اندانسترون

داروهای گوارشی

دریافت اپلیکیشن دارویاب در کدام داروخانه موجود است؟
  • اطلاعات دارویی
  • مقدار مصرف
  • مصرف در بارداری
  • اشکال دارویی

اندانسترون
‎اندانسترون یک داروی ضد تهوع می باشد . این دارو به عنوان مهار کننده ی گیرنده ی سروتونین شناخته می شود. اخیرا مصرف اندانسترون در سه ماهه اول بارداری ممنوع شده است و احتمال بروز عوارض قلبی و شکاف کام در جنین وجود دارد.

Ondansetron-اندانسترون
(
فراورده های دمیترون محصول شرکت تهران شیمی)

‎این دارو با اثر بر روی ماده ای شیمیایی به نام سروتونین که بطور طبیعی در بدن وجود دارد ، تهوع را مهار می کند .
‎شیمی درمانی ، اشعه درمانی و جراحی شرایطی هستند که منجر به افزایش ترشح سروتونین در بدن می شوند . سروتونین آزاد شده در بدن با اتصال به گیرنده های نوع سوم هیستامین در مغز منجر به وقوع تهوع می شوند . اندانسترون با مسدود کردن این گیرنده ها دسترسی آن ها به سروتونین را مهار می نماید و بدین ترتیب تهوع کنترل می گردد.

پیش از مصرف اندانسترون 

- در صورت بارداری یا شیردهی به پزشک اطلاع دهید .
- در صورت سابقه ی مشکلات کبدی ، ضربان قلب نامنظم و حساسیت دارویی پزشک خود را مطلع نمایید .
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.

‎نحوه ی مصرف صحیح اندانسترون
- اندانسترون را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف نمایید . معمولا در صورتی که این دارو جهت تهوع ناشی از شیمی درمانی یا اشعه درمانی تجویز شده باشد ، یک نوبت آن باید نیم تا یک ساعت قبل از شروع درمان مصرف شود و ممکن است لازم باشد مصرف این دارو را چند روز ( تا ۵ روز یا بیشتر ) ادامه دهید .
- این دارو به صورت قرص و محلول خوراکی ۴ میلی گرمی و آمپول تزریقی ۲میلی گرمی موجود است. قرص و محلول خوراکی معمولاً هر ۱۲ ساعت یک بار تجویز می شوند .
- در صورتی که اندانسترون را جهت تهوع ناشی از عمل جراحی مصرف می نمایید ، اولین دوز آن باید کمی پیش از شروع جراحی مصرف گردد .

‎توصیه های دارویی اندانسترون
- اثر اندانسترون یک ساعت پس از مصرف یا بیشتر شروع می شود . در صورتی که با مصرف یک قرص تا یک ساعت تهوع شما برطرف نگردید ، می توانید یک قرص دیگر نیز مصرف نمایید .
- حتی در صورتی که میل به غذا و نوشیدنی ندارید، سعی کنید آب به مقدار کافی مصرف کنید تا بدنتان دچار کم آبی نشود. همچنین علاوه بر سه وعده غذایی اصلی، سعی کنید میان وعده های کوچک و ساده ای نیز برای خود در نظر بگیرید.
- در مصرف طولانی مدت این دارو در صورتی که سابقه ی بیماری های قلب و عروق دارید حتما تحت نظر پزشک خود باشید و آزمایشات و معاینات دوره ای را انجام دهید .

‎عوارض شایع اندانسترون
_برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.
‎- در صورت بروز یبوست، یک رژیم غذایی متعادل سرشار از فیبر و مصرف مایعات و آب کافی توصیه می شود. با این حال در صورتی که یبوست طولانی شد به پزشک خود مراجعه نمایید .
- احساس گرما و بر افروختگی با مصرف اندانسترون ممکن است در شما ایجاد شود لذا در این مدت از لباس های سبک و خنک استفاده نمایید .

مطالب ویژه با همکاری آقای دکتر مهدی شاهمیرانی
آیا اندانسترون در بارداری سازگار است؟
 فارماکولوژی بالینی داروها در طی بارداری:

بخشنامه جدید سازمان غذا و دارو حاکی از آنست که مصرف اندانسترون در سه ماهه بارداری ممکن است باعث بروز مشکلات قلبی و یا شکاف کام در جنین شود. بنابراین مصرف این دارو در بارداری توصیه نمی شود.
بریگز:
- مشخص نیست که اندانسترون از جفت عبور میکند یا نه. وزن مولکولی آن تقریبا 293 و نیمه عمر حذفی متوسط دارد؛ در نتیجه پیشنهاد میشود که این دارو میتواند از جفت عبور کند و به رویان-جنین برسد ولی متابولیسم وسیع دارو ممکن است مقدار داروی عبور کرده از جفت را محدود کند.
- داده های انسانی پیشنهاد میکنند که این دارو جز گروه کم خطر است ولی در خیلی از این مطالعات، تجویز آن بعد از ارگانوژنز شروع شده بود.
در یک مطالعه بزرگ دانمارکی، افزایش خطر 2 برابری در اختلالات قلبی گزارش شده بود.
بنابراین داده های بیشتری نیاز است تا خطرات این دارو مشخص شود. در صورت ضرورت به تجویز اندانسترون در بارداری، اجتناب از تجویز آن در طول سه ماه اول بارداری، ایمن ترین راهکار توصیه شده است.
- در سال 2016، استفاده از اندانسترون و خطرات نقایص تولد بطور گسترده مورد مطالعه قرار گرفت؛ اگرچه این دارو جز گروه کم خطر در بارداری گزارش شد ولی موجب افزایش اندک وقوع آنومالی های قلبی شد و به همین دلیل، تجویز این دارو باید در بیمارانی نگه داشته شود که به سایر روشها و درمانهای ایمن تر دیگر، پاسخ کافی نداده باشند.
- سازمان غذا و داروی آمریکا، تنها داروی پیریدوکسین-داکسی لامین را به منظور کنترل تهوع استفراغ بارداری تایید کرده است و این دارو را بعنوان درمان خط اول تهوع استفراغ بارداری توصیه می کند. ( در ایران این ترکیب وجود ندارد و ویتامین ب 6 ( پیریدوکسین) بدون ترکیب با داکسی لامین موجود می باشد).
Drugs in Pregnancy and Lactation ( Briggs ) 11th Edition.
 

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف اندانسترون

اندانسترون در درمان حالت تهوع و استفراغ مخصوصاً آنهایی که در اثر شیمی درمانی و رادیوتراپی ایجاد شده اند کاربرد دارد. هم چنین پیشگیری و درمان تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی مورد استفاده واقع می شود

مکانیسم اثر اندانسترون

-مکانیسم به طور کامل مشخص نیست؛ آنتاگونیست انتخابی گيرنده 5-HT3 که به آنها در محیط و در CNS، (با اثرات اولیه در دستگاه گوارش) اتصال می یابد.

فارماکوکینتیک اندانسترون

متعاقب تجویز خوراکی به سهولت جذب می شود و اوج غلظت پلاسمایی طی 5/1 تا 2 ساعت بعد از دوز تجویزی ایجاد می گردد (دوز 8 میلی گرمی) میزان زیست دستیابی مطلق آن 60% می باشد که عمدتاً به خاطر مسیر اول متابولیسم کبدی آن می باشد. به صورت وسیع در بدن توزیع می گردد و مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که 70 تا 75% دارو به پروتئین های پلاسما اتصال دارد. عمدتاً توسط متابولیسم کبدی از طریق چندین مسیر آنزیمی از خون پاکسازی می شود و کمتر از 5% دارو به صورت تغییر نکرده در ادرار دفع می شود. در افراد جوان سالم میزان کلیرانس دارو ml/minute 6 بازای هر کیلوگرم گزارش شده است. در افراد مسن تر میزان زیست دستیابی مقداری بالاتر است (65%) و میزان کلیرانس پایین تر (4 تا 5 ml/minute بازای هر کیلوگرم) که علت آن احتمالاً کاهش متابولیسم کبدی می باشد. نیمه عمر حذف نهایی آن حدود 3 ساعت در افراد جوان گزارش شده است که در افراد مسن و آنهایی که مشکلات کلیوی دارند به 5 ساعت می رسد. در کودکان نیز هم چنین کاهش کلیرانس متناسب با سن در کودکان نیز گزارش شده است و کاربرد دوزهای متناسب با وزن جهت جبران این تغییرات مفید است.

منع مصرف اندانسترون

موارد منع مصرف:
-حساسیت مفرط به دارو.
-در مصرف همزمان با آپومورفین؛ موجب بروز هایپوتنشن و گیجی می گردد.

عوارض جانبی اندانسترون

*
عوارض شایع (%10<):
سیستم اعصاب مرکزی: سردرد، خستگی، کسالت
گوارشی: یبوست
عوارض نسبتا شایع (%10-1):
سیستم اعصاب مرکزی: خواب آلودگی، سدیشن، آژیتاسیون، اضطراب، خواب رفتگی اندام، احساس سرما
پوستی: خارش، راش پوستی
گوارشی: اسهال
ادراری تناسلی: بیماری تناسلی، احتباس ادرار
کبدی: افزایش سطح سرمی آلانین آمینوترانسفراز، افزایش سطح سرمی آسپارتات آمینوترانسفراز
موضعی: واکنش محل تزریق (شامل احساس سوزش، قرمزی، درد)
تنفسی: هایپوکسی
متفرقه: تب

تداخلات دارویی اندانسترون

*مشخصات کلی تداخلات:
- سوبسترای CYP3A4
- مهارکننده MATE1
- مهارکننده MATE2-K
- مهارکننده OCT2
- افزایش فاصله QT (شناخته‌شده)
- تشدید اثرات سروتونرژیک

تداخلات رده X (پرهیز):
آپومورفین، فکسینیدازول، پیموزاید

کاهش اثرات داروها توسط اندانسترون:
تاپنتادول، ترامادول

کاهش اثرات اندانسترون توسط داروها:
القاکننده‌های متوسط و قوی CYP3A4، دابرافنیب، دفراسیروکس، انزالوتامید، اردافتینیب، میتوتان، ساریلومب، سیلتوکسیمب، توسیلیزومب

افزایش اثرات داروها توسط اندانسترون:
آپومورفین، فکسینیدازول، هالوپریدول، متفورمین، پانوبینوستات، داروهای ضد افسردگی طولانی کننده فاصله QT (با خطر متوسط)، ضد سایکوزهای طولانی کننده فاصله QT (با خطر متوسط)، مهارکننده‌های کیناز طولانی کننده فاصله QT (با خطر متوسط)، مهارکننده‌های متوسط CYP3A4 طولانی کننده فاصله QT (با خطر متوسط)، آنتی‌بیوتیک‌های کینولونی طولانی کننده فاصله QT (با خطر متوسط)، داروهای سروتونرژیک (با خطر بالا)، ترامادول

افزایش اثرات اندانسترون توسط داروها:
آمیودارون، آمیسولپیرید (خوراکی)، دمپریدون، پنتامیدین (سیستمیک)، پیموزاید، داروهای طولانی کننده فاصله QT (با بالاترین خطر)، ضد آریتمی های کلاس IA طولانی کننده فاصله QT (با بالاترین خطر)، ضد آریتمی های کلاس IC طولانی کننده فاصله QT (با خطر متوسط)، ضد آریتمی های کلاس III طولانی کننده فاصله QT (با بالاترین خطر)، داروهای متفرقه طولانی کننده فاصله QT (با خطر متوسط)، مهارکننده‌های قوی CYP3A4 طولانی کننده فاصله QT (با خطر متوسط)

تداخل با غذا:
قرص: مصرف همراه با غذا به‌صورت جزئی، میزان جذب دارو را بالا می‌برد.
راهکار: بدون ملاحظات غذایی مصرف شود.

هشدار ها اندانسترون

-موارد احتیاط مصرف: نارسایی کبدی، آلرژی به آنتاگونیست‌های گیرنده سروتونین، مصرف همزمان با داروهایی که منجر به طولانی شدن فاصله QT می‌ گردند (به صورت وابسته به دوز می‌ تواند بر ECG اثر بگذارد ).
-قرص‌های خوراکی حاوی آسپارتام هستند؛ در بیماران مبتلا به فنیل کتونوری با احتیاط مصرف شود.

توصیه های دارویی اندانسترون

-این دارو بیمارستانی می باشد لذا نگهداری و تزریق آن حتما در مرکز درمانی و زیرنظر پزشک صورت گیرد.
-در صورتی که محلول تزریقی دچار کدورت یا تغییر رنگ خاصی شده بود، از تزریق دارو خودداری کنید.
- در صورت نیاز به نگهداری و تزریق در خانه ،آموزش های لازم را از پزشک خود دریافت کنید.
-در صورت مشاهده ی علائم ضربان قلب نامنظم، برافروختگی، گرفتگی عضلات، اسهال شدید، درد شکمی، تهوع و سردرد شدید و بی قراری به پزشک اطلاع دهید.

دارو های هم گروه اندانسترون

دولاسترون مسیلات گرانیسترون پالونوسترون
گروه B

قابل استفاده در بارداری: با مطالعات حیوانی شواهدی دال بر خطرناک بودن این دارو مشاهده نشده است. مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست

کد ژنریک نام شکل دارویی پرخطر دما حیاتی برچسب هشدار بالا
22103
02093
02091
02394
02092

  • اسامی تجاری فارسی
  • اسامی تجاری انگلیسی

اسامی تجاری موجود در ایران

اسامی تجاری موجود در ایران

نام تجاری
شربت انستین 4 میلی گرم/5 میلی لیتر 60 میلی لیتر
قرص فرانوزکس 4 میلی گرم
قرص اندانسترون حکیم 4 میلی گرم
قرص اندانسترون اکسیر 4 میلی گرم
قرص انستین 4 میلی گرم
قرص اونیتریل 4 میلی گرم
قرص اونیتریل 8 میلی گرم
قرص اندانیل 4 میلی گرم
شربن اندانسترون عبیدی 4 میلی گرم/5 میلی لیتر 60 میلی لیتر
قرص اندانسترون سها 4 میلی گرم
قرص اندانسترون فارماشیمی 4 میلی گرم
قرص اندانسترون ایران دارو 4 میلی گرم
شربت اونداسنس 4 میلی گرم/5 میلی لیتر 60 میلی لیتر
شربت دمتری کید 4 میلی گرم/5 میلی لیتر 60 میلی لیتر
قرص اندانسترون جالینوس 4 میلی گرم
قرص اندانسترون ثنامد 4 میلی گرم
قرص ومترال 4 میلی گرم
قرص اندانسترون داروپخش 4 میلی گرم
آمپول اندانیل 4 میلی گرم/2 میلی لیتر
قرص اندانسترون عبیدی 4 میلی گرم
قرص دهان بازشو انداس فلش 4 میلی گرم
قرص اندانسترون جابر 8 میلی گرم
آمپول اندانسترون واریان فارمد 4 میلی گرم/2 میلی لیتر
آمپول اوندانزا 4 میلی گرم/2 میلی لیتر
قرص دمیدور 4 میلی گرم
قرص اودین 4 میلی گرم
قرص اندانسترون تولید دارو 4 میلی گرم
شربت ومیترال 4 میلی گرم/5 میلی لیتر 60 میلی لیتر
قرص اندانسترون مفید 4 میلی گرم
آمپول نوشن 4 میلی گرم/2 میلی لیتر
قرص اندانسترون جابر 4 میلی گرم
آمپول ومترال 4 میلی گرم/2 میلی لیتر
شربت اندانسترون پورسینا 4 میلی گرم/5 میلی لیتر 60 میلی لیتر
قرص اونسرون 4 میلی گرم
آمپول اندانسترون قاضی 8 میلی گرم/4 میلی لیتر
قرص اندانسترون جالینوس 8 میلی گرم
قرص اندانسترون آنی درمان 4 میلی گرم
قرص بهسترون 4 میلی گرم
قرص اوندانزا 4 میلی گرم
شربت اندانسترون آسا دارو 4 میلی گرم/5 میلی لیتر 60 میلی لیتر
شربت اموتم 4 میلی گرم/5 میلی لیتر 60 میلی لیتر
قرص اندانسترون آنی درمان 8 میلی گرم
شربت اندانسترون راموفارمین 4 میلی گرم/5 میلی لیتر 60 میلی لیتر
شیاف مقعدی اندانسترون ناوک 16 میلی گرم
شیاف مقعدی اندانسترون آرنیکا 16 میلی گرم
آمپول دمیترون 4 میلی گرم/2 میلی لیتر
آمپول اوندانسترون-اکسیر 8میلی گرم/4 میلی لیتر
قرص دمیترون 4 میلی گرم
قرص اندانمکس 4 میلی گرم
آمپول اندانسترون نورمون 4میلی گرم/2میلی لیتر
قرص اندامین 4 میلی گرم
محلول خوراکی اندامین 4میلی گرم/5 میلی لیتر 60 میلی لیتر
آمپول اندانسترون-اکسیر 4 میلی گرم/2 میلی لیتر
آمپول امی ستاپ 2میلی گرم/میلی لیتر 4 میلی لیتر
قرص دهان بازشو ادیترون 8 میلی گرم - اودیترون
قرص اندانسترون راموفارمین 4 میلی گرم
آمپول اندانسترون البرز 8میلی گرم/4 میلی لیتر-ومترال
محلول خوراکی دمیترون 4 میلی گرم/5 میلی لیتر
آمپول اندانسترون کاسپین 8 میلی گرم/4 میلی لیتر
قرص انداستوور 4 میلی گرم
آمپول اندانسترون البرز 4 میلی گرم/2میلی لیتر
آمپول اندانسترون البرز 4میلی گرم/5میلی لیتر
آمپول اندانسترون کاسپین 4 میلی گرم/2 میلی لیتر
قرص اندانسترون شفا 4 میلی گرم
قرص دهان بازشو ادیترون 4 میلی گرم - اودیترون
ارمیا (1402/1/22)

سلام آیا می‌توان آمپول اندانسترون را داخل سرم ریخت یا فقط تزریق عضلانیست

دکتر سمانه شبان - داروساز (1402/1/22)

سلام، به هردو روشی که فرمودین قابل تزریقه.

ماهرو (1400/1/11)

سلام خسته نباشید لطفا جواب من بدید بنده ۱۰ روز سقط داشتم اوایل درد خونریزی بود اما الان حدود ۸ روز حالت تهوع شدید دارم البته استرس و ناراحتی شدید دارم دکتر گفته دلیل اصلی استرس و نگرانی چند روز یه بار سروم و آمپول حالت تهوع میزنم قرص حالت تهوع هم داده میخورم گیج منگ میشم بعد بیدار شدن کلافه عصبی میشم تب شدید دارم و متاسفانه هیچ کس نیست ازم مراقبت کنه این قرصا هم حالم بدتر میکنن فقط حالت تهوع بهتر میشه نرمالتر میشه میشه بگید باید چکار کنم که منگ گیج نشم و خوابم نبره یا چطوری میشه عصبی نشم گل گاو زبان هم مصرف میکنم اما تاثیر چندانی نداره ؟؟؟

سارا جهانی (1399/12/18)

من اشتباهی دوتا انانسترون رو با فاصله نیم ساعت به خواهرم تزریق کردم .الان‌نگرانم خواهرم هم ۳۷ساله

حاجی پور (1399/12/11)

سلام سه ماه اول بارداریم حالت تهوع دارم دکتر برام این قرصو تجویز کرده برای جنین بد نیس میخورم ادامه بدم یانه

سینا زارعی (1399/12/7)

سلام قبل آزمایش مصرف میکردم آنزیم کبدیم تو آزمایش بالا رفته میتونه به دلیل مصرف دمیترون باشه؟

صادقی (1399/11/23)

سلام خانوم بنده ۳ماه اول بارداری هستن هرروز ریفلاکس معده دارن دکتر اندانسترون تجویز کرده وقتی میخوره مشکل نداره آیا طولانی مدت رو جنین اثر منفی نداره؟

فاطمه (1399/11/2)

سلام.مشکل معد دارم حالت تهوع داشتم دکتر برام این قرصو نوشته الان کلیه سمت چپم خیلی درد میکنه ممکنه عوارض این قرص باشه؟؟؟

سمیرا (1399/10/26)

سلام من باردار هستم برای ویاری که دارم قرص اندانسترون به دادند یک بسته 20عددی خوردم اگر بیشتر استفاده کنم آسیب به نمیرسونه

تینا (1399/8/22)

سلام وقت بخیر. من به قرص اندانسترون آلرژی شدید دارم واحسا تنگی قفسه سینه وتپش قلب شدید پیدا میکنم واسه همین منع شدم از مصرفش.الان قرص آسنترا (سرترالین)دکتر برام تجویز کردن این قرص هم جزو همون دسته از قرص های ضدحالت تهوع هست وممکنه همون عوارض اندانسترون رو داشته باشه یا مصرفش مشکلی نداره؟متشکر

سونیا (1399/2/7)

سلام من سه ماهه باردارم دکتر قبلا برای حالت تهوع به من دمیترون داد خوردم اما جواب نداد بعد چند مدت که خون بالا میاوردم بهم پنتوپرازول دادن که اونم هیچ اثری نداشت دیروز که رفتم اونجا بهم اندانسترون داد حالا نمیدونم واسه جنینم ضرر داره یا نه اخه اولین بارداریم بعد از۱۵ساله لطفا راهنماییم کنین

فلاح (1399/1/14)

مادرم گروهی از داروهای قلبی رو در طول روز مجبورم مصرف کنند از جمله کنکورد،وارفارین،آ.س.آ،آتورواستاتین ، فوروزماید، و حالت تهوع هم دارند. آیا میتونم بهشون اندامین یا اندانسترون بدهم

پیام خ (1399/1/13)

سلام خانم من زمانیکه عادت ماهانه میشه حالت تهوع میگیره دردمیکنه ووبالامیارهشینی حالش خیلی من ازداروخونهدربدازداروخونهروخونهondansetron4mgباآمپول پیروکسیکام تهیه کردم وخودم بهش تزریق کردم ،جوابشوبهتون میگم

دکتر نسیم یارمحمدی - متخصص زنان و زایمان (1399/1/13)

سلام اگر همیشگی هست و مشکل معده شدید ندارند قبل از شروع عادت هر هشت ساعت مفنامیک اسید بعد از غذا مصرف کنند تا روز3 عادت، امکان داره حجم خونریزی شون کم بشه

اکرم قزی (1398/10/17)

دختر ۸ ساله من سرماخوردگی گرفته میل به غذا ندارد بعد از ۳ لقمه خوردن غذا بالا میاره دکتر بهش اندانسترون داده باید بدم بهش یا نه؟؟؟

سمانه بهرامی (1398/9/21)

سلام دکتر برای حالت تهوع به من قرص اندانسترون و دمیترون داده و من مصرف کردم الان چند روزه مصرف نمیکنم ولی شدیدا احساس افسردگی دارم که توام با سردردها آیا به خاطر مصرف این قرص بوده خواهش میکنم راهنمایی کنین حالم واقعا بده ممنونم

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/9/21)

برای این دارو اثرات ضد افسردگی ذکر نشده است ولی این احتمال وجود دارد. به نظرم برای درمان افسردگی به روانپزشک مراجعه کنید.

صمدزاده (1398/5/24)

دخترم امپول رو زدم هنوز خوب نشده بعد چهل دقیقه . البته کمسول آزیترومایسین رو خورد حالتوتهوع گرفت چکار کنم راهنماییم کنین

دکتر محسن صنیعی - داروساز، مدیر وب سایت دارویاب (1398/5/25)

به زودی آمپول اثر می کند و تهوع برطرف می شود. ولی دقت کنید دوزهای بعدی کپسول آزیترومایسین را با احتیاط به ایشان بدهید. بهتر از بعد از غذا مصرف شود و بیشتر از یک بار در روز نباید مصرف شود.

جمیله (1398/4/18)

سلام دکتر به من این قرصو داده ولی من دیگه حالت تهوع ندارم . بازم بخورم یا نه ؟

چنانچه در خصوص "اندانسترون" سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

Click to Change image

آگهی های عمومی

گلوتریو کلسیم پلاس ابوریحان فاراموکس شیاف ایبوپروفن شربت نوسکاف کنگره بین‌المللی فارماکوژنتیک اپلیشکن اندرورید و آی او اس دارویاب-app drug info