده یا ناسالم هستند، ملانین بیشتری تولید می کنند که تجمع پیدا می کند و باعث می شود که آن ناحیه تیره تر به نظر برسد.

 

انواع لک های پوستی و دلایل آن:

لکه های پیری که لکه های کبدی نیز نامیده می شوند: لک های قهوه ای، برنز یا سیاه که با قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید ایجاد می شوند، این لک ها به خصوص روی صورت و دستها که بیشتر در برابر نور خورشید قرار میگیرند ایجاد می شود.

ملاسما: (هورمونی)معمولا در خانم های باردار، افرادی که قرص های ضد بارداری استفاده می کنند و کسانی که رنگ پوست متوسط تا تیره دارند، و اغلب روی پیشانی، صورت و شکم ایجاد می شوند. ملاسما تکه های بزرگی از پوست تیره شده هستند.

هایپرپیگمنتاسیون پس از التهاب: در هر قسمتی از بدن می تواند ایجاد شود و معمولا لکه های پوست تیره ای است که پس از یک بیماری التهابی پوستی مانند آکنه یا اگزما به جا می ماند.

 

دلایل ایجاد لک و تیره شدن پوست چیست؟
موارد زیادی می توانند منجر به هایپرپیگمنتاسیون شوند که در زیر به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

اختلالات آدرنال: مانند بیماری آدیسون، زمانی که بدن به اندازه کافی کورتیزول تولید نمی کند

ژنتیک: مانند یک خانواده با کک و مک

تغییرات هورمونی: مانند دوران بلوغ یا بارداری

آسیب به پوست: آکنه، بریدگی یا سوختگی که گاهی آن ها را هایپرپیگمنتاسیون پس از التهاب می نامند.

داروها: مانند قرص های ضد بارداری خوراکی و دارو هایی که منجر به حساسیت به نور می شوند.

ملاسما

عدم دریافت برخی از ویتامین ها مانند ویتامین ب12 و فولیک اسید

آسیب ناشی از نور خورشید

اختلالات تیروئید

 

چطور می توان از ایجاد لک و تیره شدن پوست جلوگیری کرد؟

دور ماندن از نور خورشید

استفاده از کرم ضد آفتاب

مصرف ویتامین ها

قطع داروهایی که منجر به هایپر پیگمنتاسیون می شوند.

درمان بیماری هایی که منجر به هایپرپیگمنتاسیون می شوند.

 

درمان لک های پوستی چگونه است؟
درمان هایپرپیگمنتاسیون به دلیل بروز عارضه بستگی دارد اما برخی از درمان های موضعی شامل آزالئیک اسید، کورتیکواستروئید ها، هیدروکینون، کوجیک اسید، سالسیلیک اسید، ترتینوئین، ویتامین های ث و نیاسینامید، لیزر و لایه برداری می باشند.

 

ترکیبات تشکیل دهنده درمکس پیگمنتا چیست؟
ال گلوتاتیون، ویتامین ث، ویتامین ایی، عصاره هسته انگور، آلفا لیپولئیک اسید

هریک از ترکیبات تشکیل دهنده درمکس پیگمنتا چگونه به روشن شدن پوست و رفع لک های تیره کمک می کنند؟

ال گلوتاتیون: روی آنزیمی به نام تیروزیناز کار می کند که سئول تنظیم تولید ملانین در بدن است، ال گلوتاتیون می تواند با مهار این آنزیم منجر به کاهش تولید ملانین شود و مانع تیره شدن رنگ پوست شود.

ویتامین ث: با کاهش فعالیت آنزیم تیروزیناز، سنتز ملانین را مهار می کند. از ویتامین ث به عنوان یک روش درمانی برای رفع رنگدانه های تجمع یافته روی پوست استفاده می شود.

ویتامین ایی: یک آنتی اکسیدان محلول در چربی است که با کاهش اثر رادیکال های آزاد از پوست در برابر آسیب های ناشی از اشعه ماورا بنفش محافظت می کند و به درخشندگی و آبرسانی پوست کمک می کند.

عصاره هسته انگور: حاوی آنتی اکسیدان قوی به نام پروآنتوسیانیدین است که به یکنواخت شدن رنگ پوست کمک می کند و منجر به روشن شدن پوست می شود. عصاره هسته انگور خوراکی همچنین می تواند برای کمک به بهبود علائم ملاسما و هایپرپیگمنتاسیون استفاده شود.

آلفا لیپولئیک اسید: یک مهار کننده آنزیمتیروزیناز است که با مهار این آنزیم، ملانوسیت ها نمی توانند ملانین تولید کنند. آلفا لیپوئیک اسید می تواند رنگدانه های ناشی از آفتاب، آکنه و ضربه را کاهش دهد تا رنگ پوست یکنواخت شود.

 

استرس اکسیداتیو چیست؟
استرس اکسیداتیو به شرایطی گفته می شود که مولکول های ناپایدار زیادی به نام رادیکال های آزاد دد بدن وجود دارد و آنتی اکسیدان کافی در بدن برای مهار آن ها وجود نداشته باشد. استرس اکسیداتیو می تواند منجر به آسیب به سلول و بافت شود.

 

اثرات آسیب اکسیداتیو روی پوست چیست؟
آسیب اکسیداتیو می تواند سبب بروز التهاب شود و منجر به تکه تکه شدن کلاژن، از هم گسیختگی رشته های کلاژن، از بین بردن عملکرد نرمال سلول های پوستی، ایجاد چین و چروک یا مشکلات جدی تری مانند سرطان شود.

 

چگونه می توان از پوست در برابر آسیب های اکسیداتیو محافظت کرد؟

عدم استعمال سیگال

محدود کردن مصرف الکل

مصرف بیشتر غذا های حاوی آنتی اکسیدان

کنترل سطح استرس

استفاده از کرم ضد آفتاب

مصرف مکمل های حاوی آنتی اکسیدان

خواب کافی

روتین مراقبت از پوست

 

هر یک از ترکیبات تشکیل دهنده درمکس پیگمنتا چلونه از آسیب اکسیداتیو به پوست جلوگیری می کنند؟

ال گلوتاتیون: با افزایش سطح آنتی اکسیدانی و جلوگیری از فعالیت پراکسیداسیون لیپیدی، استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد، از این رو می تواند از پوست در برابر آسیب نور محافظت کند.

آلفا لیپوئیک اسید: فلزاد سنگین در جریان خون سبب بروز استرس اکسیداتیو می شوند، آلفا لیپوئیک اسید یک آنتی اکسیدان قوی است که فلزات سنگین را از خون می گیرد و مانع استرس اکسیداتیو می شود. تفاوت آلفا لیپوئیک اسید با سایر آنتی اکسیدان ها، ماهین آمفی پاتیک آن است به این معنی که یک ترکیب لیپیدی و محلول در آب می باشد.

ویتامین ث: علاوه بر کمک به ساخت کلاژن می تواند با مهار ترشح سایتوکاین های التهابی و مرگ خود خواسته سلولی از پوست در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت کند. ویتامین ث می تواند به طور مستقیم با رادیکال های آزاد داخل ایجاد کرده و از آسیب اکسیداتیو جلوگیری کند.

ویتامین ایی: با تداخل در سیستم پراکسیداسیون لیپیدی در غشا سلول ها از اثرات رادیکال های آزاد جلوگیری کند.

عصاره هسته انگور: با مهار پراکسیداسیون لیپیدی استرس اکسیداتیو را کاهش دهد.

آگهی های عمومی

گلوتریو کلسیم پلاس ابوریحان فاراموکس شیاف ایبوپروفن شربت نوسکاف کنگره بین‌المللی فارماکوژنتیک اپلیشکن اندرورید و آی او اس دارویاب-app drug info

آخرین اخبار