کاربامازپین

داروهای ضد صرع

دریافت اپلیکیشن دارویاب در کدام داروخانه موجود است؟
  • اطلاعات دارویی
  • مقدار مصرف
  • مصرف در بارداری
  • اشکال دارویی


کاربارام محصول شرکت داروسازی راموفارمین

کاربامازپین چیست؟
کاربامازپین یکی از داروهای پرمصرف از گروه داروهای ضد صرع است. در این بیماری حملات تشنج در اثر اختلال جریان الکتریکی سلول های قسمتی از مغز رخ می دهد.
تشنج يك حمله ي عصبي ناشي از اختلال در فعاليت الكتريكي مغز است و کاربامازپین با کاهش جریان الکتریکی غیر طبیعی سلول های مغزی به تنهایی یا همراه با سایر داروهای ضد صرع جهت کاهش حملات تشنج استفاده می شود.
کاربامازپین همچنین در درمان دردهای مزمن ناشی از آسیب عصبی مانند سوزش و درد شدید عصبی صورت نیز تجویز می شود .
علاوه بر اینها کاربامازپین می تواند در برخی شرایط بیماری های اعصاب و روان مانند بیماری دوقطبی نیز اثر درمانی داشته باشد زیرا می تواند برخی دردها یا اختلالات خلقی را کنترل نماید.

پیش از مصرف کاربامازپین 
-در صورت بارداری یا اقدام به بارداری و شیردهی پزشک خود را مطلع نمایید.
-در صورت سابقه ی مشکلات کلیوی، کبدی، قلبی، چشمی (مانند فشار بالای چشم که منجر به بیماری گلوکوم یا آب سیاه می شود.)دیابت، بیماری های مرتبط با مغز استخوان، بیماری های اعصاب و روان و حساسیت دارویی قبل از استفاده از کاربامازپین به پزشک خود اطلاع دهید.
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروساز خود قرار دهید.

نحوه ی مصرف کاربامازپین
- دارو را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید . مصرف این دارو باتوجه به وضعیت و نوع مشکل شما متفاوت می باشد.
-از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد، مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد. اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود، با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و مسائل خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید .
-قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک، می تواند عوارض نامناسبی از جمله بروز حمله ي تشنجي برای بیمار در برداشته باشد لذا قطع اين دارو بايد بصورت تدريجي و تحت نظر پزشك انجام شود.
-ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن، مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود.
-مقدار مصرف دارو در کودکان با توجه به شرایط، سن و وزن آنها توسط پزشک محاسبه می شود.
-این دارو با غذا تداخل خاصی ندارد و می توان آن را قبل یا بعد از غذا مصرف کرد. قرص را بصورت کامل با یک لیوان آب ببلعید و از بازکردن یا جویدن و نصف کردن آن بپرهیزید.
-در صورت فراموش كردن مصرف يك نوبت دارو بلافاصله پس از يادآوري آن را مصرف كنيد مگر آنكه زمان ياد آوري به نوبت مصرف بعدي دارو نزديك باشد.در اين شرايط نوبت فراموش شده را مصرف نكنيد و نوبت بعدي را در زمان خودش مصرف كنيد اما به هيچ وجه مقدار مصرف دارو را دوبرابر نكنيد.
_در صورتی که فرم خوراکی مایع برای شما تجویز گردیده است ،مقدار مصرف در هر نوبت را با سرنگ مخصوص به طور دقیق اندازه گیری نمایید و در مورد نحوه مصرف و اندازه گیری ،با داروساز خود مشورت نمایید.

توصیه های مصرف کاربامازپین
-با توجه به اینکه این دارو توسط شرکت ها ی متعددی ساخته می شود، ممکن است اثر داروی تولیدی شرکت های مختلف برای بیمار متفاوت باشد لذا نحوه ي مصرف اين دارو باتوجه به شركت سازنده و نام برند دارو متفاوت است. بطور مثال قرص هاي آهسته رهش بايد بصورت كامل بلعيده شوند و از خرد كردن يا نصف كردن آن ها خودداري شود. بعضي از برندها را بهتر است بعد از غذا و بعضي را بايد قبل از غذا مصرف كنيد به همين دليل دارو را دقيقا طبق دستور پزشك مصرف كنيد و همچنين پيش از مصرف بروشور دارويي موجود درجعبه ي دارو را به دقت مطالعه كرده و سوالات خود را از داروسازتان بپرسيد.
بهتر است هر بار برای دریافت نسخه ی جدیدتان از تغییر برند یا شرکت تولیدکننده ی دارو خودداری کنید و در صورت لزوم به پزشک خود اطلاع دهید.
-در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند.
بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور و پزشک خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید .
-به دليل عوارض ناشي از اين دارو براي جنين ،درصورتي كه قصد بارداري يا شك به بارداري داريد حتما پزشك خود را جهت تغيير دارو مطلع سازيد و در زمان مصرف اين دارو از روش مناسب جهت پيشگيري از بارداري استفاده نماييد.
-در ابتداي شروع درمان بيماري صرع با کاربامازپین ممكن است تعداد يا نوع حملات تشنج كمي تغيير كند اما نگران نباشيد زيرا به مرور اين مشكل برطرف مي شود. لذا احتياطات لازم را رعايت كنيد و با پزشك خود در تماس باشيد.
-مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.
-رانندگی برای بیماران مبتلا به صرع مناسب نمی باشد اما در صورتی که در مدت یک سال تشنجی رخ نداده باشد، می توان با نظر پزشک و با احتیاط ، مجددا شروع به رانندگی نمود. با این حال در صورتی که رانندگی می کنید باید حواستان به زمان مصرف داروها و خواب آلودگی ناشی از آنها باشد.

عوارض شایع کاربامازپین 
-خواب آلودگی، خستگی، سرگیجه و مشکلات بینایی مانند تاری دید از عوارض این دارو می باشد لذا تا زمانی که اثر دارو از بین نرفته از رانندگی و کارهایی که نیاز به تمرکز و احتیاط دارند خودداری نمایید .
_برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.
_خشکی دهان نیز از علائم مربوط به مصرف این دارو میباشد که با آدامس یا آبنبات فاقد شکر می توان آن را برطرف نمود .
_در صورت احساس تهوع ناشی از مصرف این دارو ،مصرف غذاهای سبک و ساده و پرهیز از غذاهای پرچرب و پر ادویه این مشکل را برطرف می سازد.
-در صورت بروز علائم آنفولانزا، گلودرد، تغییرات شدید خلق و خو، مشکلات حرکتی، احساس لرزش، سرفه،تغییرات لثه ها یا زخم دهانی،درد عضلانی یا مفصلی،ورم پا و مچ ،لکه های قرمز یا خارش دار روی پوست و سایر موارد حتماً به پزشک خود مراجعه نمایید .

عوارض نادر اما مهم کاربامازپین
-این دارو می تواند عوارض نادر اما مهمی داشته باشد که علی رغم اینکه احتمال وقوع آنها کم می باشد اما پیگیری و توجه به آنها بسیار مهم می باشد.لذا در صورت داشتن علائم سرفه همراه با گلودرد ،خشکی و التهاب چشم وبروز لکه های قرمز پوستی فوراً به پزشک خود یا مرکز درمانی مراجعه کنید.

Reference1 : www.medscape.com
Reference2: www.Drugs.com

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف کاربامازپین

كاربامازپين در درمان انواع صرع (به غير از صرع كوچك)‌و درد عصب سه قلو مصرف مي‌شود. این دارو با کاهش جریانات الکتریکی در سلول های عصبی مغز مانع از بروز حملات تشنج می شود.
کاربامازپین برای کنترل دردهای با منشاء عصبی مانند سوزش و درد شدید عصب صورتی کاربرد دارد. همچنین در بیماری های خلقی مانند بیماری دو قطبی نیز تجویز می شود.

مکانیسم اثر کاربامازپین

كاربامازپين با طولاني‌كردن مدت غير فعال ماندن كانال سديم در سلول عصبي پس‌سيناپسي توانايي آن را براي پتانسيل عمل‌هاي تكراري با فركانس زياد كاهش مي‌دهدو همچنين آزادسازي واسطه عصبي از سلول عصبي پيش‌سيناپسي را مهار مي‌كند و در مجموع انتقال سيناپسي كاهش مي‌يابد.

فارماکوکینتیک کاربامازپین

اين دارو جذب خوراكي كاملي دارد(آهسته و متغيير). در كبد به طور كامل متابوليزه شده و متابوليت آن داراي خاصيت ضد تشنجي است. نيمه عمر آم 65-25 ساعت است كه با تجويز طولاني‌مدت به دليل القاء خود به خود متابوليسم به 29-8 ساعت مي‌رسد. دفع دارو عمدتاً كليوي است. پيوند دارو به پروتئين متوسط است. اثر ضدتشنجي دارو پس از چند ساعت تا چند روز و اثر ضد درد عصبي آن پس از 72-8 ساعت شروع مي‌شود.

منع مصرف کاربامازپین

اين دارو در موارد حملات تشنجي غائب (atypical يا generalized)حملات آتونيك و ميوكلونيك، انسداد دهليزي – بطني، اختلالات خوني(نا هنجاري در ميزان آهن سرم ، پلاكت و سلول‌هاي خون) و ضعف مغز استخوان ، نبايد مصرف شود.

عوارض جانبی کاربامازپین

*
عوارض شایع (%10<):
سیستم اعصاب مرکزی: سرگیجه، خواب آلودگی، آتاکسی
گوارشی: تهوع، استفراغ
عوارض نسبتا شایع (%10-1):
قلبی عروقی: افزایش فشارخون
سیستم اعصاب مرکزی: اختلال تکلم، تفکرات نامعقول، خواب رفتگی اندام، پرش عضلات، سرگیجه
پوستی: خارش، راش پوستی
گوارشی: یبوست، خشکی دهان
عصبی عضلانی و اسکلتی: ضعف، لرزش
چشمی: تاری دید
سایر عوارض (درصد نامشخص):
قلبی عروقی: بی کفایتی شریان های مغزی، بلوک دهلیزی بطنی، آریتمی قلبی، نارسایی قلبی، کلاپس، بیماری عروق کرونری (تشدید)، ادم، تشدید پرفشاری خون، افت فشارخون، آمبولی ریوی، سنکوپ، ترومبوآمبولی، ترومبوفلبیت
سیستم اعصاب مرکزی: آژیتاسیون، لرز، گیجی، افسردگی، خستگی، سردرد، پرشنوایی، حرکات غیر ارادی بدن، سندرم نورولپتیک بدخیم، التهاب عصب محیطی، پرحرفی، عدم تعادل، توهم بینایی
پوستی: فوران پوستول (اگزانتوماتوز پوستولی جنرالیزه حاد)، ریزش مو، افزایش تعریق، تغییر رنگ پوست، اریتم مولتی فرم، اریتم گره ای (ندوزوم)، راش اریتماتوز، درماتیت اکسفولیاتیو، راش ماکولوپاپولار، انیکومادسیس، راش خارش دار، خارش، حساسیت پوست به نور، سندرم استیونس جانسون، نکروز توکسیک اپیدرمال، کهیر
غدد درون ریز و متابولیسم: پورفیری حاد، آلبومین در ادرار، کاهش کلسیم سرم، پیدایش گلوکز در ادرار، پرمویی، کاهش سدیم خون، پورفیری پوستی تاردا، پورفیری (متنوع)، سندرم ترشح نامناسب هورمون ضدادراری (SIADH)
گوارشی: درد شکمی، بی اشتهایی، اسهال، درد اپی گاستر (سردل)، التهاب زبان، پانکراتیت، التهاب دهان
ادراری تناسلی: احتباس ادراری حاد، آزوتمی (تشکیل فرآورده های زايد نیتروژن در خون)، اسپرماتوژنز ناقص، ضعف جنسی، رسوب میکروسکوپی در ادرار، کم ادراری، کاهش باروری (مردان)، تکرر ادرار
هماتولوژی و انکولوژی: آدنوپاتی، آگرانولوسیتوز، آنمی آپلاستیک، سرکوب مغز استخوان، افزایش سطح ائوزینوفیل، هیپوگاماگلوبینمی، لکوسیتوز، لکوپنی، لنفادنوپاتی، پان سیتوپنی (کاهش تمام سلول های خون)، پورپورا، ترومبوسیتوپنی
کبدی: اختلال عملکرد کبدی، یرقان کلستاتیک، نارسایی کبدی، هپاتیت، یرقان هپاتوسلولار، افزایش آنزیم های کبدی
واکنش ازدیاد حساسیت: واکنش ازدیاد حساسیت
ایمنی شناسی: سندرم DRESS (واکنش دارویی همراه با افزایش ائوزینوفیل و علایم سیستمیک)
عصبی عضلانی و اسکلتی: درد مفاصل، تشدید لوپوس اریتماتوز سیستمیک، کرامپ پا، سندرم شبه لوپوس، درد عضلانی، پوکی استخوان
چشمی: کونژنکتیویت، دوبینی، افزایش فشار داخل چشم، آب مروارید نقطه ای، نیستاگموس (حرکت غیر ارادی چشم)، اختلال عصب آکولوموتور
گوشی: وزوز گوش
کلیوی: افزایشBUN ، نارسایی کلیوی
تنفسی: خشکی گلو، ازدیاد حساسیت ریوی
متفرقه: تب

تداخلات دارویی کاربامازپین

*مشخصات کلی تداخلات:
- سوبسترای CYP1A2
- سوبسترای CYP3A4
- القاکننده CYP1A2 (خفیف)
- القاکننده CYP2A6 (خفیف)
- القاکننده CYP2B6 (شدید)
- القاکننده CYP2C8 (شدید)
- القاکننده CYP2C9 (خفیف)
- القاکننده CYP2C19 (خفیف)
- القاکننده CYP3A4 (شدید)
- القاکننده UGT1A1
- القاکننده UGT1A4
- القاکننده UGT2B7
- القاکننده OATP1B1
- القاکننده P-gp
- عامل ضد صرع
- تشدید اثرات تضعیف‌کننده‌ CNS
- تشدید هایپر آمونمی
- تشدید هیپوناترمی
- افزایش حذف هورمون‌ تیروئیدی از بدن
- تشدید اثرات سروتونرژیک

تداخلات رده X (پرهیز):
آبماسیکلیب، آلپلیسیب، فرآورده‌های ترکیبی ضد هپاتیت سی، آپیکسابان، اپرمیلاست، اپرپیتانت، آرتمتر، آسوناپرویر، آواپریتینیب، آکسیتینیب، ب.ث.ژ (داخل مثانه‌ای)، بداکیلین، بتریکسابان، بورتزومیب، بوسوتینیب، بریگاتینیب، کپماتینیب، کاریپرازین، سریتینیب، کلادریبین، کلوزاپین، کوبیسیستات، کوبیمتینیب، کانیواپتان، کوپانلیسیب، کریزوتینیب، دابیگاتران اتکسیلات، داکلاتاسویر، دارولوتامید، داسابوویر، دفلازاکورت، دلامانید، دلاویردین، دینوژست، دیپیرون، دوراویرین، دروندارون، دولیسیب، افاویرنز، الباسویر، الکساکافتور/ تزاکافتور/ ایواکافتور، انکورافنیب، انترکتینیب، اردافیتینیب، اتراویرین، فدراتینیب، فلیبانسرین، فوس اپرپیتانت، فوس نوتپیتانت، فوستاماتینیب، فوستمساویر، فوسیدیک اسید (سیستمیک)، جمی‌گلیپتین، گیلتریتینیب، گلاسدگیب، گلکاپرویر و پیبرنتاسویر، گرازوپرویر، ایبروتینیب، ایدلالیسیب، فرآورده‌های ایرینوتکان، ایزاووکونازونیوم سولفات، ایسترادفیلین، ایتراکونازول، ایوابرادین، ایواکافتور، ایووسیدنیب، ایکسازومیب، لاپاتینیب، لدیپاسویر، لمبورکسانت، لترموویر، لورلاتینیب، لوماکافتور و ایواکافتور، لوماتپرون، لومفانترین، لوراسیدون، ماسیمورلین، ماسیتنتان، میدوستورین، میفپریستون، مهارکننده‌های مونوآمینواکسیداز، نالدمدین، نالوکسگل، نفازودون، نراتینیب، نوتپیتانت، نویراپین، نیفدیپین، نیلوتینیب، نیمودیپین، نینتدانیب، نیسولدیپین، اولاپاریب، پالبوسیکلیب، پانوبینوستات، پازوپانیب، پمیگاتینیب، پکسیدارتینیب، پیماوانسرین، پیپراکین، پوناتینیب، پرازیکوانتل، پرتومانید، رانولازین، رگورافنیب، ریبوسیکلیب، ریلپیویرین، ریواروکسابان، ریمگپنت، ریپرتینیب، روفلومیلاست، رومیدپسین، ساسیتوزومب گوویتیکان، سلپرکاتینیب، سلومتینیب، سیمپرویر، سوفوسبوویر، سونیدگیب، سورافنیب، استریپنتول، تاسیملتئون، تازمتوستات، تلیترومایسین، تنوفوویر آلافنامید، تزاکافتور و ایواکافتور، تیکاگرلور، توفاسیتینیب، تورمیفن، ترابکتدین، توکاتینیب، ترامادول، آبروگپنت، یولی‌پریستال، اپاداکتینیب، والبنازین، وندتانیب، ولپاتاسویر، ونتوکلاکس، وین کریستین (لیپوزومال)، وینفلونین، وراپاکسار، وریکونازول، وکسیلاپرویر، زانوبروتینیب

کاهش اثرات داروها توسط کاربامازپین:
آبماسیکلیب، آبیراترون استات، آکالابروتینیب، استامینوفن، آفاتینیب، آلبندازول، آلیسکایرن، آلپلیسیب، فرآورده‌های ترکیبی ضد هپاتیت سی، آپالوتامید، آپیکسابان، اپرمیلاست، اپرپیتانت، آریپیپرازول، آریپیپرازول لاروکسیل، آرتمتر، آرمودافینیل، آرتسونات، آسوناپرویر، آواپریتینیب، آکسیتینیب، بازدوکسیفن، ب.ث.ژ (داخل مثانه‌ای)، بداکیلین، بنپریدول، بنزهیدروکدون، بتریکسابان، بیکتگراویر، بورتزومیب، بوسوتینیب، برنتوکسی‌مب ودوتین، برکس‌پیپرازول، بریگاتینیب، بریواراستام، برومپریدول، بوپرنورفین، بوپروپیون، بوسپیرون، کابازیتاکسل، کابوزاتینیب، کلسیفدیول، مسدودکننده ‌های کانال کلسیمی (دی هیدروپیریدینی و غیردی‌هیدروپیریدینی)، کانابیدیول، ماری‌جوانا (شاهدانه)، کپماتینیب، کاریپرازین، کاسپوفونژین، سلیپرولول، سریتینیب، کلرمتیازول، کلرپروپامید، سیتالوپرام، کلاریترومایسین، کلیندامایسین (سیستمیک)، کلومیپرامین، کلوزاپین، کوبیسیستات، کوبیمتینیب، کدئین، کوپانلیسیب، کورتیکواستروئید (سیستمیک)، کریزوتینیب، سیکلوسپورین (سیستمیک)، سوبستراهای CYP3A4 (خطر بالا با القاکننده‌ها)، دابیگاتران اتکسیلات، داکلاتاسویر، داپسون (سیستمیک)، دارولوتامید، داسابوویر، داساتینیب، دفلازاکورت، دلامانید، دلاویردین، دگزامتازون (سیستمیک)، دینوژست، دی اتیل استیل بسترول، دولوتگراویر، دوراویرین، دوکسوروبیسین (متداول)، داکسی‌سایکلین، درونابینول، دروندارون، دولیسیب، ادوکسابان، افاویرنز، الاگولیکس، الباسویر، الکساکافتور/ تزاکافتور/ ایواکافتور، الیگلوستات، الویتگراویر، انکورافنیب، انفورتومب ودوتین، انترکتینیب، انزالوتامید، اراواسایکلین، اردافیتینیب، ارلوتینیب، اسلی‌کاربازپین، استریول (سیستمیک و موضعی)، مشتقات استروژن (فراورده‌های ضدبارداری)، اتیزولام، اتوپوزاید، اتوپوزاید فسفات، اتراویرین، اورولیموس، اووگلیپتین، اگزمستان، ازوگابین، فدراتینیب، فلبامات، فنتانیل، فینگولیمود، فلیبانسرین، فلوناریزین، فوس اپرپیتانت، فوس نوتپیتانت، فوس فنی‌توئین، فوستاماتینیب، جفیتینیب، جمی‌گلیپتین، ژسترینون، گیلتریتینیب، گلاسدگیب، گلکاپرویر و پیبرنتاسویر، گرازوپرویر، گوانفاسین، هالوپریدول، هیدروکدون، هیدروکورتیزون (سیستمیک)، ایبروتینیب، ایدلالیسیب، ایفوسفامید، ایماتینیب، فرآورده‌های ایرینوتکان، ایزاووکونازونیوم سولفات، ایسترادفیلین، ایتراکونازول، ایوابرادین، ایواکافتور، ایووسیدنیب، ایکسابپیلون، ایکسازومیب، کتامین، کتوکونازول (سیستمیک)، لاموترژین، لاپاتینیب، لاروترکتینیب، لدیپاسویر، لفامولین، لفامولین (درون‌رگی)، لمبورکسانت، لترموویر، لوتیراستام، لوومتادون، لیناگلیپتین، لوپیناویر، لورلاتینیب، لوماکافتور و ایواکافتور، لوماتپرون، لومفانترین، لوراسیدون، لربینکتدین، ماسیمورلین، ماسیتنتان، مانیدیپین، ماراویروک، مبندازول، مپریدین، متادون، متیل پردنیزولون، میانسرین، میدوستورین، میفپریستون، میرودنافیل، میرتازاپین، نالدمدین، نالوکسگل، ناتگلینیدن، نفازودون، نراتینیب، نوتپیتانت، داروهای مسدودکننده عصبی-عضلانی، نویراپین، نیفدیپین، نیلوتینیب، نیمودیپین، نینتدانیب، نیسولدیپین، الانزاپین، اولاپاریب، اوسیلودروستات، اوسیمرتینیب، اکس‌کاربازپین، پالبوسیکلیب، پالیپریدون، پانوبینوستات، پازوپانیب، پرامپانل، پمیگاتینیب، پکسیدارتینیب، سوبسترای P-gp/ABCB1، فنی‌توئین، پیماوانسرین، پیپراکین، پیتولیسانت، پولاتوزومب ودوتین، پوناتینیب، پراواستاتین، پرازیکوانتل، پردنیزولون (سیستمیک)، پردنیزون، پرتومانید، پروژستین ها (فراورده‌های ضدبارداری)، پروپاستامول، پروپافنون، کوئتیاپین، کینین، رادوتینیب، راملتئون، رانولازین، ربوکستین، رگورافنیب، ریبوسیکلیب، ریلپیویرین، ریمگپنت، ریپرتینیب، ریسپریدون، ریواروکسابان، روفلومیلاست، رولاپیتانت، رومیدپسین، رزوواستاتین، روفینامید، روکسولیتینیب، ساسیتوزومب گوویتیکان، ساکساگلیپتین، سلپرکاتینیب، سلومتینیب، سرترالین، سیمپرویر، سیرولیموس، سوفوسبوویر، سونیدگیب، سورافنیب، سوفنتانیل، سولتیام، سونیتینیب، تاکرولیموس (سیستمیک)، تادالافیل، تاموکسیفن، تاسیملتئون، تازمتوستات، تلیترومایسین، تمسیرولیموس، تنوفوویر آلافنامید، تتراهیدروکانابینول، تتراهیدروکانابینول وکانابیدیول، تزاکافتور و ایواکافتور، مشتقات تئوفیلین، تیوتپا، تیوتیکسین، فرآورده‌های تیروئید، تیاگابین، تیکاگرلور، توفاسیتینیب، تولواپتان، توپیرامات، تورمیفن، ترابکتدین، ترامادول، داروهای ضدافسردگی‌ سه حلقه‌ای، تروپیسترون، توکاتینیب، آبروگپنت، یودنافیل، یولی‌پریستال، یوپاداسیتینیب، والبنازین، فرآورده‌های والپروات، وندتانیب، وکرونیوم، ولپاتاسویر، ومورافنیب، ونتوکلاکس، ویلازودون، وین کریستین (لیپوزومال)، وینفلونین، آنتاگونیست های ویتامین کا، وراپاکسار، وریکونازول، ورتیوکستین، وکسلوتور، وکسیلاپرویر، زالپلون، زانوبروتینیب، زیپراسیدون، زولپیدم، زوکلوپنتیکسول

کاهش اثرات کاربامازپین توسط داروها:
آرمودافینیل، سنوبامات، القاکننده‌های متوسط و قوی CYP3A4، دابرافنیب، دفراسیروکس، افاویرنز، انزالوتامید، فلبامات، فوس فنی‌توئین، مفلوکین، متیل فولات، میانسرین، میتوتان، ارلیستات، فنی‌توئین، روفینامید، ساریلومب، سیلتوکسیمب، مشتقات تئوفیلین، توسیلیزومب، ترامادول


افزایش اثرات داروها توسط کاربامازپین:
آدنوزین، کلاریترومایسین، کلوزاپین، سیکلوفسفامید، دفریپرون، دسموپرسین، دوکسرکلسیفرول، اسلی‌کاربازپین، فوس فنی‌توئین، ایفوسفامید، ایزونیازید، لاکوزامید، لاموتریژین، لیتیم، لورلاتینیب، مهارکننده‌های مونوآمینواکسیداز، فنی‌توئین، تیوتپا

افزایش اثرات کاربامازپین توسط داروها:
آلوپورینول، بریواراستام، مسدودکننده ‌های کانال کلسیمی (غیردی‌هیدروپیریدینی)، مهارکننده‌های کربنیک انهیدراز، کلرامفنیکل (چشمی)، سایمتیدین، سیپروفلوکساسین (سیستمیک)، کلادریبین، کلاریترومایسین، کلوفازیمین، کانیواپتان، مهارکننده‌های متوسط و قوی CYP3A4، دانازول، داروناویر، دیپیرون، اریترومایسین (سیستمیک)، فلوکونازول، فلوکستین، فلووکسامین، فوسیدیک اسید (سیستمیک)، آب گریپ‌فروت، ایدلالیسیب، ایزونیازید، لترموویر، لوتیراستام، لوکساپین، مزالامین، نفازودون، پرومازین، کوئتیاپین، کینین، رسوراترول، استریپنتول، دیورتیک های تیازیدی و شبه تیازیدی، ترامادول، فرآورده‌های والپروات، زولپیدم

تداخلات با غذا:
در صورت مصرف با غذا یا آب گریپ‌فروت، ممکن است سطح سرمی کاربامازپین افزایش یابد.
راهکار: در صورت مصرف همزمان با آب گریپ‌فروت بیمار از نظر افزایش اثرات سمی دارو پایش شود.
مایعات به مقدار کافی مصرف شود (مگر اینکه محدودیت دریافت مایعات وجود داشته باشد.).

هشدار ها کاربامازپین

1.قطع ناگهاني مصرف دارو در بيماراني كه به اين دارو پاسخ مي‌دهند ، ممكن است منجر به بروز تشنج و صرع شود. بنابراين ، توصيه مي‌شود مصرف دارو بتدريج قطع ‌شود.
2. سالمندان نسبت به عوارض آشفتگي ، توهم بلوك دهليزي 0 بطني و برادي كاردي اين دارو حساس‌ترند.
3. اين دارو ممكن است باعث بروز لوكوپني و ترومبوسيتوپني، شيوع عفونت‌هاي ميكروبي ، تأخير در التيام زخمها و خونريزي لثه شود.
4. در صورت بروز علائم قلبي و عروقي يا بثورات جلدي يا علائم ضعف مغز استخوان، مصرف دارو بايد قطع شود.

توصیه های دارویی کاربامازپین

. جهت كاهش تحريك دستگاه گوارش بهتر است دارو با غذا مصرف شود.
2. از قطع ناگهاني مصرف دارو اجتناب و در صورت لزوم مقدار مصرف دارو بايد به تدريج كاهش يابد تا از بروز تشنج يا حمله مداوم صرعي جلوگيري شود.
3. از مصرف همزمان ساير داروهاي مضعف CNS با اين دارو بايد اجتناب شود.
4. در صورت مصرف اين دارو در موقع رانندگي و كار با ماشين آلاتي كه نياز به دقت و هوشياري دارند بايد احتياط نمود.
5. درصورتيكه مقدار مصرف اين دارو از حداقل شروع شده و به تدريج با فواصل يك هفته افزايش پيدا كند ، عوارض جانبي دارو به حداقل ميرسد.
6. دوره درمان با دارو بايد كامل شود .از مصرف بيش از مقدار توصيه شده نيز بايد خودداري گردد.
7. در صورت فراموش شدن يك نوبت مصرف دارو، به محض به ياد آوردن، آن نوبت بايد مصرف شود. ولي اگر تقريباً زمان مصرف نوبت بعدي فرا رسيده باشد از مصرف نوبت فراموش شده بايد خودداري نموده و مقدار مصرف بعدي نيز نبايد دو برابر شود. در صورت فراموش كردن بيش از يك نوبت مصرف دارو بايد به پزشك مراجعه شود.
8. به منظور بررسي پيشرفت درمان،‌ مراجعه منظم به پزشك ضروري است.
9. در صورت نياز به عمل جراحي ، درمان اورژانس و دندانپزشكي ، پزشك بايد از مصرف دارو مطلع شود.

دارو های هم گروه کاربامازپین

پتاسیم بروماید منیزیوم سولفات فلبامات
گاباپنتین لاموتریژین لوتیراستام
اکس کاربازپین پرگابالین روفینامید
تیاگابین توپیرامات سدیم والپروات
ویگاباترین زونیساماید لاکوزامید
گروه D

استفاده نشود: شواهدی دال بر خطر مرگ جنین با مصرف این دارو در دوران بارداری وجود دارد. این شواهد به واسطه تحقیقات، تجربه عرضه در بازار و یا مطالعات انسانی به دست آمده است. منافع دارو در مقابل خطرات احتمالی، تعیین کننده مصرف یا عدم مصرف این دارو در دوران بارداری است

کد ژنریک نام شکل دارویی پرخطر دما حیاتی برچسب هشدار بالا
09437
14911
00208
10690
02114
01420

  • اسامی تجاری فارسی
  • اسامی تجاری انگلیسی

اسامی تجاری موجود در ایران

اسامی تجاری موجود در ایران

نام تجاری
قرص آهسته رهش کاربارام 200 میلی گرم
قرص آهسته رهش کاربارام 400 میلی گرم
قرص کاربامازپین روزدارو 200 میلی گرم
سوسپانسیون کاربامازپین-سها 100 میلی گرم/5 میلی لیتر
قرص کاربامازپین-جالینوس 200 میلی گرم
قرص کابامازپین سبحان دارو 200 میلی گرم-تگرازپین
قرص کابامازپین لقمان 200 میلی گرم
شربت تگرتول 100میلی گرم/5میلی لیتر 250میلی لیتر
قرص آهسته رهش کابامازپین هگزال 400میلی گرم
قرص آهسته رهش تگرتول 400میلی گرم
قرص آهسته رهش تگرتول 200میلی گرم
قرص پیوسته رهش کاربامازپین 400 میلی گرم
قرص کاربامازپین اس آر تد 400 میلی گرم
قرص آهسته رهش تگاتارد 400 میلی گرم
قرص کاربامازپین اکتوور 200 میلی گرم
قرص پیوسته رهش کاربامازپین اکتوور 200 میلی گرم
سوسپانسیون خوراکی تگاتارد 100 میلی گرم/5 میلی لیتر 250 میلی لیتر
قرص کاربامازپین پارس دارو 200 میلی گرم
قرص کارباویشار 400 میلی گرم
قرص کاربامازپین امین 200 میلی گرم
قرص کاربامازپین پورسینا 200 میلی گرم
قرص کاربارام 200 میلی گرم
قرص آهسته رهش تگاتارد 200 میلی گرم
عشرت سلیمان زاده (1401/11/20)

سلام پسرم ۱۰ سالشه یک سال پیش در عرض یک ماه دو بار درخواست تشنج کرد نوار مغز گرفت احتمال تشنج داده ام ار ای هم انجام داد مشکل نداشت یک ساله که قرص کار با ماز پین ۲۰۰ یکی صبح یکی شب می خوره حالش خدا را شکر خوبه دیگه تشنج هم نکرده می خواستم ببینم می دونه دارو را قطع کند وسوال دیگر آیا این قرص با سیتریزین ودیفن هیدرامین تداخل دارویی دارد

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1401/11/20)

ممکن است با قطع دارو مجددا تشنج ایجاد شود. قطع اسن دارو با نظر پزشک و بررسی دقیق نوار مغز امکان پذیر است

زهرا بابائی (1400/2/22)

سلام وقت شما بخیر من پدرم دچار حمله تشنج شبانه شدند بیمارستان بستری بودند چند روز بعد که مرخص شدند قرص رهاکین همراه با قرص لوبل رو بهشون دادن بعد ایشان را زیر نظر دکتر فوق تخصص بردیم که ایشون قرص لوبل رو عوض کردم قرص کاربامازپین رو بهشون دادن ساعت ۸ شب مصرف کنن همراه با رهاکین میخواستم بدونم آیا قطع قرص لوبل شروع مصرف کاربامازپین هیچ مشکل برای ایشان به وجود نمیاره با توجه به این که یک هفته بود قرص لوبل و مصرف میکردن فقط باعث تشنج یا مشکل دیگه ای نمیشه

ژیلا (1400/2/21)

سلام دخترم ۷ سالشه دکتر بخاطر تشنجش ای قرصو داده سه شبه که میدم موقع خواب بهش .ولی شبا تو خواب جاشو خیس میکنه .یعنی اختیار ادرار رو نداره .میتونم قطع کنم و ندم بهش یا ضرر داره قطع یه دفعه ای؟؟؟

ملکی (1400/1/23)

سلام ببخشید میخاستم بدونم کاربامازپین با قرص استرومارین و مدروکسی پروژسترون تداخل داره یا نه ؟؟؟

رمضان کامران (1400/1/2)

سلام آیا کاربامازپین باداروهای گیاهی مثل جوشانده چوب نعناع تداخل داره پسرم ۶ ساله ازدوسالگی شربت والپروات سدیم مصرف میکرد۴روزکه ازاین دارومصرف میکنه اول تب داره بعدتشنج میکنه بعدتبم نداشته باشه میگیره این داروخوبه

علی طاهری نیا (1399/12/19)

سلام من چشم درد زیادی دارم همرا با تب از درون سر 8 ماه میشه اینجوریم پیش چشم پزشکم رفتم در طول روز بیشتر اذیت میشم تا شب پیش پزشک رفتم برام کاراباماریپی 200 تجویز کردن درصورای ک هنوز معلوم نیست ms.میگرن.یا... با شروع دوره مصرف این دارو مشکلی برام پیش نمیاد لطفا راهنماییم کنید.

منصور گرگانلی دوجی (1399/12/12)

سلام من این دارو کاربامازپین از ۱۰ سالگی تا الان ‌ک ۱۶ ساله شده مصرف میکنم این دارو میتونم یواش یواش با کم کردن تدریجی نخورمش

ش ا (1399/12/1)

سلام من این دارو ر سه روز هست استفاده میکنم و سره پا به خواب میرم ایا به مرور زمان بدنم عادت میکنه یا ادامه داره؟

عالیه ترابی (1399/11/22)

سلام دکتر روانپزشک این دارو رو برای اختلال دوقطبی من تجویز کردند.همچنین مدتی هست مشکل شب ادراری دارم با توجه به اینکه ۴۰ سال دارم. دکتر گفت این قرص برای هر دو مورد مفید واقع میشه. آیا واقعا برای مشکل شب ادراری هم موثر هست؟

نادر شهری (1399/11/21)

بنده سه ساله که قرص تگرتول 400 استفاده می کردم رفتم دکتر , بجای آن برای بنده قرص کارپامازپین 200 را تجویز کرد و قرص قبلی راقطع کرد سوال من این است آیا برای بنده مشکلی می یاد یا نه, متشکرم

شهرزاد عباسی (1399/10/27)

من قرص کار با مازپین رو بعلت دو قطبی مصرف کردم دو هفته که به دستور پزشک وخانواده واطرافیانم میگن دروغ میگی هیچیت نیست تو سالمی من هم از امروز دیگه نخوردم میترسم میخوام ببینم چیزیم نشه

نرگس (1399/10/25)

سلام وقت بخیر،کاربامازپین۲۰۰شبی یکی مصرف میکنم، حدود ۱۳ساله ک تشنج نکردم،میخوام بینیمو عمل کنم آیا مشکلی پیش نمیاد با داروهای بیهوشی؟

فریده ضیایی (1399/9/29)

باسلام بنده دوسال قرص تگراتول با دوز کم شروع کردم یک سال سال با دوز 400 صبح وشام با گاباپنتین 300 مصرف می کنم الان روی فک درد دارم می تونم 200 تگرتول در ظهر مصرف کنم عارضه ای ندارد ضمنا قرص خارجی پیدا نمیشه می تونم از قرص ایرانی مصرف کنم بدتر نشم باتشکر

کریشنا ذوقیان (1399/8/6)

درود عالیجنابان، ٦سالاست درگیری عصب ٣قلو دارم لاموژین و تکراتول مصرف میکردم ج نداد عمل تزریق عمیق انجام دادم اثرش ٦ماه بود ٢باره انجام دادم کمتر اثر کرد ،١سال لاموژین نمیخورم ولى تکراتول خ اذیتم میکنه موهام میریزه و فشارمو میندازه ،دکترم گفت گاباپنتین ٣٠٠ًواحدبخورم در روز ولى ترامادول تجویز کرد همراه اش .الان چند ماه تریاک میکشم بهترم ،حمله هام محدود و کم جون شدن ولى سر درد زیاد میگیرم ممنون میشم اگر با اس ام اس ج بدید چون چشمام خ بنور حساس شده و اعصاب ام نمیکشه صمت گوشى برم ،براتون ارزوى تندرستى میکنم ،

فایق مرادی (1399/4/12)

سلام بنده با مشکل داغی کف پا یا همون پای بیقرار. که درد زیادی به همراه دارد همراه هستم بع رجوع به سایتهای چنینی تجویز مصرف ماریا مازپین دادند. میخواستم بدونم آیا باید مطمن باشم که مصرف کنم و اینکه میزان دقیق مصرف را هم نمیدانم. البته همراه با ویتامین ب ۱. خواهشن اگر براتون امکان دارد راهنمایی کنید. ممنون میشم

دکتر ژیلا سادات صدری - رزیدنت اعصاب و روان (1399/4/12)

سلام علت این مشکل باید بررسی بشه و در نهایت اگر علت خاصی(کم خونی-کم کاری یا پر کاری تیرویید-بالا بودن چربی خون-عوارض دیابت و...)پیدا نشد با تشخیص سندرم پای بی قرار درمان بشید حتما به پزشک مراجعه کنید و با توجه به عوارض یکسری داروها مول این دارو،از مصرف خودسرانه پرهیز کنید

محمد صادقی (1399/3/19)

سلام مواد مخدر که درش به کار نرفته دکتر برام تجویز کرده چون تو ترک مواد هستم .الان مشکلی نیست مصرف کنم مخدر نداره

سوسن قطبی (1399/2/29)

با سلام، پزشک من برای کاهش نوروپاتی ناشی از دیابت، مصرف همزمان یکعدد قرص کاربامازپین همراه با یکعدد قرص B1 سیصد را تجویز نموده اما در آنچه که در مورد کاربامازپین در سایت شما خواندم، چنین چیزی مشاهده نکردم؛ آیا به مصرف دارو صلاح هست که ادامه بدهم؟ با تشکر.

محبوبه تاج پیکر (1399/1/16)

سلام ضمن عرض خسته نباشید من از سال 60تا 91 بیماری صرع داشتم که تحت نظر پزشک بودم ولی از ان موقع به بعد دیگه من تشنج نکردم الاندبه مدت 8سال ایا لازم است کهذمن دارو ی ضد تشنج بخورم یا خیر البته فقط گاهی مواقع حالتهایی از این وضع در سرم هست که گذرا میباشد

دکتر سمانه شبان - داروساز (1399/1/16)

سلام! بله حتما باید تحت نظر پزشک باشین و به مصرف داروها ادامه بدین. قطع خودسرانه دارو باعث برگشت حملات تشنجی میشه.

چنانچه در خصوص "کاربامازپین" سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

Click to Change image
قرص پیوسته رهش تگاتارد-داروسازی رها

آگهی های عمومی

گلوتریو امگا3 شیاف ایبوپروفن شربت نوسکاف اپلیشکن اندرورید و آی او اس دارویاب-app drug info