پرگابالین

داروهای ضد صرع

دریافت اپلیکیشن دارویاب در کدام داروخانه موجود است؟
  • اطلاعات دارویی
  • مقدار مصرف
  • مصرف در بارداری
  • اشکال دارویی

 

Pregabalin-پرگابالین
( کپسول نوریکا محصول شرکت تهران شیمی )

همه چیز در خصوص پرگابالین
پرگابالین چیست؟
آیا پرگابالین اعتیاد آور است؟ 
آیا پرگابالین مخدر است و یا داروی تحت کنترل است؟
آیا پرگابالین تست اعتیاد را مثبت می کند؟
مدت زمان مجاز مصرف پرگابالین چقدر است؟
آیا می توان پرگابالین را فقط موقع نیاز مصرف کرد؟
آیا پرگابالین در درمان آسیب های عصبی موثر است؟
پرگابالین برای اضطراب کاربرد دارد؟
چرا بهتر است پرگابالین موقع خواب مصرف شود؟
چطور مصرف پرگابالین را کاهش دهیم؟
آیا پرگابالین میزان سروتونین را افزایش می دهد؟
پیش از مصرف پرگابالین
نحوه مصرف 
توصیه ها
عوارض شایع 

پرگابالین چیست؟
داروی پرگابالین متعلق به گروه داروهای ضد صرع است با این وجود برای درمان مشکلات دیگری نیز تجویز می شود.

این دارو خط اول درمان نوعی صرع به نام صرع پارشیال(ناحیه ای) می باشد.در این بیماری حملات تشنج کوتاه مدت در اثر اختلال جریان الکتریکی سلول های یک سمت مغز رخ می دهد.از این رو علائم نیز در بخشی از بدن بروز می کند.پره گابالین با کاهش جریان الکتریکی غیر طبیعی سلول های مغزی به تنهایی یا همراه با سایر داروهای ضد صرع جهت کاهش حملات تشنج استفاده می شود.
پرگابالین همچنین در درمان دردهای مزمن ناشی از آسیب عصبی نیز تجویز می شود .این نوع درد که به درد نوروپاتیک معروف است می تواند علل مختلفی مانند دیابت و یا زونا داشته باشد.
مورد دیگر مصرف پرگابالین در درمان علائم اختلالات اضطرابی ،خصوصا در افرادی که به داروهای دیگر درمان کننده ی این اختلال پاسخ نداده اند می باشد.

 

آیا پرگابالین اعتیاد آور است؟
بله. مصرف زیاد پرگابالین وابستگی فیزیکی ایجاد می کند و در بعضی افراد مصرف سوء دارد.

 

آیا پرگابالین مخدر است و یا داروی تحت کنترل است؟
خیر. پرگابالین نه جزء داروهای مخدر نارکوتیک طبقه بندی می شود و نه جزء داروهای تحت کنترل. پرگابالین به عنوان یک داروی ضد تشنج و ضد دردهای عصبی طبقه بندی می شود ولی تا حدودی اثرات روان گردان دارد ولی جزء داروهای مخدر طبقه بندی نمی شود.

 

آیا پرگابالین تست اعتیاد را مثبت می کند؟

خیر. این دارو در نتیجه آزمایشات اعتیاد مشکلی ایجاد نمی کند مگر اینکه بصورت ویژه آزمایش اختصاصی جهت تعیین مقدار پرگابالین در ادرار یا خون انجام شود.

 

مدت زمان مجاز مصرف پرگابالین چقدر است؟
اصولا این دارو  تا زمانی که درد یا تشنج وجود دارد قابل استفاده است و محدودیتی در مدت زمان مصرف این دارو وجود ندارد ولی ممکن است به مرور زمان اثربخشی دارو کاهش پیدا کند و بدن نسبت به اثرات دارو بی تفاوت شود بنابراین بهتر است هر 6 ماه یکبار بررسی توسط پزشک انجام شود که آیا لازم است دارو قطع شود یا باید ادامه داشته باشد.

 

آیا می توان پرگابالین را فقط موقع نیاز مصرف کرد؟
خیر. این کار اشتباه است. بر خلاف داروهای مسکن مانند استامینوفن، دیکلوفناک و غیره که می توان موقع درد استفاده کرد برای اثربخشی پرگابالین لازم است بصورت مداوم و طبق دستور پزشک روزانه مصرف شود تا اثرات درمانی آن آشکار شود.

 

آیا پرگابالین در درمان آسیب های عصبی موثر است؟
بله. پرگابالین در آسیب های عصبی نوروپاتیک اثر خوبی از خود نشان می دهد. پرگابالین بازسازی فیبرهای عصب عضله را بهبود می بخشد.

 

پرگابالین برای اضطراب کاربرد دارد؟
بله. پرگابالین میزان گابا (گاما آمینو بوتیریک اسید) که بطور طبیعی در مغز باعث آرامش می شود را افزایش می دهد و مغز را نسبت به محیط اطراف بی تفاوت می کند و به اینصورت می تواند اضطراب را کاهش دهد ولی ممکن است مدت زمانی طول بکشد تا اثر ضد اضطراب پرگابالین آشکار شود.


چرا بهتر است پرگابالین موقع خواب مصرف شود؟
این دارو اثرات مثبتی در بهبود کیفیت خواب دارد و حتی می تواند در ترک داروهای خواب آور بنزودیازپینی کاربرد داشته باشد. ضمنا اگر در طول روز مصرف شود باعث گیجی، منگی و سرگیجه می شود بنابراین بهتر است پرگابالین موقع خواب مصرف شود.


چطور مصرف پرگابالین را کاهش دهیم؟
در صورتی که لازم باشد میزان مصرف این دارو کاهش یابد و یا قطع شود نباید بطور ناگهانی و یک مرتبه دارو قطع شود باید به تدریج و هر 100 میلی گرم در طول 7 الی 14 روز کاهش یابد.

 

آیا پرگابالین میزان سروتونین را افزایش می دهد؟
خیر. این دارو هیچ تاثیری در میزان جذب یا بازجذب سروتونین، آدرنالین و یا نوراپی نفرین ندارد و همچنین دخالتی بر گیرنده های سروتونین ندارد. گیرنده های مخدر، کانال های کلسیم و فعالیت آنزیم سیکلواکسیژناز ندارد.


پیش از مصرف پرگابالین
_مصرف این دارو در افراد زیر ۱۸ سال تنها با نظر پزشک متخصص و در صورت لزوم توصیه می شود.
_در صورت بارداری یا اقدام به بارداری ،شیردهی،مشکلات کلیوی،قلبی و حساسیت دارویی پزشک خودرا مطلع کنید.
_اگر اخیرا از الکل یا داروهایی که ایجاد وابستگی میکنند(مانند ضد درد ها،آرامبخش ها و سایر داروهای اعصاب استفاده کرده اید به پزشک خود اطلاع دهید.
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروساز خود قرار دهید.


نحوه مصرف 
مقدار‌مصرف روزانه ی پرگابالین ممکن است در هر فرد متفاوت باشد که توسط پزشک تعیین می شود لذا دارو را دقیقا طبق دستور پزشک و به طور منظم مصرف نمایید.
-از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود،با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و مسائل خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید .
-قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارض نامناسبی از جمله بروز حمله ي تشنجي برای بیمار در برداشته باشد لذا قطع اين دارو بايدبصورت تدريجي و تحت نظر پزشك انجام شود.
-ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود.
-این دارو با غذا تداخل خاصی ندارد و می توان آن را قبل یا بعد از غذا مصرف کرد.کپسول را بصورت کامل با یک لیوان آب ببلعید و از بازکردن یا جویدن آن بپرهیزید.
-در صورت فراموش كردن مصرف يك نوبت دارو بلافاصله پس از يادآوري آن را مصرف كنيد مگر آنكه زمان ياد آوري به نوبت مصرف بعدي دارو نزديك باشد.در اين شرايط نوبت فراموش شده را مصرف نكنيد و نوبت بعدي را در زمان خودش مصرف كنيد اما به هيچ وجه مقدار مصرف دارو را دوبرابر نكنيد.
_این دارو به صورت کپسول در مقدار های متفاوت (دوز)از ۵۰ تا ۳۰۰ میلی گرم موجود است در نتیجه هنگام دریافت نسخه ی جدید،دوز کپسول را چک بفرمایید و سوالات خودرا از داروسازتان بپرسید.
_در صورتی که فرم خوراکی مایع برای شما تجویز گردیده است ،مقدار مصرف در هر نوبت را با سرنگ مخصوص به طور دقیق اندازه گیری نمایید و در مورد نحوه مصرف و اندازه گیری ،با داروساز خود مشورت نمایید.


توصیه ها
-در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند.
بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور و پزشک خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید .
-مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.
-به دليل عوارض ناشي از اين دارو براي جنين ،درصورتي كه قصد بارداري يا شك به بارداري داريد حتما پزشك خود را جهت تغيير دارو مطلع سازيد و در زمان مصرف اين دارو از روش مناسب جهت پيشگيري از بارداري استفاده نماييد
-در ابتداي شروع درمان بيماري صرع با پرگابالین ممكن است تعداد يا نوع حملات تشنج كمي تغيير كند اما نگران نباشيد زيرا به مرور اين مشكل برطرف مي شود.لذا احتياطات لازم را رعايت كنيد و با پزشك خود در تماس باشيد.
-رانندگی برای بیماران مبتلا به صرع مناسب نمی باشد اما در صورتی که در مدت یک سال تشنجی رخ نداده باشد، می توان با نظر پزشک و با احتیاط ، مجددا شروع به رانندگی نمود. با این حال در صورتی که رانندگی می کنید باید حواستان به زمان مصرف داروها و خواب آلودگی ناشی از آنها باشد.


عوارض شایع 
_احساس سرگیجه،خواب آلودگی،تاری دید یا دوبینی از عوارض این دارو میباشد لذا تا برطرف نشدن اثر دارو از رانندگی و کارهایی که نیاز به احتیاط و تمرکز دارند خودداری نمایید.
_برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.
_خشکی دهان نیز از علائم مربوط به مصرف این دارو میباشد که با آدامس یا آبنبات فاقد شکر می توان آن را برطرف نمود .
_در صورت احساس تهوع ناشی از مصرف این دارو ،مصرف غذاهای سبک و ساده و پرهیز از غذاهای پرچرب و پر ادویه این مشکل را برطرف می سازد.
_تغییرات گوارشی مانند یبوست و اسهال ممکن است در اثر مصرف این دارو رخ دهد.
در صورت یبوست یک رژیم مناسب غذایی سرشار از فیبر و مصرف مایعات به مقدار مناسب و در مورد اسهال نیز مصرف مایعات به مقدار کافی موثر می باشد.
-افزايش وزن نيز از عوارضي مي باشد كه ذهن بيماران مصرف كننده را مشغول مي كند.اما در صورت رعايت يك رژيم غذايي مناسب و داشتن فعاليت بدني متناسب با وزنتان جاي نگراني در اين مورد وجود ندارد.
_در صورت تغییر خلق و خو ،عفونت دستگاه تنفسی ،بی خوابی ،احساس لرزش و هرگونه مشکلات در مدت درمان با این دارو ،با پزشک خود صحبت کنید.
_در صورت بروز علائم حساسیت مانند تنگی نفس،ورم صورت،زبان یا لب ها ،گلودرد و ... فورا به پزشک خود اطلاع دهید .

عارضه ای نادر اما مهم
-این دارو می تواند عوارض نادر اما مهمی داشته باشد که علی رغم اینکه احتمال وقوع آنها کم می باشد اما پیگیری و توجه به آنها بسیار مهم می باشد.لذا در صورت داشتن علائم سرفه همراه با گلودرد ،خشکی و التهاب چشم و. بروز لکه های قرمز پوستی فوراًبه پزشک خود یا مرکز درمانی مراجعه کنید.

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف پرگابالین

-فیبرومیالژیا (فقط انواع سریع رهش): در کسانی که منع مصرف یا عدم تحمل نسبت به سایر گزینه‌های درمانی ارجح‌تر را دارند.
-درد نوروپاتی همراه با نوروپاتی محیطی دیابتی (سریع رهش/آهسته‌رهش)
-درد نوروپاتیک مرتبط با آسیب نخاعی (فقط سریع‌رهش)
-نورالژی پس از هرپس (سریع رهش/آهسته‌رهش)
-تشنج، شروع تشنج کانونی (پارشیال) (فقط سریع‌رهش)
-نوروپاتی ناشی از سرطان (بدون‌برچسب)
-سرفه، مزمن مقاوم به درمان (بدون برچسب)
-اختلال اضطرابی ژنرالیزه (بدون‌برچسب): در کسانی که منع مصرف یا عدم تحمل نسبت به سایر گزین‌های درمانی ارجح‌تر را دارند
-درد نوروپاتیک در بیماران بدحال (بدون برچسب)
-خارش نوروپاتیک یا مرتبط با بدخیمی (بدون برچسب)
-خارش اورمیک (بدون برچسب)
-سندرم پای بی‌قرار (بدون برچسب)
-اختلال اضطراب اجتماعی (بدون برچسب)
-علائم وازوموتور مرتبط با یائسگی (بدون برچسب)

پرگابالین دارویی ضدتشنج و یک آنالوگ گابا می‌باشد که عمدتاً برای درمان دردهای عصبی، صرع و اختلال اضطراب فراگیر استفاده می شود. این دارو با کاهش انتشار برخی از انتقال دهنده های عصبی در مغز، به کاهش درد عصبی، کنترل تشنج و کاهش علائم اضطراب کمک می کند و از همین رو‌ در موارد مصرف متعددی، تجویز می‌گردد.
پرگابالین معمولاً برای شرایطی مانند فیبرومیالژیا، نوروپاتی دیابتی و درد ناشی از آسیب نخاعی و به عنوان درمان کمکی در تشنج های کانونی(پارشیال) تجویز می شود.
این دارو با اسامی تجاری متنوع که معروف‌ترین‌ آنها لایریکا (Lyrica) می‌باشد، به صورت کپسول خوراکی ۲۵ تا ۳۰۰ میلی‌گرم، قرص آهسته‌ رهش ۸۲/۵، ۱۶۵ و ۳۳۰ میلی‌گرم و محلول خوراکی ۲۰ میلی‌گرم در میلی‌لیتر عرضه می‌شود و می تواند کیفیت زندگی بیماران را با مدیریت موثر درد مزمن و سایر بیماری های عصبی بهبود بخشد.

مکانیسم اثر پرگابالین

پرگابالین به زیرواحد آلفا-2-دلتا کانال‌های کلسیمی وابسته به ولتاژ در دستگاه عصبی مرکزی متصل می‌شود و نفوذ کلسیم را در پایانه‌های عصبی تعدیل می‌کند.‌در نتیجه آزادسازی انتقال‌دهنده‌های عصبی تحریکی شامل گلوتامات، نوراپی نفرین (نورآدرنالین)، سروتونین، دوپامین، ماده P و پپتید مرتبط با ژن کلسیتونین مهار می‌شود.
اگرچه پرگابالین از نظر ساختاری با گابا شباهت دارد، اما به گیرنده های GABA یا بنزودیازپین متصل نمی شود. فعالیت ضد درد و ضد تشنج دارد.
پرگابالین همچنین ممکن است بر روی مسیرهای انتقال درد نورآدرنرژیک و سروتونرژیک نزولی از ساقه مغز به نخاع تأثیر بگذارد.

فارماکوکینتیک پرگابالین

متابولیسم: ناچیز
اتصال به پروتئین: ۰ درصد
مدت زمان شروع اثر: در مدیریت درد، اثرات مطلوب ممکن است در اوایل هفته اول درمان مشخص شوند.
جذب: مصرف فرآورده پیوسته رهش به صورت ناشتا، منجر به کاهش جذب (حدود 30 درصد) می شود. 
فراهمی زیستی: بیش از ۹۰% 
پیک سرمی: 
سریع رهش: (بزرگسالان: ناشتا ۱/۵ ساعت و همراه غذا ۳ ساعت / کودکان: همراه غذا ۲-۰/۵ ساعت) 
پیوسته رهش: همراه غذا ۸ ساعت (۵تا۱۲ساعت)
نیمه عمر: کودکان کمتر از ۶سال ۳تا۴ ساعت؛ ۷تا۱۷ سال ۴تا ۶ ساعت؛ بزرگسالان ۶/۳ ساعت 
دفع: ادرار (۹۰ درصد به صورت تغییر نیافته؛ متابولیت‌ها مختصر)

نکته: در کودکان کمتر از ۳۰ کیلوگرم، کلیرنس دارو ۴۰ درصد بیشتر از کودکان بیشتر از ۳۰ کیلوگرم گزارش شده است.

منع مصرف پرگابالین

-سابقه حساسیت به پرگابالین یا هریک از اجزای فرمولاسیون
‏-CrCl کمتر از ۳۰ (آهسته رهش)

موارد احتیاط:
-سابقه آنژیوادم یا افراد در معرض خطر آنژیوادم (مثلا مصرف همزمان داروهایی که آنژیوادم می‌دهند)
-بیماران کلیوی
-افراد مسن
-نارسایی احتقانی قلب کلاس III, IV NYHA
-افراد با سابقه سومصرف (مستعد وابستگی روانی به دارو هستند)
-ابتلا یا سابقه افسردگی
-بیماران تنفسی
-مصرف همزمان سایر داروهای سرکوب کننده عصبی
-مصرف الکل
-پرهیز از قطع ناگهانی

عوارض جانبی پرگابالین

عوارض شایع:
سرگیجه، خواب آلودگی، خشکی دهان، ادم محیطی، تاری دید، حالت تهوع، افزایش وزن، سردرد، تفکر غیر طبیعی، یبوست، اختلال در هماهنگی، درد، کاهش پلاکت

عوارض جدی:
واکنش‌های حساسیت مفرط ، واکنش‌های آنافیلاکتوئید، آنژیوادم، درماتیت اکسفولیاتیو، سندرم استیونز جانسون، ترومبوسیتوپنی، رابدومیولیز، خودکشی، دپرسیون تنفسی، تشنج در صورت قطع ناگهانی، سندرم ترک در صورت قطع ناگهانی

تداخلات دارویی پرگابالین

مشخصات کلی تداخلات: 
-دارو های ضد صرع 
-تشدید اثرات سرکوب کننده های CNS 

تداخلات رده X (پرهیز): 
آزلاستین(بینی)، برم پریدول، فلوناریزین، کراتوم، الوپاتادین (بینی)، اکسوممازین، اورفنادرین، پارالدهید، تالیدوماید 

افزایش اثرات دارو ها توسط پرگابالین: 
اتانول، آزلاستین(بینی)، بلونانسرین، برکسانولون، بوپرنورفین، سرکوب کننده های CNS، محصولات بر پایه کانابینوییدها، فلونیترازپام، فلوناریزین، متوتریمپرازین، متیروزین، آگونیست اپیوئید، اورفناندرین، محصولات نمک اوکسی‌بات، اکسی کدون، پارالدهید، پیریبدیل، پرامی پکسول، روپگ اینترفرون Alfa-2b ، روپینیرول، روتیگوتین، SSRIs ، سوورکسانت، تالیدوماید، تیازولیدیندیون ها، زولپیدم 

افزایش اثرات پرگابالین: 
آلزاپراید، مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACEI)، آزلاستین(بینی)، بریمونیدین(موضعی)، بروموپراید، برومپریدول، کانابیدیول، کانابیس، کلرمتیازول، کلرفنزین کاربامات، دیمتیندن(موضعی)، داریدورکسانت، دوکسیلامین، درونابینول، دروپریدول، اسکتامین، هیدروکسی زین، کاوا کاوا، کراتوم، لیسوراید، لمبورکسانت، لوفکسیدین، منیزیم سولفات، متوتریمپرازین، ماینوسیکلین (سیستمیک)، اولوپاتادین (بینی)، نابیلون، اکسوممازین، پرامپانل، روفینامید، سدیم اکسیبات، تتراهیدروکانابینول، تریمپرازین، والرین

کاهش اثرات پرگابالین: 
مفلوکین، میانسرین، ارلیستات 

تداخلات با غذا: 
مصرف فرم پیوسته رهش با معده خالی (به خصوص قبل از شام)، فراهمی زیستی دارو را کاهش می دهد. راهکار: بعد از شام میل شود.

هشدار ها پرگابالین

-در بیمارانی که پرگابالین را به طور مزمن دریافت می کنند، به غیر از مواردی که نگرانی های ایمنی مستلزم قطع سریع تر باشد، دارو باید به تدریج و در مدت بیش از یک هفته قطع شود.

توصیه های دارویی پرگابالین

-می‌توان پرگابالین سریع رهش را همراه یا بدون غذا مصرف کرد. پرگابالین آهسته رهش یک بار در روز بعد از یک وعده غذایی عصرانه استفاده شود. کپسول به طور کامل بلعیده‌شود و از بازکردن، خرد کردن یا جویدن آن خودداری شود.
-در صورت فراموشی یک دوز پرگابالین آهسته رهش، دوز فراموش شده قبل از خواب و بعد از یک میان وعده مصرف شود. در صورت فراموشی تا زمان قبل از خواب، دوز فراموش شده صبح همراه با غذا مصرف شود. در صورت فراموشی تا صبح روز بعد، دوز فراموش شده مصرف نشود و دوز بعدی طبق برنامه قبلی، شب‌ یا عصر مصرف گردد.
-برای بیماران تنفسی، درمان با پرگابالین با دوز کمتر آغاز شود.علائم دپرسیون تنفسی و سدیشن در این بیماران با دقت بیشتر ارزیابی شود.
-پرگابالین به عنوان یک جایگزین غیر هورمونی جهت کنترل علائم وازوموتور ناشی از یائسگی در بیمارانی که نمی توانند یا مایل به مصرف داروهای ترجیحی نیستند، استفاده می شوند، تجویز می‌شود. البته برخی از متخصصان گاباپنتین را به عنوان یک داروی جایگزین بهتر به دلیل شواهد موجود بیشتر ترجیح می دهند.
-نحوه تبدیل دوز از فرمول سریع رهش به فرمول آهسته رهش: توجه: در روز تعویض، دوز صبحگاهی داروی سریع رهش را طبق روال قبل تجویز کرده و درمان با داروی آهسته رهش بعد از شام شروع شود.
دوز کل روزانه ۷۵ میلی گرم سریع رهش معادل دوز آهسته رهش ۸۲/۵ میلی گرم یک بار در روز است.
دوز کل روزانه ۱۵۰ میلی گرم سریع رهش معادل دوز آهسته رهش ۱۶۵ میلی گرم یک بار در روز است.
دوز کل روزانه ۲۲۵ میلی گرم سریع‌رهش معادل دوز آهسته رهش ۲۴۷/۵ میلی گرم یک بار در روز است.
دوز کل روزانه ۳۰۰ میلی گرم سریع رهش معادل دوز آهسته رهش ۳۳۰ میلی گرم یک بار در روز است.
دوز کل روزانه ۴۵۰ میلی گرم سریع‌ رهش معادل دوز آهسته رهش ۴۹۵ میلی گرم یک بار در روز است.
دوز کل روزانه ۶۰۰ میلی گرم سریع رهش معادل دوز آهسته رهش ۶۶۰ میلی گرم یک بار در روز است.
-قطع درمان در بیمارانی که به طور مزمن پرگابالین دریافت می کنند، باید به تدریج در طی بیشتر از یک هفته قطع شود تا احتمال افزایش دفعات تشنج (در بیماران مبتلا به صرع) یا سایر علائم ترک (مانند بی قراری گیجی، هذیان، توهم، علائم گوارشی، تغییرات خلقی، تعریق، تشنج های ترک)، fبه حداقل برسد (مگر در شرایطی که نگرانی های ایمنی مستلزم قطع سریع تری باشد).
-در سالمندان درمان با دوزهای پایین‌تر و با احتیاط آغاز شود.توصیه می‌شود در افراد بالای ۶۵ سال جهت مدیریت سندرم پای بی‌قرار، دوز شروع درمان ۵۰ میلی‌گرم یک بار در روز در نظر گرفته شود.
-عملکرد کلیوی به صورت منظم پایش شود.در بیماران کلیوی، با توجه به CrCl، نیاز به تنظیم دوز وجود دارد.(به جدول رفرنس های تخصصی مراجعه شود)
-در صورت نیاز به قطع دارو، دوز دارو به تدریج و حداقل در طول یک هفته کاهش یابد.
-بررسی اثربخشی دارو (کنترل درد و تعداد دفعات تشنج) در مدت درمان به صورت دوره ای انجام شود.
-سدیشن، علایم میوپاتی، آنژیوادم، اختلالات بینایی، افزایش وزن و ادم، و سلامت پوست (در بیماران دیاتی) و سلامت بینایی به صورت منظم و دوره ای پایش شود.
-سابقه مشکلات قلبی عروقی، دیابت، مصرف داروهای ACEI و مواد مخدر بررسی شود (در صورت وجود سابقه مصرف مواد مخدر، احتمال وابستگی به دارو افزایش می یابد).
-بیمار از نظر وجود علائم افسردگی، افکار خودکشی، تغییرات خلقی، اضطراب و استعداد سومصرف ارزیابی شود.
- لازم است به بیمار تذکر داده شود که هرگونه افزایش ناگهانی وزن، افکار خودکشی، درد و ضعف عضلانی و اختلالات بینایی را به سرعت گزارش کند. 
- هنگام قطع درمان، دوز دارو به تدریج کاهش داده شود. 
- به بیمار درباره احتمال اثر گیج کنندگی دارو و توصیه به خودداری از رانندگی یا کارهایی که به هوشیاری کامل نیاز دارند، هشدار داده‌شود.
- آموزش‌های لازم به بیمار درباره امکان سوءاستفاده از دارو و توصیه به نگهداری از آن در مکان مطمئن داده شود.
- در صورت مصرف دارو جهت کنترل تشنج، نکات ایمنی در مواجهه با حملات تشنج به بیمار آموزش داده شود.
-مواردی از آنژیوادم در طول درمان اولیه و طولانی مدت با پرگابالین گزارش شده است. در بیماران با سابقه اپیزودهای آنژیوادم، با احتیاط مصرف شود. مصرف همزمان با سایر داروهایی که آژیوادم می‌دهند (مانند مهارکننده‌های ACE) ممکن است خطر این عارضه را افزایش دهد. در صورت بروز آنژیوادم فوراً درمان با پرگابالین را قطع نمایید.
-در مطالعه ای که در آقایان انجام شد، مشخص شد که پرگابالین به طور موقت میانگین غلظت اسپرم را کاهش می دهد اما هیچ تاثیری بر مورفولوژی یا تحرک اسپرم ها مشاهده نشد. غلظت اسپرم ها پس از قطع پرگابالین مجدد افزایش می‌یابد.ارتباط بالینی این مورد نامشخص است.
-پرگابالین از جفت عبور می کند. مطالعاتی که پیامدهای قرار گرفتن نوزاد در معرض پرگابالین در دوران بارداری را ارزیابی کردند، محدود هستند.پرگابالین به عنوان یک داروی کمکی در کنترل درد پس از سزارین و ختم بارداری مورد ارزیابی قرار گرفته است. توصیه می‌شود در دوران بارداری مصرف نگردد.
-شیردهی در مدت درمان با پرگابالین توصیه نمی‌شود. بهتر است در دوران شیردهی در صورت امکان از گزینه‌های درمانی دیگر استفاده شود.
-اندازه گیری سطح کراتین کیناز و تعداد پلاکت ها در صورت نیاز بالینی درخواست شود.
-از مصرف الکل در مدت درمان خودداری شود.

دارو های هم گروه پرگابالین

پتاسیم بروماید منیزیوم سولفات کاربامازپین
فلبامات گاباپنتین لاموتریژین
لوتیراستام اکس کاربازپین روفینامید
تیاگابین توپیرامات سدیم والپروات
ویگاباترین زونیساماید لاکوزامید
گروه C

در شرايط خاص و نظارت ويژه پزشك قابل استفاده است: مطالعات حیوانی مواردی از عارضه جانبی برای جنین نشان داده است و مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست. منافع دارو در مقابل خطرات احتمالی، تعیین کننده مصرف یا عدم مصرف این دارو در دوران بارداری است.

کد ژنریک نام شکل دارویی پرخطر دما حیاتی برچسب هشدار بالا
09417
07928
15775
12199
15311
09628
15566
08525
14295
08526
07239
15567

  • اسامی تجاری فارسی
  • اسامی تجاری انگلیسی

اسامی تجاری موجود در ایران

اسامی تجاری موجود در ایران

نام تجاری
کپسول پرگابالین سبحان 50 میلی گرم
کپسول پرگابالین سبحان 200 میلی گرم
کپسول پرگابالین سبحان 100 میلی گرم
کپسول پرگابایوکس 150 میلی گرم
کپسول پرگابالین سبحان 150 میلی گرم
کپسول پرگابایوکس 50 میلی گرم
کپسول پرگابالین سبحان 75 میلی گرم
کپسول پرگابایوکس 75 میلی گرم
کپسول پرگابایوکس 300 میلی گرم
کپسول پرگابایوکس 100 میلی گرم
کپسول لایریکا 75 میلی گرم (لیریکا)
کپسول گاباپرل 75 میلی گرم
کپسول گاباپرل 100میلی گرم
کپسول گاباپرل 300 میلی گرم
کپسول گاباپرل 150 میلی گرم
کپسول لایریکا 300 میلی گرم (لیریکا)
کپسول لایریکا 150 میلی گرم (لیریکا)
کپسول گاباترانس 100 میلی گرم
کپسول ژینکس 75 میلی گرم (جینکس)
کپسول گاباترانس 200 میلی گرم
کپسول گاباترانس 300 میلی گرم
کپسول پرگابالین امین 200 میلی گرم (پرگاسول)
کپسول پرگابالین امین 50 میلی گرم (پرگاسول)
کپسول پرگابالین ایران دارو 50 میلی گرم
کپسول پرگابالین امین 150 میلی گرم (پرگاسول)
کپسول پرگابالین اسوه 50 میلی گرم
کپسول پرگابالین ایران دارو 100میلی گرم
کپسول پرگابالین جالینوس 200 میلی گرم
کپسول پرگابالین جالینوس 50 میلی گرم
کپسول پرگابالین-حکیم 150 میلی گرم
کپسول پرگابالین رامین 150 میلی گرم
کپسول پرگابالین ایران دارو 150میلی گرم
کپسول پرگابالین اسوه 100 میلی گرم
کپسول پرگابالین اسوه 150 میلی گرم
کپسول نوریکا 75 میلی گرم
کپسول پرگابالین رامین 75 میلی گرم
کپسول پرگابالین جالینوس 75 میلی گرم
کپسول پرگابالین جالینوس 225 میلی گرم
کپسول پرگابالین جالینوس 100 میلی گرم
کپسول پرگابالین فندا 150 میلی گرم
کپسول پرگابالین لقمان 75 میلی گرم
کپسول پرگابالین شهر دارو 300 میلی گرم
کپسول کوئیژیل 50 میلی گرم
کپسول ژینکس 100 میلی گرم (جینکس)
کپسول پرگابالین ایران دارو 75 میلی گرم
کپسول پرگابالین شهر دارو 75 میلی گرم
کپسول کوئیژیل 75 میلی گرم
کپسول پرگابالین-حکیم 300 میلی گرم
کپسول پرگابالین فندا 75 میلی گرم
کپسول پرگابالین لقمان 50 میلی گرم
کپسول پرگابالین-حکیم 75 میلی گرم
کپسول کوئیژیل 100 میلی گرم
کپسول پرگابالین لقمان 100 میلی گرم
کپسول پرگابالین رازک 75 میلی گرم
کپسول پرگابالین ثنامد 75 میلی گرم
کپسول پرگابالین شهر دارو 50 میلی گرم
کپسول پرگابالین شهر دارو 150 میلی گرم
کپسول پرگابین 150 میلی گرم
کپسول پرگابالین جالینوس 300 میلی گرم
کپسول پرگابالین کارن 150 میلی گرم
کپسول پرگابالین کارن 50میلی گرم
کپسول پرگابالین نیل فارمد 75 میلی گرم
کپسول پرگابالین تولید دارو 150 میلی گرم
کپسول پرگابالین ایران دارو 300 میلی گرم
کپسول پرگابالین امین 100 میلی گرم (پرگاسول)
کپسول پرگابالین امین 75 میلی گرم (پرگاسول)
کپسول پرگابالین کارن 75 میلی گرم
کپسول پرگابالین-حکیم 50 میلی گرم
کپسول لایریور 300 میلی گرم
کپسول نوریکا 150 میلی گرم
کپسول پرلینکا پرگابالین آنی درمان 100 میلی گرم
کپسول پرلینکا پرگابالین آنی درمان 150 میلی گرم
کپسول پرگابالین جالینوس 150 میلی گرم
کپسول پرلینکا پرگابالین آنی درمان 50 میلی گرم
کپسول پرگابالین تولید دارو 75 میلی گرم
کپسول پرگابالین فندا 100 میلی گرم
کپسول پرگابالین شهر دارو 100 میلی گرم
کپسول پرگابین 75 میلی گرم
کپسول پرگابالین ریحانه 50 میلی گرم
کپسول پرگابالین کارن 100میلی گرم
کپسول پرگابالین فاتک شیمی پارس 75 میلی گرم
کپسول نورفیبکس 75 میلی گرم
کپسول نورفیبکس 50 میلی گرم
کپسول نوریکا 50 میلی گرم
کپسول پرلینکا پرگابالین آنی درمان 75 میلی گرم
کپسول پرگابالین فاتک شیمی پارس 100 میلی گرم
کپسول پرگابالین ریحانه 100 میلی گرم
کپسول پرگابالین ریحانه 75 میلی گرم
کپسول لایریور 75 میلی گرم
کپسول لایریور 150 میلی گرم
کپسول لایریور 50 میلی گرم
کپسول لایریور 225 میلی گرم
کپسول لایریور 100 میلی گرم
فرساد ایمانی (1401/11/23)

سلام بنده متخصص (فلوشیپ ) درد هستم. کم نیست از بیمارانم که پرهگابالین میدهم بصورت وابسته به دوز دچار ادم پاها میشوند مثلأ از 150 میلیگرم اما در این صفحه به عنوان عوارض دارو صحبتی از این عارضه نکره اید!!!

صدیقه (1400/11/25)

سلام من متادون روزی نصف قرص 40مصرف میکنم دکتربه خاطرتاندوم دست چپم وعصب انگشتم که بندانگشت چپم بی حس شده پرگابالین75داده وقتی می خورم سردردوخوابم میگیره به مصرف ادامه بدم یانه شب هم الپرازولام یک میخورم چکارکنم تشکر

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1400/11/29)

متادون + پرگابالین + آلپرازولام ترکیب مناسبی نیست

عاطفه استکی (1400/1/29)

سلام.من مغزم همش گیج بود و سمت چپ بدنم سوزن سوزن و حالت خواب رفتگی داشت.پرگابالین ۷۵ دکتر تجویز کردن دو ماه خوردم بعد از قطع دارو یه حالت توهم و منگی و گیجی مغز پیدا کردم و دوباره سمت چپ بدنم حتی سر همونطور شد دوباره دکتر تجویز کردن در ضمن ام اس هم دارم ولی گفتن این علائم ربطی به ام است نداره.سوالم اینه که من تا دارو قطع شد حالم بد شد همش گیج بودم تا کی اینجوریم.البته دوباره تجویز کردن ولی هنوز شروع به مصرف نکردم

آل طاهر (1400/1/10)

سلام.دکترمغزواعصاب پرگابالین 75راتجویزکردن برای زنگ مداوم گوش که براثربیماری اوریون وازبین رفتن عصب شنوایی بوجودآمده حساسیت غذایی دارم وشبی یهدقرص سیتریزین مصرف میکنم تداخل دارویی ایجادنمیشه؟این داروباعث بدترشدن کهیربدن نمیشه؟ممنون ازراهنمایی شما

بهناز (1400/1/8)

یکی از دوستانم متادون مصرف میکرده و الان چهار روزه به پیشنهاد کسی این قرص رو مصرف میکنه و میگه احساس درد و عرق ندارم آیا این خوبه یا میتونه خطرناک باشه؟

ذبیح پروان (1399/12/28)

سلام من مدت یکسال که قرص پرگابلین استفاده میکنم و از دو ماه به اینطرف روزانه به مقدار ۳۰۰ ملی گرم استفاده میکنم چون میخواهم ترکش کنم اما نمی توانم میشه رهنمایی کنید ممنون

میترا ببگی (1399/12/25)

سلام و ضمن عرض خسته نباشید خدمت شما ببخشید شوهر من ۶۷ سال دارد و ۲۵ سال پیش دیسک کمر عمل کرده الان یک هفته است که از بالای لگن تا قوزک پاش درد شدید دارد ایا میتواند کپسول ژینکس استفاده کند ممنون میشم که راهنمایی کنید متشکرم

پروانه امیربیگی (1399/12/22)

سلام من قرص پرگابلین می خورم بی خواب میشم چی کار کنم

آرامش (1399/12/16)

سلام من کمر درد شدید داشتم دکتر برام پر گا بالین ۵۰تجویز کرد چهار تا کپسول که استفاده کردم فشارخون گرفتم تشنج سرگیجه تار ی دید لرزش اندام هرچی بگی عوارض داره ترا خدا هیچ وقت استفاده نکنید .میای ابرو رو درست کنی چشمتم کور می‌کنی خلاصه خیییییییللللللیییی عوارض داره نخورید برو گل گاوزبان بخور پرگابالین نخور .خوب شدید منم دعا کنید

کژان مقدسی (1399/12/13)

با سلام من پرگابالین ۷۵مصره کردم دستم درد میکرد الان صدام در نمیاد ایا تاثیره این داروه

اردوان ملکی (1399/12/12)

سلام من روزی یک عدد گاپانتین۳۰۰مصرف میکنم,صبح,وشب یک عددپرگابلین ۷۵شبها مصرف میکنم به خاطر عمل دیسک که کرده ام و روزانه دوبار قهوه اسپرسو میخورم واز حال طبیعی خارج میشوم.آیا برای من مشکلات کبدی یاکلیوی ایجاد میکند.سال نود دیسک عمل کردم.لطفأ جواب بدین.با تقدیم احترام.....ملکی

قاسمعلی شهبازی (1399/12/12)

باسلام وخسته نباشید ایا این دارو برای درد و ضعف کردن عظلات ودرد وسوزش کف پا موثر است؟ لطفا راهنمایی کنید باتشکر فراوان .

لیلا (1399/12/11)

من مدتیه دچار پانیک شدم رفتم دکتر اعصاب پوکساید و آسنترا ۵۰ بهم داد و ایمی پرامین که ایمی پرامین نخوردم بعد از ده روز یکم حملات کمتر شد ولی باز سنگینی قفسه سینه داشتم . رفتم یه دکتر دیگه بهم پرگابالین داده شبی یکی و آسنترا ۵۰ هم شبی یکی . وقتی پرگابالین میخورم سمت قلبم درد میگیره قطعش کنم یا نه؟

محبوبی هستم (1399/12/9)

دیسک کمر و دیسک گردن دارم پرگابالین ۵۰ میخورم با باکلوفن ۱۰ هماه اون گاباپنتین با تیزانیدین ۴ برام سر گیجی بی حوصلگی میاری سر پا نمتونم وایسم لطفا راهنمایی کنید

محمدی (1399/11/24)

سلام مدتیه دارویپرگابالین ۷۵بادستورپزشک مصرف میکنم بخاطر پادردم یک زربه کوچیک به پام وارد شد که بدجورکبود شده آیاربطی به مصرف این دارو داره؟اگه ربطداره راهنمایی کنید.ممنون

محمدی (1399/11/24)

سلام مدتی که پای راستم درد میکنه بامراجعه به پزشک داروی پرگابالین۷۵تجویزشده که الان بعد۱۰روزمصرف هیچ تغییری حاصل نشده بدترهم شده چکاربایدبکنم؟

نازگل (1399/11/22)

سلام از اسپری بینی و دهان سرفلو 250و قرص تئوفیلین جی استفاده میکنم گاهی برای کاهش درد کمر دیسک خفیف از ناپروکسن 250و کبدم چرب با گرید 2 هست از کپسول 75 پرگابالین 75 تجویز دکتر جهت بیماری نورتون نروما استفاده میتونم بکنم ممنون

ناشناس (1399/11/21)

سلام پدرم بعد از مصرف 5 عدد از این قرص چند روزه آبریزش و خلط دارن میتونه عوارض این دارو باشه؟ مشکلی بوجود میاره؟

سیما حیدریفرد (1399/11/16)

سلام من مچ دستم درد داشت بعد از عکس و آزمایش خون واسکن دست و ام آر آی و نوار عصب دست دکتر تشخیص تنگی غلاف تاندون دست و آب افتادن کانال کارپال و کیست در قسمت مچ دستم دادن و برام فیزیو تراپی و همین قرص پرگابالین و نوافن دادن زیاد درد ندارم آیا این قرصو بخورم ؟

جهانگیر (1399/11/14)

سلام.من به خاطر درد سیاتیک با تجویز دکتر یک ماهه ک پرگابالین 75 روزی یکی مصرف میکنم. اما از چند روز بعدش چشم چپم مرتب درد میکنه و به نور گوشی حساس شده و یک ماهه ک خوب نمیشه همچنین خیلی عصبی شدم و پشت کتف چپم و دست چپم درد میگیره انگار ک درد قلب باشه اینا میتونن عوارض پرگابالین باشن؟

متین ناصری (1399/11/14)

با سلام دوستم حدود 8روز است پر گابالین ۷ روزی دو عدد 600 مصرف میکنه با نظر پزشک.دو روز است اگه نسبتا خواب آلودگی و نفس تنگی در وجودش دیده می‌شود از عوارض داروست؟چه باید کرد

محمدی (1399/11/11)

من ناراحتی اعصاب دارمقرص سرترالین والانزاپین میخورم الان چندوقتی هست دستام لرزش پیداکرده فراموشی شدیدگرفتم دکتربرام کپسول پرگابالین تجویز کرده سرچ کردم برای صرع وتشنجه من که تشنج ندارم بااین شرایط لازمه مصرف این داروراشروع کنم

فرخی (1399/11/10)

سلام پرگابالین مرفین داره لطفا رهنمایم کنید

عارف حسینی (1399/11/3)

سلام من دیسک کمر دارم با مراجعه به دکتر الان درد کمر نمونده اما درداز لگن پای راستم تا مچ پام شروع شده که نمیتونم ۱۰ متر راه برم آیامصرف پرگابالین دردم راتسکین میده یا چکار کنم‌؟ ممنونم راهنمایی کنید

ناصرمصاحب (1399/10/29)

سلام باتزریق دیسک کمر رفع میشه

ناصرمصاحب (1399/10/29)

سلام دیسک کمردرمان قعطی داره که باقرص رفع بشه

م افشار (1399/8/18)

سلام برای درد گردن و شانه دکتر پرگابالین ۷۵ شبی یک عدد بعد از شام تجویز کرده ،تا قبل از خواب هم یه ایندرال ۱۰ و یه متفورمین ۵۰۰ باید بخورم ،همزمانی مصرف این دارو ها مشکلی ایجاد نمیکنه؟

مریم موسوی (1399/6/26)

سلام من برای دیسک گردنم گاپنتین ۱۰۰ مصرف میکردم ک بعد از گرفتن ام ار ای جدید دکترم بهم کپسول پرگابالین ۷۵ داده ولی من میترسم بخورم چون زدم اینترنت در موردش سرج کردم و عوارضشو ک خوندم ترسیدم حالا چیکار کنم ب نظر شم

اشرفی (1399/3/18)

سلام من قرص پلاوکس مصرف میکنم ایا مصرف قرص پرگابالین ۷۵ ایرادی نداره

اسماعیل (1399/3/12)

با سلام، بنده مدت دوهفته هست در شدیدی در قسمت فوقانی باسن تا کشاله ران و مقداری خفیف‌تر زیر زانو دارم، متخصص ارتوپد برام امپول ب کمپلکس و بتامتازون تزریق کرد و کپسول پرگابالین 50 روزی دو عدد الان بعد از دو روز مصرف دردم کمی کمتر شده اما احساس گرگر فتگی و تاری دید و خشکی دهان دارم آیا اگه تعداد قرص کنم یک عدد مشکل داره یا خیر

خلیق(1399/2/28) (1399/2/29)

سلام روزه و نمازتون قبول درگاه الهی :من بعداز عمل کمرم با تجویز دکترم گاباپنتین و آسنترا می خوردم . امروز رفتم از دارو خانه دارو بگیرم متصدی داروخانه به جای گاباپنتین کپسول پرگابالین به من داده ومن متوجه نشدم ونپرسیدم. سوال بنده اینه که این دو با هم شبیه هستند یا نه؟ ممنون از راهنمایی شما

اکبری (1399/1/28)

سلام ببخشید پرگابالین همون لایریکاس؟

دکتر علی نوری فیروزی - داروساز (1399/1/28)

سلام ، بله لایریکا نام برند خارجی پرگابالین است و دارو یکسان است.

محمد هادی کارگر (1399/1/24)

سلام و درود و خدا قوت.اینجانب مشکل دیابت نوع دو دارم و چند مدت است که شدیداً دچار سوزش کف پاهام شده است و پزشک برام داروی پرگابالین ۷۵ تجویز نموده اند و همینطور ،نورتریپتیلین ۲۵ هر کدام شبی یک عدد.ایا این داروها مناسب درد بنده میباشد و با دیابت تداخل ندارد.

دکتر اسماء جوادی پور - رزیدنت رادیولوژی (1399/1/24)

سلام این داروها برای نوروپاتی ناشی از دیابت( همین سوزش کف پاهاتون) کاملا مناسب هستن

رضاافتخاری (1399/1/3)

من برای دردهای عصبی تیرکشنده ناحیه پس سر(دردنورپاتیک) باتجویز پزشک پرباگالین مصرف میکردم به همراه قرصی که اسمشوفراموش کردم که اون قرص را شبی یه نصفه مصرف میکردم به مدت دو سال این درد کاملا برطرف شده بود الان دو روزه که دوباره همون درد اومدبه سراغم . لطفا میشه که قرص مناسب این درد را بفرمایید

دکتر فریدون کرباسی - متخصص داخلی (1399/1/3)

با سلام قرص پره گابالین ۵۰ روزانه یک عدد و قرص دپاکین ۲۰۰ هر شب یک عدد و قرص B1 ۱۰۰ روزانه یک عدد مصرف کنید و جهت تصمیم گیری های بعدی نتیجه را اعلام کنید

ط.ترجمان (1399/1/2)

عرض ادب واحترام خانمی هستم۴۵ ساله چندوقت پیش دچارسوزن سوزن شدصورت وگرگرفتگی عصبی درسروصورت شدم سرم به شدت تحت فشارسنگین قرارمیگرفت تاحدی که ناخواسته وادارمیشدم توسروصورت خودم محکم ضربه بزنم بعدازاین به شدت گریه میکردم وبعدبی حس حال یه گوشه می افتادم درحال حاضرپزشک برای من پرگابالین۷۵ صبح وشب وآسنترا۵۰روزی یک عددسیردالودشبی۱/۴وکلونوزپام۲شبی ۱عددتجویزکرده البته من عمل تیروئیدهم انجام دادم ولووتیروکسین هم مصرف میکنم مشکل م اینِ که دائم درطول روزحالت گیجی ومنگی سردارم نمی تونم کارهای روزانه م ودرست انجام بدم نمی تونم رانندگی کنم خیلی خواب آلودم لطفاراهنمایی بفرمایید

ناشناس (1399/1/1)

سلام یک ماه است کپسول پرگابالین ۷۵ روزی دو عدد میخورم چند روزی سرم درد و سرگیجه دارم چکار باید بکنم اگر میشه رآهنماییم کنیم باتشکر

دکتر مروارید عالیشاه - متخصص اعصاب و روان ( روانپزشک ) (1399/1/2)

سلام.ابتدا بررسی کامل جسمی صورت گیرد شامل آزمایش و سنجش دقیق علائم حیاتی

رضاخسروی (1398/12/18)

باسلام من سال۹۰دچاربیماری سندرم گیلن باره شدم که ازابتدای بیماری دچاربی حسی وفلج دست وپاشدم بعدازدرمان وبستری دربیمارستان تقریبادوسال طول کشیدتادوباره توان حرکتی پیداکردم وکم کم بهترشدم حالابعدازگذشت تقریبا۵سال دوباره کف پاهام سوزن سوزن میشه ودردناحیه پامخصوصاشبهاموقع خواب اذیتم میکنه..قبلاگاباپنتین مصرف میکردم خیلی فایده ای نداشت ولی دوماهی هست وقتی دردپامیادسراغم یه دونه پرگابالین۷۵مصرف میکنم آروم میشم..اگه دکتری این پیامومیخونه میخام بدونم آیامصرف این کپسول عوارضش چیه..بعدتاچه مدت بایدمصرف کنم

محسن (1398/12/15)

دوتا75 همزمان خوردم حالم خوب نیست گیج و منگ شدم تاریخ دارو هم گذشته بوده

یاسمن فلاح (1398/12/2)

سلام ۵۲ ساله هستم کم درد و زانو دارم دکتر بهم قرض پرگابالین ۱۰۰ داده صب از خواب بیدار میشم گیجی خواب آلوده همش خواب میاد حالا چکار کنم استفاده کنم

آذر یگانه... (1398/11/26)

صمن عرض سلام و وقت به خیر....من برای درد کمر و انتشار ان به پاها ..پس از تزریق هیالاز و کورتون و اوزون از ناحیه دنبالچه به داخل ستون فقرات ..وکتر طب فیزیکی پرگابالین.۵۰ شبی یک عدد داده .برام یبوست اورده.با قرص فشارخون لوزار و متو هگزال و داروهای مسکن و ویتامین ها تداخل ندارد ...؟؟؟البته خیلی بهتر شدم لک پوستی چکونه باشه خطر داره ???لطفا توصیح بدید..متشکرم

ناشناس (1398/11/11)

سلام خسته نباشید من دیسک کمر دارم هر مسکنی هم میخورم خوب نمیشه میتونم پرگابالین ۵۰ یا ۷۵ مصرف کنم اگه مصرف کنم دردش کمتر میشه

رضائی (1398/10/26)

سلام.من مشکل زانو دارم به هرپزشکی مراجعه کردم گفتن عمل..یه پزشک این دارو رو برام نوشت یه هفته ای خوردم معده درد شدید گرفتم..فعلا قطع کردم ولی درد من کم نشد.. راکاری هست برای درمان من... منیکس پام پاره شد زانوهام ثابیده شده..اینجورگفتن

ناشناس (1398/10/26)

سلام من یک هفته هست که برای دیسک کمر پرگابالین۷۵ و ناپروکسن۲۵۰ و دوتا آمپول که اسمشون خاطرم نیست استفاده میکنم آیا برای درمان هم تاثیر داره یا فقط مسکن هست

اردوان ملکی (1398/10/17)

برای کمردرددکترم تجویز کرد.بعدازپنج سال دیسک عمل کردم توفوتبال دردم شروع شد.ولی حالاوابستش شدم وهرزمان مصرف نکنم درد شروع میشه

ناشناس (1398/10/17)

من دچار بیخوابی مزمن شدم که با ۲تا کلونازپام خواب عمیق داشتم ولی دکتر داروهای سیم اسلیپ ملاتونین تجویز کرد، ولی اثر نداشت و حالا کپسول پرگابالین ۱۵۰میلی تجویز کرده، ویک عدد کلونازپام ،آیاتداخل دارویی نداره

ناشناس (1398/10/11)

سلام،مادرمن دوروزه ازاین دارو استفاده میکنه.ودچار لرزش دست و تعادلش هم کم شده،بنظرتون چیکارکنم؟

هاشمی (1398/10/4)

سلام برای دردشانه دکتر 30 عددکپسول پراگابالین 75 تجویز کرده گفته 3ماه بعد مراجعه کن بنظر شماکافی است یا ازاد بخرم مجددا

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/10/4)

به نظرم اگر به پزشک مراجعه کنید بهتر است.

ناشناس (1398/9/27)

سلام من در هفته ششم بارداری هستم داروی پرگابلین50 مصرف کردم نمیدونستم باردارم خیلی نگرانم آیا جنین ناقص میشه

ناشناس (1398/9/8)

سلام من دیسک شدید کمر دارم دکتر برام گاباپنتین ۱۰۰نوشته بود که دردم کم نمیشد الان پرگابالاین ۷۵ میخورم یه مقدار کمی از درد پامو آروم کرده ایا مصرف زیاد عارضه ایی برام نداره

دکتر مروارید عالیشاه - متخصص اعصاب و روان ( روانپزشک ) (1398/9/9)

دکتر مروارید عالیشاه (متخصص اعصاب و روان): سلام هر دارویی مزایا و معایب خاص خودش رادارد،حتی استامینوفن.مهم منافع دارو در مقابل مضرات آن است.با توجه به علائم پیشنهاد من ادامه مصرف دارو میباشد.

ناشناس (1398/9/8)

متدتیست بامصرف داروهای ضدافسردگی وخواب آورها گرفتار اضطراب واسترس ودلهره شده ام و دکتر اعصاب داروی پرگابالین تجویز کرد واکنون بجای داروهای ضدافسردگی وخواب آورها کپسول پرگابالین مصرف میکنم ونمیتوانم آنرا ترک کنم وسن من هم بالای ۷۵ سال است آیا تاابد ادامه بدم

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/9/8)

به تدریج و تحت نظر پزشک می توانید دارو را قطع کنید. اگر اثربخشی پرگابالین خوب بوده، عجله ای برای قطع دارو نداشته باشید.

ناشناس (1398/9/8)

من مشکل بیخوابی داشتم داروی اعصاب مانند داروی ضدافسردگی و دارو‌های آلپرازولام وسایر بنزودیازپین ها مصرف کرده ام بعداز مدتی اضطراب واسترس ودلهره پیدا کردم دکتر اعصاب کپسول پرگابالین تجویز کرد واکنون بجای داروهای ضدافسردگی وخواب آورها کپسول پرگابالین مصرف میکنم ولی نمیتوانم آن را ترک کنم آیاتاابد ادامه بدم

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/9/8)

پس از بهبودی کامل و تحت نظر پزشک می توانید به تدریج دارو را قطع کنید.

لیلاسادات حسینیه (1398/9/8)

سلام من مشکل کمردرد دارم ودکتربرام پرگابالین تجویزکردن الان ۴روزه که دارم مصرف میکنم وهرروزصبح باسرگیجه شدید ازخواب بیدارمیشم وتاظهرهمین حالت رودارم تاکم کم برطرف میشه..به نظرتون این روند مصرف دارو رو ادامه بدم وتحمل کنم یا به پزشکم مراجعه کنم؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/9/8)

پس از چند روز این عارضه کاهش پیدا می کند.

ناشناس (1398/8/21)

سلام یکی ار عوارض ، این دارو سرگیجه و کمی عدم تعادل و حالت منگی به همراه داره که مانع تمرکز می‌شود برای کسی که کار داره مناسب نیست دكتر بايد به واكنش دارو بر هربيمار توجه كنه.

شاهزخ عماری (1398/8/20)

با سلام برای درد ناشی از دیسکوپاتی پرگابالین 75 و ناپروکسن 250 تجویز شده صبح و عصر. مدت 2 هفته است که در حین راه رفتن دچاز درد اسپاسمی در ناحیه سینه می شوم. اگر توقف کنم درد در ظرف 1 دقیقه از بین می رود. دکتر می گوید ربطی به قلب ندارد و مریدط به همان دیسکوپتی است. نظر شما را می خواستم که ربط دارد و یا می تکاند عوارض این 2 دارو باشد؟ با تشکر

اسيه (1398/8/20)

سلام.با قرص اكسي كدون تداخل دارد؟

ناشناس (1398/8/20)

دکتر برای احساس سوزن شدن پا پرگابالین ۷۵رو تجویز کرده. تمایلی به مصرف این دارو ندارم تیروئید کم کار. کلیه سنگ ساز و فشار خون (مصرف لوزار ) دارم. آیا مصرف آن باید ادامه داشته یا مقطعی هم قابل مصرف است. مثلا برای دو هفته نیاز به هوشیاری برای کار مطالعاتی دارم ممنون از توجه شما

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/8/20)

به هر حال با مراجعه به دکتر، تجویز دارو طبیعی است. اگر مایل به مصرف دارو نیستید اهمیتی به سوزن سوزن شدن پا ندهید. ویتامین های گروه ب مصرف کنید. استفاده مقطعی پرگابالین تحت نظر پزشک بلامانع است.

ناشناس (1398/8/20)

سلام اگر خانمی ۵۰ ساله اشتباهی یک قرص ۷۵ رو مصرف کرده باشه مشکلی نداره

حسینی (1398/8/19)

شنیدم در غرب اشخاصی که به حرویین اعتیاد دارند در صورت نیافتن مواد از پرگابالین استفاده میکنند و حتی براش سروکله میشکنند چون بدون نسخه بفروش نمیرسد. آیا پرگابالین میتواند جهت ترک مورفین مورد استفاده قرار گیرد؟ سپاس

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/8/19)

این موضوع صحیح نیست. ترک اعتیاد به هروئین فقط به وسیله پزشکان با تجربه در مراکز MMT امکان پذیر است. این کپسول قادر به برطرف کردن قطع مصرف مخدر نیست.

وحید صفدری (1398/8/5)

من الکل مصرف میکنم آیا استفاده ازاین داروخطرناک است

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/8/5)

عوارض جانبی دارو از قبیل گیجی و عدم تعادل با مصرف الکل تشدید می شود.

مها مرادی (1398/8/1)

سلام وقت بخیر سوالی در خصوص کپسول پرگابالین داشتم آیا این کپسول برای درد دست یا سرشانه کوثر هست یا خیر ؟ آیا برای شخصی که فشار خون دارد و دارو مصرف می‌کند عوارضی ندارد؟ منتظر دریافت جواب هستم تشکر

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/8/3)

موثر است. برای تعیین تداخلات دارویی لازم است دقیقا داروهای مصرف خود را اعلام کنید.

ناشناس (1398/7/27)

سلام من کسی میشناسم ک یک خشاب دو خشاب قرص رو مصرف میکنه.خطرناکه؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/7/27)

مصرف مقادیر زیاد دارو باعث بروز عوارض و مسمومیت می شود. تکرار مصرف با دوز بالا می تواند خطرناک باشد.

اسداله عالی (1398/7/26)

باسلام بنده الان مدت دوساله ک دیسک کمرعمل کرده ام ودکترپرگابالین برام تجویز کرده بود والان مدت دوساله ک مصرف میکنم ودردم کم نمیشه آیا ادامه بدم یاقطع کنم ..باتشکر

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/7/26)

در صورت مصرف طولانی مدت، قطع ناگهانی دارو صلاح نیست. به تدریج دارو را کاهش دهید.

ناشناس (1398/7/16)

سلام من مشکل دیسک شدید گردن دارم وشانه سمت چپ دستم کمی التهاب داره چن وقتی قسمت پایین لبم یه حرکت نبض مشاهده کردم دکتر رفتم بهم قرص پرگابالین ۵۰ داده ایا مناسب هس که استفاده کنم

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/7/16)

بله برای هر دو مورد کاربرد دارد. طبق دستور پزشک عمل کنید.

حضرت عشق (1398/7/6)

ممنون بابت اطلاعات خوبی ک در اختیار قرار میدهید

عليرضا (1398/6/21)

من تنگي كانال نخاعي دارم و دكتر ارتوپد اين دارو را تجويز كرد دو شب شبي يك عدد قريص پرگابالين 50 استفاده كردم و در طي خواب احساس كردم كه شوك الكتريكي به مغزم وارد ميشود و صبح تا عصر كاملا خواب الود بودم لذا ديگر مصرف نكردم اين قرص را همراه با قرص نوافن تجويز كرد لذا فعلا فقط قرص نوافن استفاده ميكنم سوالمً اينست تحويز اين دارم فقط براي رفع موقتي درد تنگي كانال نخاعي ميباشد و براي مدتي درد را تسكين ميدهد ؟؟؟ لطفا راهنمايي فرماييد

ناشناس (1398/6/7)

با سلام مادرم حدود 8روز است پر گابالین 75روزی دو عدد مصرف میکنه با نظر پزشک.دو روز است اگه نسبتا بزرگ قرمز رنگی مثل سوختگی در کشاله رانش مشاهده شده آیا از عوارض داروست؟چه باید کرد

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/6/8)

سریعا مصرف دارو را قطع کنید. ممکن است علائم سندرم استیونس جانسون باشد

ناشناس (1398/4/18)

پادزهرای ندارو چیه برا اینکه اثرش ازبین بره؟

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/4/19)

با مصرف مایعات دارو از بدن دفع می شود.

چنانچه در خصوص "پرگابالین" سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

Click to Change image

آگهی های عمومی

گلوتریو کلسیم پلاس ابوریحان فاراموکس شیاف ایبوپروفن مصرف درست آنتی بیوتیک شربت نوسکاف اپلیشکن اندرورید و آی او اس دارویاب-app drug info